Plzeň přispívá za asistence Sparty na dobrou věc

Plzeň - Lasselsberger se po menší odmlce znovu představí na svém ledě! A pozval si jednoho z nejpřitažlivějších soupeřů - pražskou Spartu. Tradiční rival jistě přiláká do hlediště solidní návštěvu, která by ještě mohla být umocněna tím, že se modrobílí představí v co nejsilnější sestavě a navíc výtěžek ze vstupného poputuje na dobrou věc! Proto neváhejte ani minutku a v pět hodin vás všechny čekáme v ochozech ČEZ Arény! Pro méně aktivní je tu ovšem znovu připravený náš online přenos.


HC LASSELSBERGER PLZEŇ
vs.
HC SPARTA PRAHA


přátelské utkání – pátek 15. srpna na ledě plzeňské ČEZ Areńy


Sparta pod taktovkou dvou Výborných

Hokejisty Sparty povede v novém ročníku jeden z největších přestupových hitů – David Výborný. Tomuto hráči, který má hojné zkušenosti s vedoucí úlohou také z reprezentačních bojišť, bude podle mínění trenérů slušet sparťanské céčko nejvíce. Výborný, syn hlavního kouče Pražanů a osoba pracující v týmu také na postu sportovního manažera, se zprvu funkce zdráhal, ale když před přípravném utkání proti Mladé Boleslavi padla volba právě na něho, nakonec kývl. Asistenty mu budou dělat útočník Michal Broš a bek Jiří Vykoukal.

S přestupy se v Praze roztrhl pytel

Před sezónou přišlo do týmu několik velevýznamných osobností českého hokeje. Přestupovou bombou se stalo hned několik jmen. Prvně jmenujme již zmiňovaného nového kapitána Davida Výborného, který se vrací pod křídla svého otce. Z finského Kärpät Oulu našli do Prahy cestu hned dva hráči – útočníci Ondřej Kratěna a Michal Broš. Ze země tisíce jezer míří do hlavního města také v Plzni velmi dobře známý Jakub Koreis. Návrat z hostování hlásí trojice Lukáš Bolf, Jakub Vojta a Jaroslav Mrázek. Sparťanský dres oblékne také Tomáš Pöpperle a Michal Gulaši. Opačným směrem se taky děly věci. Smlouva totiž skončila matadoru Jiřímu Zelenkovi, Martinu Šteflovi (u něho se jednalo o hostování), Petru Nedvědovi a dalším. Na přestup uvolnila Sparta například slovenského zadáka Richarda Stehlíka či útočníky Ľubomíra Vaice a Martina Štrbu.

Sparta a příprava? Jako na pouti

Sparťané nevstoupili do přípravných zápasů vskutku pravou nohou. V prvním utkání ostudně prohráli dokonce na vlastním ledě s výběrem prvoligového Chomutova 0:2. Stejná prohra na někdejšího dvojnásobného mistra čekala i v dalším střetnutí, kdy je porazil extraligový nováček z Mladé Boleslavi. To však již v rámci letního Tipsport Hockey Cupu. Na ledě Hradce Králové se již ambiciózní celek vzmužil a pokořil tamní hokejisty 1:4. V následující šedesátiminutovce však byl nad jeho síly výběr Moelleru Pardubice. V zatím posledním zápase se Pražanům podařilo přejet Bílé Tygry na svém ledě 5:2. Prostě příprava jako na houpačce. Jednou dole, jednou nahoře - poslední zápas Sparta vyhrála, tedy…

Lassselsberger v "přátelácích" válcuje soupeře za soupeřem

HC Lasselsberger Plzeň se v rámci Tipsport Hockey Cupu představil zatím dvakrát s vyrovnanou bilancí jedné výhry a jedné prohry. Zato v přípravných zápasech, kdy nejde ani o body do letní tabulky, nepoznal přemožitele. Naposledy se musely sklonit Karlovy Vary, a to na vlastním stadionu. Vyhecované utkání, které ani zdaleka nepřipomínalo označení „přátelské“ a kde létaly pěsti jako v boxerském ringu, nakonec s větší grácií ustáli Plzeňané, kteří zvítězili rozdílem dvou branek 5:3 z jejich pohledu. Nejvýraznější zásluhu na výsledku má duo Šindel – Vampola, kde prvně jmenovaný střílel přesně a druhý zase bezchybně nahrával. A byly z toho nakonec rozhodující tři zásahy.

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky posledních zápasů

HC ENERGIE KARLOVY VARY - HC LASSELSBERGER PLZEŇ 3:5 ((1:1 1:3 1:1)) Branky a nahrávky: 13. Kuběna, 33. Roháč (Procházka), 47. Němec (Kristek) - 11. Šindel (Vampola), 23. Benák (Fabuš), 25. Fabuš (Vlasák), 39. Šindel (Vampola), 50. Šindel (Vampola). Rozhodčí: Florian - Belko, Gerád. Vyloučení: 5:5, navíc Benák (PLZ) os. 10 min. trest a Košťál - Štich, Dvořák 5 + DKU. Využití: 1:2. Diváci: 1450. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:5.

HC SPARTA PRAHA - BÍLÍ TYGŘI LIBEREC 5:2 ( 0:0 2:1 3:1) Branky a nahrávky: 25. Broš (Černošek), 29. Ton (Ručinský), 44. Netík (Kratěna), 48. Podlešák (Ton), 52. Netík (Broš) - 25. Pletka (Harant), 54. Nedorost (Krstev). Rozhodčí: Kubeš. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Diváci: 800. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2.

-----------------------------------------------------------------------------------