Modrobílí si jedou spravit chuť na Moravu

Plzeň - Již v rámci TIPSPORT HOCKEY CUPU odjedou modrobílí k dalšímu přípravnému zápasu na led Znojemských Orlů. Moravané nedávno absolvovali turnaj na Slovensku, kde si vůbec nevedli zle, a prokázali tím svou sílu. Navíc na jejich střídačce operuje Radim Rulík. Plzeňané si naopak potřebují zvednout sebevědomí poté, co pražské Spartě doma nevstřelili ani gól. Opřít se budou moct o uzdraveného Důrase. Věřme, že proti atraktivnímu soupeři Lasselsberger zaboduje.


HC ZNOJEMŠTÍ ORLI
vs.
HC LASSELSBERGER PLZEŇ


3. kolo Tipsport Hockey Cupu – úterý 19. srpna na ledě Znojemských Orlů


RONO CUP ukázal sílu Orlů

Hokejisté Znojma odjeli v rámci přípravy na novou sezónu na Slovensko, kde změřili síly postupně se Zvolenem, domácím Trenčínem a na závěr se postavili Skalici. První utkání neskončilo nijakým výrazným úspěchem, po šedesáti minutách se Orli museli sklonit před Zvolenskými, prohráli s nimi 1:4. Dle platných pravidel se po závěrečném hvizdu jela ještě série samostatných nájezdů, z nichž si za vítězství připsali Moravané pomocný bod do tabulky. Druhé střetnutí trvalo netradičně jenom polovinu času - tedy 30 minut. Hlavní rozhodčí ho totiž ukončil poté, co shledal herní podmínky jako hrubě nevyhovující. A stylově si mužstva rozdělila na půlku i body za remízu 3:3. V samostatných nájezdech se tentokrát radoval soupeř - domácí Trenčín. Na závěr turnaje si Znojemští připsali výhru 4:2 nad týmem Skalice, za kterou ale nenastoupila hlavní útočná akvizice - Slovák Pálfy. Téměř padesátiprocentní úspěšnost na mezinárodním turnaji, byť je to téměř za kopcem, se v přípravě cení, tudíž můžou být Moravané převážně spokojeni.

Taktovku drží železnou rukou Rulík

Loňskou sezónu začínal u plzeňských juniorů, končil ji na lavičce plzeňského A týmu. Po vypadnutí v předkole play-off se nedohodl s vedením na prodloužení smlouvy a putoval na Moravu na další zkušenou, kde převzal muže HC Znojemských Orlů. Pozornému divákovi letní trenérských škatulat napříč republikou došlo, že řeč je o Radimu Rulíkovi, v západních Čechách tolik známém lodivodovi, který proslul svou tvrdostí a propracovaností letní přípravy, vytříbenou taktikou a novináři tolik potřebnou upřímností při hodnocení utkání. V úterním zápase tedy budou moct Plzenští ozkoušet, jaký dopad má Rulíkovo snažení na Moravě.

Plzeňští se Spartou pohořeli

V posledním utkání Lasselsbergeru se střelecky nedařilo. Neproměňoval pracně vytvořené šance a prohrál s pražskou Spartou 0:4 na vlastním ledě. Nutno ale podotknout, že výsledek je poněkud krutý vzhledem k tomu, co se na ledě odehrálo. Ale fanoušky i přítomné žurnalisty po utkání uklidňoval Adamský slovy, že proměňování šancí si tým šetřil až na devátého devátý, kdy do Plzně k prvnímu zápasu nového ročníku extraligy přijedou neoblíbení zlínští ševci. Ale hráči by určitě nějakou tu branku chtěli vstřelit již proti Znojmu, vždyť jde do body do letního poháru, byť se hraje "jen" v rámci přípravy!

Do sestavy se vrací Michal Důras

Po nešetrném zákroku Michal Důras nedohrál utkání v Karlových Varech, kde nakonec Plzeňští zvítězili 5:3. Proti Spartě absentoval, diagnóza totiž mluvila jasně - lehký otřes mozku. Ale ve Znojmě se již mladý ostrostřelec představí a pokusí se rozvířit střelný prach modrobílých hokejek.

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky posledních zápasů

HK 36 Skalica - HC Znojemští Orli 2:4 (0:0 0:3 1:1) Branky a nahrávky: 42. Ivičič (Kocák, Školiak), 58. Ivičič (Višňovský, Hartmann) - 25. Bartek (Demel), 32. Haman (Tesařík, Erat), 39. Rýgl (Růžička, Procházka), 59. Svoboda (Růžička). Rozhodčí: Jung - Mülner, Šefčík Vyloučení: 9:6. Využití: 1:4. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.

HC Lasselsberger Plzeň - HC Sparta Praha 0:4 (0:0 0:2 0:2) Branky a nahrávky: 27. Broš (Ptáček), 40. Ton (Ručínský), 53. Ručínský (Bolf), 58 Hromas (Hrdel). Vyloučení: 7:7. Využití: 0:2. Diváci: 2000. Průběh utkání: 0:4.

-----------------------------------------------------------------------------------