Od začátku ligy nám vytváří parádní atmosféru a my jim moc děkujeme, vzkazuje plzeňským fanouškům Tomáš Vlasák

Plzeň – Zatím stoprocentní zisk mají na svém kontě po čtyřech extraligových kolech hokejisté Lasselsbergeru Plzeň. Poslední tři bodíky si do tabulky mohli připsat po derby v Karlových Varech, kde navíc Roman Málek udržel své první čisté konto. Zápas byl dlouho vyrovnaný, zlomil ho až v její polovině Tomáš Vlasák k radosti velkého počtu plzeňských fanoušků. Právě těm po zápase šikovná šestadvacítka děkovala. „Byli slyšet. Od začátku ligy nám vytváří parádní atmosféru a my jim moc děkujeme. Užíváme si to.“

Samotná výhra se však nerodila vůbec snadno a zejména v první polovině zápasu bylo hodně diskutovatelné, ke komu se vratká štěstěna přikloní. „My věděli, že Vary do nás půjdou a zkusí nátlakový hokej, hráli agresivně. Vydrželo jim prakticky až do poloviny zápasu, ale my jsme to přestáli bez obdrženého gólu. Následnějsme využili přesilovku a myslím si, že pak už byl zápas náš,“ popisuje Tomáš Vlasák. Plzeňský šikula se až neuvěřitelně herně zvedl s návratem Martina Straky do modrobílého dresu. Na svém kontě má pět bodů a spolu s Kracíkem, Strakou a Fabušem patří do první šestky nejproduktivnějších hráčů ligy. „Víte jak to je. Člověk se snaží a někdy to jde, jindy ne. To je hokej. Stráča je vynikající hráč a já jsem hrozně rád, že nám to spolu sedlo. Všichni víme, že takhle to nepůjde pořád, ale makat musíme poctivě dál a dělat vše proto, aby to vydrželo co nejdéle, “ popisuje.

Po vyhraném zápase v Karlových Varech se spoluhráči vyjel oslavit vítězství i s fanoušky jako při domácích rituálech. „Je to příjemný. Samozřejmě je to čtvrté kolo a nesmí se to přeceňovat. Od začátku ligy nám vytváří parádní atmosféru a my jim moc děkujeme. Užíváme si to,“ vysekl poklonu svým fans.

Chvíle slávy si po utkání užíval i gólman Roman Málek, který vychytal podruhé v řadě na ledě Energie čisté konto. Oslav si však moc neužil, protože musel na měření výstroje. Jak ale sám přiznává, vítězství je pro něj důležitější. „Když budeme vyhrávat, tak to překousnu. Po vítězství je na oslavy vždycky času dost. “ Samotný zápas posléze hodnotil kladně. „Odehráli jsme dobrý zápas. Ve Varech je to vždycky hodně těžký, ale musíme zůstat pevně nohama na zemi. Liga je strašně vyrovnaná, není slabého týmu,“ krotí přehnanou euforii. Největší plus souboje vidí v nepřehnané snaze střílet branky. „My jsme odehráli trošku bláznivý zápas se Spartou, tak jsem rád, že dneska se nám podařilo po získaném vedení soupeře k ničemu nepustit. Kluci Vary nenechali dostat se do zápasu a to bylo hodně důležité, protože kdybychom v poslední třetině dostali na 1:2, bylo by to ještě hodně horké,“ popisuje plzeňský kouzelník a dodává, že ani nemusel krotit své obránce, aby se nesnažili přespříliš podpořit akce nejproduktivnějšího útoku ligy. „Já si je spíš rovnal v obranné třetině, občas si křiknu, když mají někoho za zády a podobně, dnes to bylo od všech na výbornou,“ zhodnotil výkon mužstva brankář, který dnes svými zákroky nastartoval výhru svého týmu.