Plzeňští se za doprovodu kamer představí na ledě prvoligového Chomutova

Plzeňští hokejisté se v rámci posledního kola základní skupina letního Tipsport Hockey Cupu představí na ledě prvoligového Chomutova, který nyní hraje pod taktovkou v Plzni velmi dobře známého trenéra Radima Rulíka. Utkání navíc bude probíhat pod bedlivým dozorem televizních kamer, které budou přímý přenos naživo přenášet na programu ČT4. Plzeňští budou chtít prokázat svou sílu i na domácí půdě, takže určitě buďte u toho. Stejně jako náš tradiční online přenos.

Chomutov pod taktovkou Radima Rulíka

Charismatický trenér, kterého si jistě velmi dobře pamatujete z působení u extraligové Plzně, po angažmá u potápějícího se Znojma našel nové působiště v prvoligového Chomutova. U týmu, který nejen letos bude pomýšlet v lize na příčky nejvyšší. Po práci u eytraligových mančaftů štaci u celku v nižší lize nebere jako sestupný krok ve své kariéře. „Uvědomuji si, že extraliga je tuzemská elitní soutěž, ale já jsem šel hlavně za prací. Pracovní nabídka Chomutova mě oslovila a proto jsem se rozhodl pro Chomutov," uvedl pro oficiální stránky KLH Chomutova Rulík.

Tým posiloval i na jiných než trenérských postech. Výrazným jménem je jistě také na západě Čech dobře známý Milan Kraft. V extraligových vodách se Chomutovu podařilo ulovit i Milana Procházku (přestup z Karlových Varů), Aleše Pavlase (přestup z Kladna). Velkým přínosem také může být přestup zkušeného útočníka Martina Trochty z Trenčína.

Chomutov bez šancí na postup

Stejně jako Plzeň jsou i Chomutovští mimo hru o postup, který si s předstihem zajistila pražská Sparta. Domácí v prvním kole prohráli o jedinou vstřelenou branku na ledě Českých Budějovic. Na vlastním ledě pak padli s Kadaní v poměru 0:2. Teprve po necelých 125 minutách se Chomutovským podařilo vstřelit branku zásluhou Tauše a nakonec z toho bylo nejpřesvědčivé a zatím jediné vítězství v Tipsport Hockey Cupu v poměru 5:0 nad Hradcem Královým. O dva dny nato Rulíkova družina nestačila na pražskou Spartu na jejím ledě v poměru 2:3, kdy vítěznou branku vstřelila sparťanská opora Hlinka. V minulém utkání si Chomutovští 60 minut opravdu vychutnali - na ledě německého Weisswasseru jasně dominovali a připsali si vítězství 6:1.