Venkovní trilogie začíná na Spartě

Plzeň – Podruhé zavítají letos Indiáni do hlavního města. Zatímco v září prohráli na Slavii gólem necelé tři minuty před koncem, nyní se pokusí dobýt Tesla Arénu, která je domovským stánkem Sparty. Ta na Plzeň i elitní šestku ztrácí tři bodíky, v úterý to tedy bude zápas “o šest bodů.“ Domácí navíc po výměně trenérské dvojice zatím neztratili ani bod, modrobílé nájezdníky tedy nečeká nic jednoduchého. V zádech ovšem mají sérii čtyř výher v řadě na sparťanském ledě, která série tedy skončí?


HC SPARTA PRAHA
vs.
HC PLZEŇ 1929

Tesla Aréna, Praha
17. září 2009
26. kolo hokejové O2 extraligy

První vzájemný duel obou týmů byl ve znamení hned několika zajímavých událostí. Poprvé od svého odchodu se v ČEZ Aréně představil jako hlavní kouč jiného týmu Pavel Hynek. V bráně zase chytal Jan Chábera. To na druhé straně se po řadě let poprvé postavil letos mezi tyče Dušan Salfický. Jako první ho po velkém návratu překoval Hlinka, celkově však vyhráli modrobílí v poměru 3:2, když po úvodní čtyřgólové třetině rozhodl duel v 52. minutě Modrý. Plzeň si ze Sparty odvezla v posledních čtyřech duelech čtyři výhry, dokáže to i na popáté?

-----------------------------------------------------------------------------------

Sparta pod novými trenéry

„Bylo to pro nás těžké rozhodnutí. Chci za celý klub zvláště vyslovit velké uznání Františku Výbornému, nejúspěšnějšímu trenérovi v historii Sparty, který nás třikrát dovedl k mistrovskému titulu,“ vysvětloval prezident klubu Viliam Sivek. Explzeňský Pavel Hynek odkoučoval v hlavním městě dvacet zápasů, loučil se čtyřmi prohrami v řadě. Tým poté převzali David Volek a Miloš Holaň, trenérem brankářů se stal Petr Bříza. Nové vedení zatím ve čtyřech duelech získalo plný počet bodů. Uspělo ve Varech, Třinci a na Kladně, doma pak přehráli Sparťané i Litvínov.

Jaroslav Hlinka už je ve Švédsku

V Spartě odehrál hráč se 17 na dresu v této sezóně všech 20 zápasů. V Plzni byl první, kdo překonal Dušana Salfického. V těch si připsal 15 kanadských bodů za pět branek a deset asistencí, v tabulce pravdy +/- byl jedním z nejlepších. „Určitě to mohlo být lepší. O mých výkonech platí to, co o celém týmu. Některé byly dobré, některé špatné,“ shrnul své působení v holešovickém klubu. Loučení mu ale zhořklo, Sparta prohrála se zlínským klubem jasně 0:3 a prodloužila sérii proher na čtyři v řadě.

Netík je stogólový

V neuvěřitelné formě hraje útočník Tomáš Netík. Před duelem s nováčkem z Komety jej dělily dvě branky od hranice sta gólů v nejvyšší české soutěže, kterou se mu v šestnáctém kole podařilo pokořit. Stobrankový střelec si připsal v utkání tři body. „Nechci to zlehčovat nebo si hrát na machýrka, ale vůbec mě to nesvazovalo. Sto gólů má strašně moc hráčů, nechci se proto plácat po zádech. Velká meta je klub střelců a 250 branek. Vůbec jsem nad tím nepřemýšlel,“ říká skromně.

Plzeň má nového vůdce

V neděli vstřelil dvě branky a přidal asistenci, kanadské bodování týmu vede Mark Bomersback již o dva bodíky (11+14). Druhý je kapitán Martin Straka (8+15), který ovšem odehrál o čtyři střetnutí méně. Třetí je Tomáš Vlasák (11+11). Poté najdeme trochu bodovou mezírku ,protože na čtvrtém místě je Jan Benda (0+13) Stíhán Petrem Vampovou (1+11). V celkovém bodován extraligy vede Roman Červenka (18+24), druhý je Ladislav Kohn (9+21), třetí pak Petr Ton (18+9).

-----------------------------------------------------------------------------------

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Sparta Praha:

Postavení v tabulce: 7.
Počet bodů: 38
Počet vstřelených branek: 74
Počet inkasovaných branek: 65
Nejproduktivnější hráč: Petr Ton 27 (18+9)
Nejlepší střelec: Petr Ton - 18 branek
Nejlepší nahrávač: Tomáš Netík – 13 asistencí
Nejtrestanější hráč: Tomáš Netík – 51 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Jakub Langhammer +7
Nejhorší hráč v bodování +/-: Martin Látal -4



HC Plzeň 1929:

Postavení v tabulce: 6.
Počet bodů: 41
Počet vstřelených branek: 62
Počet inkasovaných branek: 62
Nejproduktivnější hráč: Mark Bomersback 25 (11+14)
Nejlepší střelec: Vlasák, Bomersback - 11 branek
Nejlepší nahrávač: Martin Straka - 15 asistencí
Nejtrestanější hráč: Jan Benda – 47 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Tomáš Vlasák +8
Nejhorší hráč v bodování +/-: Martin Adamský -7

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

HC GEUS OKNA Kladno 1
HC Sparta Praha 4
(0:0, 1:1, 0:3)






Branky a nahrávky: 32. Trončinský - 31. Broš (Koreis), 46. Ton (Hromas, D. Výborný), 57. Langhammer (Ručinský, Netík), 59. Langhammer (Ručinský, Vydarený).
HC Sparta Praha: Chábera - Vykoukal, Černošek, Macholda, Jan Hanzlík, Gulaši, Vydarený - Kratěna, Broš, Koreis - Ton, D. Výborný, Hromas - Netík, Langhammer, Ručinský - Hrdel.
Trenéři: Volek, Holaň.

HC Plzeň 1929 4
HC Energie Karlovy Vary 1
(1:0, 2:0, 1:1)




Branky a nahrávky: 2. Vlasák (Bomersback, Straka), 29. Bomersback (Straka, Benda), 32. Straka (O´Brien), 58. Bomersback - 46. Kumstát (Tribuncovs).
HC Plzeň 1929: Pöpperle - Jeřábek, Jiří Hanzlík, Benák, Modrý, Benda, O´Brien, Dobrovolný, Dresler - Vostřák, M. Straka, Vlasák - Bomersback, Vampola, Tvrdík - Hvila, Jan Kovář, Adamský - Scofield, M. Heřman, Dvořák.
Trenéři: Jelínek, Razým, Pejchar.

-----------------------------------------------------------------------------------