Před Silvestrem na Třinec!

Plzeň – Naposledy se v roce 2009 představí Indiáni svým fanouškům v ČEZ Aréně. S náskokem pěti bodů na čele tabulky a desetizápasovou šňůrou výher v zádech budou chtít modrobílí poděkovat a rozloučit se se svým skvělými fanoušky, nejlépe výhrou. Soupeřem jim bude Třinec, který jako jediný v extralize zatím letos nedokázali svěřenci kouče Jelínka porazit. Podaří se to nyní?


HC PLZEŇ 1929
vs.
HC OCELÁŘI TŘINEC

ČEZ Aréna, Plzeň
Úterý 29.12.2009
36. kolo hokejové O2 extraligy

Třinečtí se prozatím velmi dobře mstí Indiánům za loňské vyřazení v předkole play-off. Nejprve vyloupili Plzeň v nájezdech, když Západočeši museli v závěrečné třetině dohánět dvoubrankové manko. V odvetě zase branky Kováře a Tvrdíka stačili pouze na bod, když modrobílí podlehli v prodloužení. Nyní se oba soupeři utkají potřetí…

-----------------------------------------------------------------------------------

Oceláři obměnili gólmany

Již neplatí Třinec – Čechmánek + Vojtek. Oceláři angažovali nové tváře do své svatyně – Tomáše Dubu a Petera Hamerníka. Oba gólmani se zatím víceméně pravidelně střídají, více zápasů ale odchytal mladý, slovenský talent. Ten si drží procentuální úspěšnost pod 91% s průměrem gólu na zápas kolem tří. To explzeňský Duba vychytal jediné čisté konto svého týmu v této sezóně a zdobí ho statistiky téměř 93 procent a dvě branky na zápas. Proti Plzni se oba gólmani ve dvou střetnutích vystřídali, kdo nastoupí nyní?

Sparta pokazila oslavy

Třinec, stejně jako Plzeň, slaví v tomto roce 80 let od svého založení. Vedení Ocelářů připravilo pro své fanoušky řadu překvapení. Hlavní naplní byl samozřejmě duel se Spartou Praha, který domácí odehráli v retrodresech z přelomu 20. a 30. let. Hosté se ale jako správní hosté nezachovali a odvezli si dva body za výhru v samostatných nájezdech.

Souboj obrany a útoku

Druhá nejlepší obrana v čele s Tomášem Pöpperlem, jenž neinkasoval již dva zápasy, proti třetím nejlepšímu útoku v čele s Ladislavem Kohnem, který byl u více než třetiny branek svého celku. Kohn je první v kanadském bodování Třince, stejnou příčka mu patří i v sekci asistence, trestné minuty i +/-. Pouze Martin Růžička ho dokázal překonat v počtu vstřelených branek.

Skončila jedna série, další pokračují

Fantastická série Martina Straky již v Liberci pokračování nenašla. Osmnáctý korálek se na šňůrku přidat nepodařilo, plzeňský kapitán tak nedosáhl na metu 20ti zápasů, kterou drží Vladimír Růžička, ani na prvního Jaroslava Bednáře, který rekord překonal o další dva duely. Naopak se jeho týmu povedlo prodloužit sérii, ve které bodoval na čtrnáct a řadu výher na deset! Navíc Tomáš Pöpperle neinkasoval již téměř 123 minut.

-----------------------------------------------------------------------------------

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Oceláři Třinec:

Postavení v tabulce: 5.
Počet bodů: 60
Počet vstřelených branek: 108
Počet inkasovaných branek: 99
Nejproduktivnější hráč: Ladislav Kohn 39 (15+24)
Nejlepší střelec: Martin Růžička - 18 branek
Nejlepší nahrávač: Ladislav Kohn, Jan Peterek – 24 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ladislav Kohn – 87 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Ladislav Kohn +12
Nejhorší hráč v bodování +/-: Roman Tomas -9



HC Plzeň 1929:

Postavení v tabulce: 1.
Počet bodů: 69
Počet vstřelených branek: 106
Počet inkasovaných branek: 87
Nejproduktivnější hráč: 41 (15+26)
Nejlepší střelec: Tomáš Vlasák, Martin Straka - 15 branek
Nejlepší nahrávač: Martin Straka - 26 asistencí
Nejtrestanější hráč: Jaroslav Modrý – 63 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Petr Vampola +13
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jan Dresler - 9

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

HC Oceláři Třinec 1
HC Sparta Praha 2sn
(0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)






Branky a nahrávky:53. Polanský (Kohn, Růžička) - 14. Vydarený (Gulaši), rozhodující nájezd Netík.
HC Oceláři Třinec: Duba - Hrabal, Zíb, Seman, Malec, Výtisk, Cartelli, Andersons, Lojek - Růžička, Polanský, Kohn - Květoň, Peterek, Mičulka - Tomas, Bonk, Polák - Hampl, Kanko, Pospíšil.
Trenéři: Volek, Holaň.

Bílí Tygři liberec 0
HC Plzeň 1929 1sn
(0:0, 0:0, 0:0 – 0:0)




Branky a nahrávky: rozhodující nájezd Vlasák.
HC Plzeň 1929: Pöpperle - Jiří Hanzlík, O´Brien, Benda, Modrý, Benák, Dresler, Dobrovolný - Bombersback, Straka, Vlasák - Hvila, Vampola, Adamský - Scofield, Heřman, Dvořák - Stránský, Vostřák, Laš - Lev
Trenéři: Jelínek, Razým a Pejchar.

-----------------------------------------------------------------------------------