Extraliga se znovu rozjíždí, Plzeň zavítá do Litvínova

Plzeň – Poslední dvě kola zbývá odehrát ze základní části hokejové O2 extraligy v ročníku 2009/2010. Jisté je, že jí vyhrají hokejisté Plzně, ale i to, že Litvínov si zahraje předkolo play-off. Právě domácí ovšem ještě budou chtít vytěžit co nejvíce bodů, aby si zajistili výhodu domácího prostředí, zatím mají stejně jako Liberec a České Budějovice bodíků 70, Slavia o dva méně. Vybojují nějaké s Plzní?


HC BENZINA LITVÍNOV
vs.
HC PLZEŇ 1929

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov
3. března 2010
51. kolo hokejové O2 extraligy

Hned v prvním vzájemném měření sil se Litvínovu povedlo to, co doposud žádnému jinému celku – vyhrál v ČEZ Aréně za tři body. Modrobílé sice poslal hned v první minutě do vedení Bomersback, ovšem za dalších pět minut již vedli hosté 3:1, nakonec dokráčeli k vítězství 5:4. Ani Západočeši domácím nic nedarovali a v odvetě svého soka porazili 6:2. Naposledy shlédli plzeňští fanoušci gólovou přestřelku se šťastným koncem pro Indiány v poměru 8:4. V každém duelu padá více než osm branek, bude tomu tak i nyní?

-----------------------------------------------------------------------------------

Návrat Šlégra

Ikona litvínovského hokeje se opět vrátila mezi extraligové mantinely. Bohužel to vypadá, že tato sezóna bude pro osmatřicetiletého vítěze Stenleyova poháru (Detroit), mistrovství světa i olympijských her poslední. Rodák z Jihlavy má navíc ve své sbírce bronz z Albertville (1992), mistrovství světa 1997, 1998, zahrál si i semifinále světového poháru v roce 2004. Slavná „Guma“ je synem neméně slavného Jiřího Bubly. V době své nemoci vypomáhal Jiřímu Kučerovi jako asistent, zviditelnil se i jako tvář reklamní kampaně ČSSD, za kterou chtěl v loňských zrušených volbách i kandidovat.

Litvínov má jistě předkolo

Chemici si ještě před olympijskou pauzu stihli zajistit jistotu předkola play-off. Sice je provázela série čtyř porážek v řadě – doma s Pardubicemi i Libercem, venku pak ve Vítkovicích a Mladé Boleslavi, poslední tři kola ovšem zvládli svěřenci explzeňského Jiřího Kučery na výbornou, když získali tři body ve veledůležité souboj s Karlovými Vary, poté uspěli i s Třincem a navíc vyloupili Tesla Arénu. S největší pravděpodobností se o možnost začínat sérii doma utkají se Slavií, Libercem a Českými Budějovicemi, přičemž v případě rovnosti bodů mají lepší vzájemné zápasy pouze s Libercem.

Příprava ve Švýcarsku

Čtyřdenní výlet do Švýcarska zpestřil Indiánům olympijskou přestávku. Nejprve narazili na HC Fribourg-Gottéron, kterému podlehli 5:6 díky poslední třetině, kterou prohráli 0:4. Druhý den se scénář prakticky opakoval. Nad SCL Tigers modrobílí třikrát vedli, přesto závěrečná část skončila stejným neúspěchem jako v první duelu – 3:6. Až v posledním zápase chutnali Západočeši vítězství, když porazili celek Ambri-Piotta 5:2.

-----------------------------------------------------------------------------------

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Benzina Litvínov:

Postavení v tabulce: 9.
Počet bodů: 70
Počet vstřelených branek: 150
Počet inkasovaných branek: 181
Nejproduktivnější hráč: František Lukeš 45 (21+24)
Nejlepší střelec: Viktor Hübl - 25 branek
Nejlepší nahrávač: Robert Reichel – 27 asistencí
Nejtrestanější hráč: Roman Vopat – 161 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Karel Pilař +2
Nejhorší hráč v bodování +/-: Michal Trávníček –18



HC Plzeň 1929:

Postavení v tabulce: 1.
Počet bodů: 103
Počet vstřelených branek: 156
Počet inkasovaných branek: 124
Nejproduktivnější hráč: Tomáš Vlasák 51 (19+32)
Nejlepší střelec: Tomáš Vlasák - 19 branek
Nejlepší nahrávač: Petr Vampola - 36 asistencí
Nejtrestanější hráč: Doug O´Brien – 90 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Petr Vampola +16
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jan Dresler -13

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

HC Benzina Litvínov 5
Oceláři Třinec 2
(3:0, 0:0, 2:2)






Branky a nahrávky: 7. Reichel (Pilař, Jenáček), 10. Jánský (Pilař), 17. Pojkar (Reichel, Jánský), 46. Lukeš (Hübl, Pilař), 55. Kubinčák (Hübl, Lukeš) – 47. Kohn (Zíb, Seman), 51. Květoň (Malec, Seman).
HC Benzina Litvínov: J. Hübl - Pilař, Švarný, Šlégr, Kroupa, Kubát, Pojkar, Skuhrovec - Kubinčák, V. Hübl, Lukeš - Jánský, Reichel, Trávníček - Saulietis, Vopat, Jenáček - Majdan, Gerhát, Dragoun.
Trenéři: Kučera a Šlégr.

HC Plzeň 1929 3
HC Energie Karlovy Vary 2
(1:2, 2:0, 0:0)




Branky a nahrávky: 14. Dvořák (Heřman), 22. Benda (Kovář, Hvila), 30. Heřman (Adamský, Benák) - 5. Dej (Balázs), 14. Košťál (Kumstát, Němec).
HC Plzeň 1929: Pöpperle - Benák, Hanzlík, Benda, Modrý, Dresler, O´Brien, Malena - Lev, Stránský, Kovář, Vlasák, Bomersback, Vampola, Tvrdík, Adamský, Heřman, Dvořák, Vostřák, Pitule, Hvila.
Trenéři: Jelínek, Razým, Pejchar.

-----------------------------------------------------------------------------------