S Mountfieldem tentokráte na jihu Čech

Plzeň - Druhý přípravný zápas čeká na hokejisty s Indiánem na prsou. Opět se postaví celku z Českých Budějovic, tentokráte ovšem na jeho ledě. Modrobílí vstoupili do nové sezóny vítězně, brankově se prosadili Stránský, Tvrdík a Kovář. Na jihu Čech byl měla nastoupit prakticky identická sestava, která odehrála i první duel.


HC MOUNTFIELD
vs.
HC PLZEŇ 1929

Budvar Aréna, Plzeň
5. srpna 2010
přátelsky

Jihočeši se sestavou zatočí

Oproti prvnímu utkání v Písku hráli v Plzni nově Michal Mikeska, Roman Pšurný, Jiří Šimánek, Rostislav Martynek nebo obránci René Vydarený a Jan Novák. Zítra opět nastoupí jiná sestava. Naskočit by měla řada Jakuba Langhammera z prvního zápasu v Písku. Znovu by měli zasáhnout od hry obránci Ptáček s Jankem a hlavně by trenéři rádi nasadili hráče, kteří ještě nehráli vůbec. Poprvé by se měl divákům představit Pavel Kašpařík, jenž na křídlech přivítá Mertla a Martynka. „Uvidíme jestli nasadíme i řadu Michala Mikesky,“ nemá ještě jasno kouč Mountfieldu František Výborný.

Nešťastný střet a zlomenina

Běžela pětadvacátá minuta utkání, do hry se právě chystal naskočit potrestaný Kohout, jenž se před dvěma minutami dostal do křížku s Frolem. Dveře od trestné se otevřely, bohužel akorát při souboji u mantinelu, kdy do hrany mantinelu vlétl v plné rychlosti Ivo Kotaška. Výsledek? Zlomenina klíční kosti a na dva měsíce si od hokeje nedobrovolně odpočine. „Je to škoda pro něj i komplikace pro nás, protože jsme s ním počítali do základu,“ pokrčil rameny Výborný. V obraně Kotašku nahradí další dlouhodobý rekonvalescent Tůma, ale chybět bude trenérovi zase útočná dvojice mladíků Heřman – Švihálek, kteří jedou na turnaj reprezentace U18.

Loňské duely

Plzeň v loňské sezóně vždy České Budějovice dokázala porazit. Nejprve v ČEZ Aréně rozhodl hattrickem Scofield, čtvrtý zásah přidal krajan Bomersback (4:2). V Budvar Areně zase se Salfickým v brance uspěli hosté 3:1, když výsledek alespoň korigoval Sailer. Další zápas a další vítězství, tentokráte čisté konto pokazil modrobílím Gulaš - 5:1. Zajímavou zápletku mělo poslední vzájemné měření sil, když Indiáni srovnávali na 2:2 v power-play a oslabení čtyřiačtyřicet vteřin před koncem základní hrací doby, aby v nájezdech rozhodl Kovář.



HC Plzeň 1929 3
HC MOUNTFIELD 1
(1:0, 2:1, 0:0)




Branky a nahrávky: 14. Stránský (Dvořák), 28. Tvrdík (J. Heřman, Kovář), 30. Kovář (Tvrdík) - 23. Šimánek (Mikeska).
HC Plzeň 1929:Přikryl (41. Halmoši) - St. Pierre, Dresler, Hanzlík, Benák, Růžička, Frolo - J. Heřman, Kovář, Tvrdík - Stránský, M. Heřman, Dvořák - Vostřák, Obdržálek, Kupec - Jonáš, Pitule, Lev.
Trenéři: Jelínek, Razým a Pejchar.

-----------------------------------------------------------------------------------