K finále přijíždí Znojmo!

Plzeň – Generálku na ostrý start do extraligy si Indiáni odbudou trochu netradičně. Finálovým zápasem s prvoligovým Znojmem v rámci Tipsport Hockey Cupu. To si ve své cestě za titulem vyšláplo na Pardubice, Spartu, České Budějovice a Mladou Boleslav, takže modrobílé nebude rozhodně čekat snadný zápas. Proto přijďte i vy podpořit své barvy!


HC PLZEŇ 1929
vs.
ORLI ZNOJMO

ČEZ Aréna, Plzeň
10. září 2010
Tipsport Hockey Cup

Znojmo v poháru umí

Poprvé se v historii povedlo proklouznout do finále Indiánům. Pro jejich soupeře je to ovšem běžná záležitost. Během osmi let, co se pohár hraje, se Orli podívali do posledního duelu hned čtyřikrát! Pouze jednou ovšem uspěli – nad Spartou 2:1 v roce 2003. O rok dříve podlehli Litvínovu v prodloužení 2:3, předloni zase po divoké přestřelce s Kometou 4:5. V letošní pouti za finálovým zápasem nejprve porazili Znojemští Spartu na jejich ledě 2:1, poté doma brali tři body za výhru 3:1 nad Českými Budějovicemi. Následovala porážka v Třebíči 0:2 a první místo ve skupině se pojistili Orli domácí výhrou 5:1 nad Pardubicemi. V semifinále pak dokázalo Znojmo vyhrát na nájezdy v Mladé Boleslavi 2:1. Zastaví Západočeši tuto spanilou jízdu?

Finálové zápasy

2000   HC IPB Pojišťovna Pardubice - HC České Budějovice 1:2
2001   HC Vítkovice - HC Sparta Praha 2:5
2002   HC Chemopetrol Litvínov - HC JME Znojemští Orli 3:2pp
2003   HC JME Znojemští Orli - HC Sparta Praha 2:1
2007   HC Moeller Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 3:2sn
2008   HC Znojemští Orli - HC Kometa Brno 4:5
2009   HC Sparta Praha - PSG Zlín 2:1

Počty titulů v THC:

2 tituly   HC Sparta Praha          2001, 2009
1 titul    HC České Budějovice      2000
           HC Moeller Pardubice     2007
           HC Chemopetrol Litvínov  2002
           HC JME Znojemští Orli    2003
           HC Kometa Brno           2008

První rok mimo elitu

Loňský rok byl ve Znojmě poměrně hektický. Po prodání práv na extraligu Kometě se tým značně obměnil a na výsledcích to bylo patrné. V přípravě hned prvních pět duelů nový tým prohrál a vstřelil pouze pět branek, nakonec vyhrál pouze čtyřikrát. Navíc v Tipsport Hockey Cupu, který je pro toto mužstvo vždy znamením úspěchu, nezískal ani bod! První liga pak byla ze strany Orlů průměrná, o čemž svědčí i dvaadvacet výher v šestačtyřiceti střetnutích. V osmifinále ovšem povolili v sérii na tři vítězná utkání Benátkám nad Jizerou pouze jeden úspěch. Dále se ale Orli nedostali. Ve čtvrtfinále je deklasoval jednoznačně Chomutov, který po dvou domácích duelech uspěl se skórem 17:2!, celkově pak 27:8.

Novou posilou Indiánů je Josh Langfeld

Další posilou, která dnes byla oficiálně představena na tiskové konferenci je Josh Langfeld (191 cm, 98 kg). Třiatřicetiletý americký útočník, který zatím se západočeským celkem podepsal smlouvu na jeden rok, nasbíral přes sto startů v NHL, prošel AHL a poslední dvě sezóny strávil v Německu. ,,Josh spí tři hodiny denně, protože je stále na americkém čase, ale v pátek chce nastoupit," vypráví sportovní ředitel klubu Milan Tichý. Naopak jak již bylo dříve uveřejněno, klub nadále nepočítá se službami Lukáše Hvily a Michala Tvrdíka, ale své místo na slunci si vybojoval Petr Obdržálek. ,,Petr je mladý, dravý útočník, přesvědčil o svém umění trenéry a my jsme připraveni s ním podepsat smlouvu. Hvila, Tvrdík a Kracík zatím trénují s juniory, snažíme se společně s jejich agenty nalézt řešení a jejich další uplatnění v jiném týmu," dodal

-----------------------------------------------------------------------------------

Poslední výsledky:

Národní mužstvo Polska 2
HC Plzeň 1929 3
(0:0, 2:3, 0:0)

Branky a nahrávky: 26. Rzeszutko (Drzewiecki, Dabkowski), 37. Laszkiewicz (Slabon) - 33. Vostřák (Vlasák, St. Pierre), 35. Obdržálek (Modrý, Straka), 35. Lev (Heřman Jan, St. Pierre).
HC Plzeň 1929: Salfický (Přikryl) - Hucl, Dresler, St. Pierre, Hanzlík Johnson, Frolo, Modrý, Slaney - Vostřák, Heřman M., Lammers, Vlasák, Straka, Lev, Sedláček, Kovář, Dvořák, Stránský, Obdržálek, Heřman J.

Orli Znojmo 5
SK Horácká Slavia Třebíč 4
(1:0, 3:4, 1:0)

Branky a nahrávky: 20. Říha (Haman), 22. Videlka (Beroun), 26. Říha (Lattner), 31. Beroun, 53. Podešva (Lattner) - 31. Kadela E. (Bulička, Ostřížek), 35. Zahradník (Sláma), 37. Malinský (Ostřížek, Křenek), 39. Okál (Bulička)
Orli Znojmo: Kacetl - Pospíšil, Rangl, Klimeš, Lattner, David, Kolafa, Stehlík, Opalek - Česnek, Haman, Říha, Plášek, Podešva, Staněk, Beroun, Hradecký, Vrba, Trojan, Videlka, Bartoš.

-----------------------------------------------------------------------------------