Cheza míří do Plzně, odvrátí indiáni pohromu?

Plzeň – Indiánský kmen nedokázal dobýt severní planiny, sám nyní bude čelit nájezdníkům kmene Chemiků. A nemůže si dovolit ustoupit ani o píď. Ty časy, kdy si svěřenci šamana Jelínka mohli dovolit v poklidu kouřit dýmku míru, jsou zapomenuty. Náčelník Straka si je vědom dvou prohraných bitev, válka však ještě ztracená být nemusí. Ale bude potřeba i vaší podpory, proto neváhejte, přijďte podpořit své barvy!


HC PLZEŇ 1929
vs.
HC BENZINA LITVÍNOV

ČEZ Aréna, Plzeň
26. února 2011
3. zápas předkola play-off

Hned v letošním prvním vzájemném měření sil se potvrdilo, že v duelu Plzně a Litvínova vždy padá spousta branek. Oba celky proti době nastoupili kvůli televizním kamerám již od dvou odpoledne a fanoušci v ČEZ Aréně viděli pohodlné vítězství svých barev – 6:1! Indiánům se vyvedla i odveta, na severu Čech zvítězili 3:0, prví extraligovou nulu slavil mladý Mazanec. Během mocného finiše kvůli odečtu bodů přivítala Plzeň svého soka v přímé bitvě o předkolo a selhala. Tahala po většinu střetnutí za kratší konec a prohrála 3:4 po samostatných nájezdech. A prakticky totožná situace nastala v zatím posledním vzájemném měření sil. Indiáni v televizním duelu, který sledoval po Open Airu největší počet diváků v celé sezóně, sice působili aktivněji, střelecký prach ovšem došel - 0:1. Do série předkola vstoupili lépe Litvínovští, kteří udeřili hned po první půl minutce hry, zápasy dovedli úspěšně do konce se skórem 4:2 a 5:2. Plná ČEZ Aréna nyní uvidí odvetu, povede se modrobílým doma jako Chemikům?

-----------------------------------------------------------------------------------

Straka, Vlasák

Znovu nejproduktivnější hráči svého klubu, alespoň jeden z nich byl u každé branky svého celku. Ani jeden z nich však nedokázal zvrátit vývoj zápasu ve prospěch Západočechů, v předkole se ještě indiáni nedostali ani jednou do vedení, na severu Čech je to již více než třízápasová série. „Nezbývá nám nic jiného, než pokračovat v naší snaze, ono se to prolomí. Je pravda, že všechno nemůžeme nechat na Martinovi,“ je si vědom St. Pierre, jenž vstřelil svůj premiérový gól v naší extralize, znamenal však pouze snížení nepříznivého skóre.

Martin Volke

Je doslova plzeňským prokletím. Proti Plzni odchytal tři zápasy, za svá záda propustil pouze čtyři kotouče, z toho dvě branky mu dali vlastní spoluhráči. Modrobílí vyslali na gólmana Litoměřic 109 střel. Z toho vyplývá neuvěřitelná statistika, kdy procentuální úspěšnost vyšplhala na více než šestadevadesát procent! Volke však všechny duely odchytal proti svěřencům kouče Jelínka doma, jak si povede na západě Čech?

Roman Vopat

Kapitán Litvínova vyčnívá na ledě hned z několika důvodů. Jako správný vůdce burcuje a žene svůj tým kupředu, v prvním utkání si připsal asistenci na veledůležitý úvodní gól série, ve druhém zase otevřel skóre sám dobrou prací na brankovišti. Jako známí bouřlivák ale často zbytečně vyvolává bitky jako například v posledním vzájemném zápase s odjíždějícím Nicolasem St. Pierrem, popřípadě v utkání číslo jedna, kdy na svého gólmana nastrká mladíka Kováře a pak ho bezhlavě mlátí ležícího na ledě. Možná i proto si od plzeňských fanoušků vyslechl pár nepublikovatelných výrazů, odvetou byl zdvižený prostředníček. I z takových to důvodů je považováno play-off za nejkrásnější část sezóny…

-----------------------------------------------------------------------------------

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Benzina Litvínov:

Počet vstřelených branek: 9
Počet inkasovaných branek: 4
Nejproduktivnější hráč: František Lukeš 3 (2+1)
Nejlepší střelec: Lukeš, Černý – 2 branky
Nejlepší nahrávač: Peter Jánský – 3 asistence
Nejtrestanější hráč: František Lukeš – 8 minuty
Nejlepší hráč v bodování +/-: Lukeš, Heinisch, Jánský +4
Nejhorší hráč v bodování +/-: Gula, Černý, Gerhát, Maxa, Jareš, Vopat -1
Brankář Martin Volke: úspěšnost zákroků 94,59%, průměr branky na zápas 2,00.



HC Plzeň 1929:

Počet vstřelených branek: 4
Počet inkasovaných branek: 9
Nejproduktivnější hráč: Straka, Vlasák 2 (1+1)
Nejlepší střelec: Vlasák, Straka, Vostřák, St. Pierre - 1 branka
Nejlepší nahrávač: Straka, Hanzlík, Stránský, Vlasák - 1 asistence
Nejtrestanější hráč: Nicolas St. Pierre – 12 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: St. Pierre, Jeřábek, modrý, Vlasák +1
Nejhorší hráč v bodování +/-: Václav Benák -3
Brankář Dušan Salfický : úspěšnost zákroků 93,75%, průměr branky na zápas 1,54.
Brankář Luboš Horčička: úspěšnost zákroků 82,05%, průměr branky na zápas 5,45.

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z Litvínova:

HC Benzina Litvínov 4
HC Plzeň 1929 2
(2:0, 1:1, 1:1)






Branky a nahrávky: 1. Černý (Vopat), 11. Stříteský (Jánský), 40. Lukeš (Jareš, Švarný), 55. Černý (Jareš) - 38. Vostřák (Straka), 42. Vlasák.
HC Benzina Litvínov: Horčička - Jeřábek, Hanzlík, St. Pierre, Modrý, Benák, Frolo, Dresler - Vostřák, Straka, Vlasák - Stránský, Kovář, Heřman - Lammers, Slaney, Johnson - Rachůnek, Plášek, Dvořák - Petruška.

HC Benzina Litvínov 5
HC Plzeň 1929 2
(3:1, 0:1, 2:0)




Branky a nahrávky: 10. Vopat (Trávníček), 14. Lukeš (Heinisch, Stříteský), 19. Lukeš (Jareš), 41. Heinisch (Lukeš, Jánský), 60. Kubát (Trávníček, Majdan) - 11. Straka (Hanzlík), 28. St. Pierre (Vlasák, Stránský).
HC Plzeň 1929: Horčička (21. Salfický) - J. Jeřábek, Jiří Hanzlík, St. Pierre, Modrý, Benák, Frolo, Dresler - Straka, Jan Kovář, Vlasák - Stránský, M. Heřman, Dvořák - Lammers, Slaney, Johnson - T. Rachůnek, Vostřák, Plášek - od 21. minuty navíc Petruška.

-----------------------------------------------------------------------------------