Poslední překážka před mistrovstvím republiky nese jméno Zlín

Plzeň - Starší dorost indiánů má první překážku v play-off za sebou, udolal Havlíčkův Brod 2:1 na zápasy a postoupil do čtvrtfinále. V něm narazil na třetí tým základní části ze Zlína. Protože Plzeňským patřila sedmá příčka, začínají už tuto neděli, tedy 27. března od 17:00 na ledě ČEZ Arény, po dni odpočinku zamíří do Zlína, aby se poprali o postup na mistrovství republiky.
Přijďte podpořit Plzeňské při jejich posledním zápase na vlastním kluzišti. Začínáme v pět hodin a měli byste být u toho!


HC PLZEŇ 1929
vs.
PSG ZLÍN

ČEZ Aréna, Plzeň
Zimní stadion Luďka Čajky
27. března 2011 od 17:00 (PLZ)
29. března 2011 (ZLN)
případně 30. března 2011 (ZLN)
čtvrtfinále play-off staršího dorostu

Letošní zápasy

Výsledky z letošní sezóny mluví jasně - dva nula pro Plzeň. Ta na svém ledě Zlínské přivítala už ve druhém kole druhé části základní části a neměla s nimi žádné slitování. Ve stylu start – cíl je porazila 8:1, když se o branky podělili dvěma zásahy Faschingbauer a Pour, po jedné zacíli přesně Tulačka, Tolar, Kopta a Pitel. I druhý zápas se stal koŕistí Plzeňských, kteří v rámci 36. kola odjeli na Zimní stadion Luďka Čajky bojovat o všechny body. To se jim podařilo, ale vítězství se tentokrát nerodilo tak lehce, indiáni prokázali velkou chuť po vítězství, když se nenechali zlomit houževnatostí domácích, kteří čtyřikrát (!) dohnali plzeňský náskok a neodpověděli až na pátou branku. Hosté se nakonec radovali z výhry 7:4 (branky Plzně – Váchal 2, Pejchar, Kubalík, Zimmermann, Mašek a Pour).
Lepší bilance v letošních zápasech hraje ve prospěch indiánů, ale to je vždycky ošemetné. Jak se mladí Plzeňané postaví ke své šanci projít na závěrečné mistrovství republiky?


Zlínská cesta prvním kolem play-off a góloví tahouni mužstva

Indiáni se s Havlíčkův Brodem potrápili v plném počtu třech zápasů, ale zlínští starší dorostenci se se svým soupeřem – Havířov – nijak nepárali a vyřadili jej po dvou utkáních. V tom prvním (na ledě soupeře) zvítězili 5:3, a to přesto, že domácí vedli povětšinu duelu, a první třetinu dokonce vyhráli rozdílem branek. Hosté totiž zabrali v poslední části a třemi brankami strhli první výhru na svou stranu. O branky se postarali Buchta, Sekerka, Kovařík, Papežík a Hrazdíra. O dva dny už domácí prostřední Zlína vidělo postup v podobě vítězství 4:1. V tomto případě měli Zlínští zápas plně pod kontrolou a Havířov pokazil gólmanovi beranů Rozumovi čisté konto až v 56. minutě. Gólové úspěchy zaznamenali Sekerka, Burša a dvakrát Kovařík.


Hrací systém

Podobně jako v prvním kole, i tady ve čtvrtfinále se hraje na dva vítězné zápasy. Začíná se na ledě hůře umístěného mužstva po základní části, což je Plzeň, po dni odpoćinku se série přesune na Moravu. Zde mužstva odehrají minimálně jeden duel, druhý se bude hrát o den později, pokud se nerozhodne dříve. Postupujícího už žádné další kolo nečeká, ale kvalifikuje se na mistrovství republiky, které budou hostit Velké Popovice.


-----------------------------------------------------------------------------------

Statistiky z posledního zápasu

HC Plzeň 1929 4
HC Rebel Havlíčkův Brod 1
(1:0, 2:0, 1:1)






Branky a nahrávky: HC Plzeň 1929: Polívka - Tichý, Kubík, Šmíd, Marcel, Slavík, Moravčík, Houfek - Pejchar, Šimandl, Mašek, Schleiss, Kopta, Váchal, Noga, Kubalík, Faschingbauer, Pitel, Pour, Pašek, Tulačka.

PSG Zlín 4
AZ Havířov 1
(2:0, 1:0, 1:1)




Branky a nahrávky: 8. Kovařík (Sedláček), 17. Sekerka (Tomeček, Hrazdíra), 36. Kovařík (Sedláček, Popelka), 51. Burša (Kovařík) - 56. Kostelník (Vyčesaný, Školoud).
PSG Zlín: Rozum - Buchta, Řezáč, Tomeček, Strojil, Papežík, Janota, Macharáček, Urbanec, Kovařík, Galuška, Burša, Skočík, Matula, Jurík, Sekerka, Popelka, Hrazdíra, Sedláček, Doležálek, Vaculín.

-----------------------------------------------------------------------------------