Naděje umírá poslední, neskládá zbraně trenér Kořínek

Plzeň - Po zápase, kdy starší dorost Plzně na vlastním ledě nezvládl úvodní duel čtvrtfinálové série play-off s týmem PSG Zlín, nebylo nikomu moc do řeči. K pozápasovým ohlasům jsme si pozvali asistenta trenéra mladých indiánů Petra Kořínka, který i přes domácí prohru věří v prodloužení série. "V Havlíčkově Brodě jsme také první zápas prohráli a pak postoupili. Musíme se poučit ze špatného začátku a vypořádat se s vyšším tempem zápasu. Naděje umírá poslední."

Bezprostředně pro prohře je těžké otočit se za zápasem, přesto se pojďme za zápasem ohlédnout. Úvod duelu se asi neodehrál podle vašich představ, že?
To rozhodně ne. První třetina byla rozhodně z naší strany opravdu špatná. Udělali jsme mnoho hrubých chyb, po kterých soupeř měl několik přečíslení a nakonec vstřelil i dvě branky. Navíc jsme nevyužili přesilovku pěti proti třem, to byla chyba.

Ve druhé části to na ledě z vaší strany vypadalo už živěji...
Ve druhé třetině se opravdu náš výkon zlepšil, povedlo se nám vstřelit i kontaktní branku. Jenže jsme bohužel vzápětí inkasovali a soupeř znovu šel do dvoubrankového vedení. To nás poměrně srazilo. No a ve třetí části jsme stáhli sestavu na tři pětky, ale znovu bylo prvních dvanáct minut z naší strany špatných. Přestože jsme dokázali opět vstřelit branku, bylo pozdě na zdramatizování zápasu.

Co jste klukům řekli hned po zápase? A na co se zítra během posledního tréninku zaměřit?
Teď jsme utkání krátce zhodnotili a zdůraznili, že play-off je něco jiného, než byla základní část. Musíme se poučit ze špatného začátku, jaký jsme dnes předvedli. Navíc hrajeme venku, takže musíme vycházet ze zabezpečené obrany a spoléhat na brejky. Dneska jsme viděli to tempo, ve kterém se vyřazovací boje hrají, je daleko vyšší než v základní části. Věřím, že si kluci na něj zvykli a že se s tím vypořádají.

Takže zbraně rozhodně neskládáte?
To ne! V Havlíčkově Brodě jsme také první zápas prohráli a nakonec postoupili. Teď sice hrajeme dvě utkání venku, pokud se nám tedy podaří zvítězit v tom úterním, a bude to těžší. Nic ale nevzdáváme. Naděje umírá poslední.

Hodně štěstí!