Preview 24. kolo

Plzeň může v zápase proti Kladnu zaútočit na 3. místo v tabulce

Plzeň - Ve druhém ze série tří zápasů v řadě před domácím publikem přivítají indiáni kladenské Rytíře. Domácím opět budou pomáhat nové akvizice Jiří Vykoukal a Václav Pletka. V prvním vzájemném střetnutí v letošní sezóně brali Západočeši všechny tři body. Podaří se jim to opět?



HC PLZEŇ 1929
vs.
RYTÍŘI KLADNO

ČEZ aréna, Plzeň
25. listopadu 2011
24. kolo hokejové Tipsport extraligy

Letos se oba celky potkaly pouze jednou a to v 11. kole na ledě Kladna. Domácí po většinu zápasu dotahovali vedení Plzně. Na Kovářův gól, díky kterému Plzeň odskočila na dvougólový rozdíl, už dokázal odpovědět pouze Toman. Hosté i v závěrečné powerplay jednogólový náskok udrželi a vyrabovali z Kladna všechny body.

-----------------------------------------------------------------------------------

Milan Hluchý se vrací do sestavy

Před sezónou se do sestavy Kladna vrátil po čtyřech letech v Karlových Varech Milan Hluchý. Jenže již před začátkem sezóny jej ze hry vyřadila zlomenina ruky. Poprvé tak za svůj tým nastoupil až ve 22. kole proti Pardubicím. Připsal si nejprve asistenci a v závěru pečetil výhru svého týmu střelou do prázdné branky.

Nové tváře v plzeňském dresu

V minulém zápase proti Karlovým Varům se v plzeňském dresu představily dvě nové tváře. Jiří Vykoukal by měl svými zkušenostmi pomoci obraně a pokusit se nahradit zraněného Františka Kaberleho. V útoku by měl prodat své zkušenosti Václav Pletka, od kterého se očekává hlavně zvýšení produktivity. Po jednom zápase se zatím nedá nic vyvozovat, ale ani jeden z hráčů při své premiéře v indiánském dresu rozhodně nezklamal.

Výsledková houpačka

Výsledky obou týmů z posledních zápasů jsou jako na houpačce. Plzeň naposledy vydřela vítězství nad Karlovými Vary, předtím však utrpěla debakl v Litvínově. V předchozích zápasech naopak přehrála doma silný Třinec a vybrala všechny body ve Zlíně a na Slavii. Také Kladno střídá výhry a prohry. Od začátku listopadu prohráli Rytíři s Vítkovicemi, zvítězili v Mladé Boleslavi, podlehli doma Třinci a přehráli na svém ledě Slavii. Poté prohráli Kladenští v Litvínově a doma porazili Pardubice. Doufejme, že tato pravidelná série proher a výher bude pokračovat a v dalším zápase Středočeši opět prohrají...

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

Rytíři Kladno:

Postavení v tabulce: 9.
Počet bodů: 33
Počet vstřelených branek: 61
Počet inkasovaných branek: 61
Nejproduktivnější hráči: Jaroslav Kalla 19 (11+8)
Nejlepší střelec: Jaroslav Kalla - 11 branek
Nejlepší nahrávač: Marek Hovorka - 10 asistencí
Nejtrestanější hráč: Milan Toman – 42 minuty
Nejlepší hráč v bodování +/-: Libor Procházka +4
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jiří Bicek -9

HC Plzeň 1929:

Postavení v tabulce: 5.
Počet bodů: 40
Počet vstřelených branek: 68
Počet inkasovaných branek: 66
Nejproduktivnější hráč: Radek Duda 19 (11+8)
Nejlepší střelec: Duda - 11 branek
Nejlepší nahrávač: Ondřej Kratěna - 12 asistencí
Nejtrestanější hráč: Geoff Kinrade – 53 minut
Nejlepší hráči v bodování +/-: Michal Dvořák, Dan Růžička +9
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jiří Marušák -5

Výsledky z posledního zápasu:

Rytíři Kladno 4
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2
(0:0, 1:2, 3:0)






Branky a nahrávky: 31. Valský, 43. Bílek (Hluchý, Knotek), 46. Patera (Kuchler), 59. Hluchý (Bílek) - 35. Kolář II (Kolář I, Koukal), 36. Kousal (Bartek, V. Kočí).
Rytíři Kladno:Chábera - Majeský, J. Drtina, Lepine, Toman, L. Procházka, Piskáček, Kameš - Bicek, Patera, Kuchler - Hovorka, Dragoun, Kalla - Valský, Lukáč, Kafka - Hluchý, Knotek, Bílek. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.



HC Plzeň 1929 5
HC Energie Karlovy Vary
(2:3, 2:0, 1:1)




Branky a nahrávky: 2. Pitule (Dvořák), 5. Johnson (Pitule, St. Pierre), 33. Kratěna (Straka, Stránský), 36. Duda (Heřman, Pletka), 48. Kinrade (Pitule) - 10. Kumstát (Skuhravý), 12. Nosek (Pech, Skuhravý), 13. Skladaný (Mocek, Gawryletz), 46. Košťál (Dej).
HC Plzeň 1929: Mazanec (od 13. Svoboda) - Jeřábek, St. Pierre, Hanzlík, Kinrade, Marušák, Vykoukal, Růžička - Mrňa, Straka, Kovář, Pitule, Dvořák, Horna, Pletka, Duda, Petruška, Johnson, Stránský, Heřman.