Preview 8. zápas ET

Tečku za Europen Trophy obstará Salzburg

Plzeň – Poslední střetnutí čeká na indiány v letošním ročníku European Trophy. V úterý přivítají na svém ledě Salzburg, úřadujícího mistra soutěže.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
EC Red Bull Salzburg

ČEZ Aréna, Plzeň
27.listopadu 2012
8. zápas European Trophy

O soupeři

EC Red Bull Salzburg je jedním z nejstarších účastníků EBEL vůbec. Pohár pro vítěze ligy získal už dvakrát, naposledy předloni. V loňském ročníku vstupoval klub s cílem na pohár opět dosáhnout, hned ve čtvrtfinále však Salzburg vypadl s Klagenfurtem, budoucím vicemistrem.

Několikanásobný šampion Erste Bank Eishockey ligy a loňský vítěz European Trophy zažívá rozporuplný úvod nového ligového ročníku. Přestože se červení býci pyšní druhou nejproduktivnější ofenzivou celé soutěže, mají na svém kontě prozatím “pouze“ dvacet bodů, které zajišťují mužstvu kanadského kouče Pierra Pagé až devátou příčku osmibodovou ztrátou na 6 příčku. Orli ze Znojma dokázali Salzburg letos již dvakrát porazit.

Z hráčů v poli zaujmou třeba Justin DiBenedetto se zkušenostmi z NHL, Ross Lupaschuk, který oplývá zkušenostmi z celého světa, mezi jinými například z Ruska, Švédska, Finska a NHL. Ze Záhřebu do Red Bullu přestoupil Ryan Kisanewich. Do klubu se také vrátil Ryan Duncan, který odehrál v Salzburgu dvě sezony, aby následovně odešel do americké AHL a po jedné sezoně se opět vrátil.

EC Red Bull Salzburg a HC Škoda Plzeň v European Trophy

Dalo by se říci, že oba týmy jsou na tom velice podobně, byť rakouské mužstvo je na tom lépe. Na kontě má devět bodů a drží šestou příčku. Loňský mistr začal výhrou 5:3 v Oulunu, pak však 7:2 padl v Lulee. Následně doma nestačil na Berlín, ale skolil Hamburk. V dvojzápase s Mountfieldem vždy uspěli hosté, zároveň v Salzburgu vyhrála i Kometa.
To indiáni podlehli v Německu Berlínu 4:6 a Hamburku 2:3, doma pak brali dva body za vítězství v prodloužení proti Karpatu. Byli to však jediné, které zatím Západočeši vybojovali. Body si totiž odvezla Lulea i Kometa, nedařilo se ani v Brně a Českých Budějovicích.

EC Red Bull Salzburg v kostce

Založeno: 1977
Soutěž: Rakouská liga ledního hokeje
Stadion: Salzburger Eisarena
Klubové barvy: Červená, bílá
Češi letos: Nikdo

Rozpis zápasů HC Škoda Plzeň v European Trophy 2012

Pátek 17. srpna: Eisbären Berlin – HC Škoda Plzeň 6:4

Neděle 19. srpna: Hamburg Freezers – HC Škoda Plzeň 3:2

Pátek 24. srpna: HC Škoda Plzeň - Oulun Kärpät 3:2pp

Neděle 26. srpna 19:00 hod.: HC Škoda Plzeň – Luleå Jockey 1:4

Pátek 31. srpna 17:30 hod.: HC Škoda Plzeň – HC Kometa Brno 1:2

Úterý 4. září 18:00 hod.: HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 7:5

Středa 17. října 17:30 hod.: HC Mountfield – HC Škoda Plzeň 3:2

Úterý 27. listopadu 17:30 hod.: HC Škoda Plzeň - EC Red Bull Salzburg

Výsledky z minulého kola ET:

EC Red Bull Salzburg 2
HC Kometa Brno 3
(0:0,1:1, 1:2)






Branky a nahrávky: 26. Welser (Raffl, DiBenedetto), 55. Kinasewich (Kristler, Duncan) - 22. Hruška M. (Jenyš), 51. Petrovický (Hruška), 58. Zohorna Hynek (Čermák, Dlouhý).

EC Red Bull Salzburg: Gracnar - Glenn, Pallestrang, Welser, Trattnig (C), Heinrich, Lupaschuk, Saab, Pöck - Raffl, Maxwell, Keller - Regier, DiBenedetto, Grenier - Kristler, Brucker, Komarek - Obrist, Duncan, Kinasewich.



HC Mountfield 3
HC Plzeň 1929 2
(2:0, 0:1, 1:1)





Branky a nahrávky: 4. Kříž (Květoň), 8. Turek (Přibyl, Zvoník), 52. Květoň (Rousek, Prokop) - 26. Heřman (Petruška), 60. Heřman (Petruška, Jeřábek).

HC Škoda Plzeň: Svoboda - Růžička, Jeřábek, Houfek, Frolo, Andrlík, Moravčík, Slavík, Pejchar - Hollweg, Pitule, Lev - Heřman, Havlíček, Petruška - Němec, Tulačka, Schleiss - Kepka, Přikryl, Pacanda.