Preview 34.kolo

Viděl jsem Kometu, do Plzně letěla...

Plzeň – Ani druhá část domácí trilogie nebude procházkou růžový sadem. Po Spartě totiž do plzeňské ČEZ Arény zavítá Brno, které dokázalo indiánům sebrat hned pět bodů ze šesti možných. Proto rozhodně neváhejte a přijďte podpořit své barvy v dalším napínavém utkání!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC KOMETA BRNO

ČEZ Aréna, Plzeň
28. prosince 2012
34. kolo hokejové Tipsport extraligy

Plzeňští se v loňské sezóně základní části s Brnem potkali pochopitelně čtyřikrát. První dva zápasy ztratili, další dva zase vyhráli. Když se následně oba celky potkaly i v semifinále play-off, dala se očekávat vyrovnaná série, přesto nejen bookmakeři více důvěřovali Plzeňským. Jenže celkem pět odehraných zápasů jim za pravdu nedalo. Indiáni dokázali jen jedenkrát porazit v euforii hrající Brno, to ještě na jejich ledě, kdežto doma nevyhráli ani jednou. Potýkali se především s neproměňováním vlastních šancí a s vynikajícím Trvajem. Jak bylo vidno i v letošní přípravě, kdy se oba kohouti potkali dvakrát (oba vyhrála Kometa), play-off ještě není zapomenuto. Navíc Kometa dokázala před svým fanoušky otočit i duel osmého kola a odvetu na západě Čech, ve které domácí dvakrát vedli, ale Moravané nakonec exportovali všechny body po výsledku 3:4. Jak si povedou oba týmy nyní?

Změny v kádru

Před začátkem letošní sezóny Kometa uvolnila řadu hráčů ať už na hostování, nebo na střídavé starty do spřízněného klubu SK Horácká Slavia Třebíč. Brankář Čiliak, obránci Zítka a Dlapa a útočníci Křivohlávek a Jan Káňa mají vyjednané hostování, Kadela s Dočekalem pak střídavé starty. Útočník Petr Haliza v srpnu zamířil do Hradce Králové a Barus s Mašou do Hodonína, když gólman Barus opět jen na hostování. Naopak cestu do Brna si našel gólman Falter, který přišel z pražské Sparty, útočník Hruška (ze slovenské Skalici) a obránce Boris Valábik, jenž na jih Moravy zavítal ze severoamerické soutěže AHL. Do konce října získala Kometa služby útočníka Miloslava Hořavy, kterého uvolnilo Kladno, když na Hořavu místo při návratu zámořský es nezbylo místo. A krátce po této zprávě na povrch prosákla i informace o příchodu Jana Wasserbauera, který vyměnil dres Havlíčkova Brodu za ten brněnský. V průběhu sezónu pak odešel Vojtěch Němec hostovat do Třebíče, naopak z té si do Brna vyřídil střídavé starty Vilém Burian.

První polovina

Kometa po loňském překvapení v play-off potvrzuje formu i v letošní základní části. Pokud uspějí Brňané koncem ledna v dohrávkách na Spartě a v Českých Budějovicích, mají na svém kontě stejně bodů jako aktuálně druhé Kladno. Na Plzeň budou pak ztrácet jen šest bodíků, které navíc nyní v přímém souboji ještě mohou půlit. Moravané do nového ročníku doslova vlétli, nebodovali až v jedenáctém kole na ledě Pardubic! Do té doby ztratili jen v Litvínově, Zlíně, Varech a doma pouze s Plzní. V úvodních třinácti duelech ztratili ze 39 možných bodů jen devět! Další čtvrtina ale přinesla již jen šest výher. Ve druhé polovině základní části pak svěřenci kouče Venery v osmi duelech nasbírali deset bodů.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Kometa Brno:

Postavení v tabulce: 5.
Počet bodů: 54
Počet vstřelených branek: 103
Počet inkasovaných branek: 88
Nejproduktivnější hráč: Jakub Svoboda 32 (13+19)
Nejlepší střelec: Jakub Svoboda – 13 branek
Nejlepší nahrávač: J. Svoboda, Hruška - 19 asistencí
Nejtrestanější hráč: Boris Valábik - 106 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Jakub Svoboda +24
Nejhorší hráč v bodování +/-: Robert Petrovický -7
Gólmani:
Jiří Trvaj – 1371 minut / pr. 2,67 , 91.17%
Martin Falter – 507 minut / pr. 2,96 , 91.26%


HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 1.
Počet bodů: 63
Počet vstřelených branek: 111
Počet inkasovaných branek: 77
Nejproduktivnější hráč: Milan Gulaš 45 (23+22)
Nejlepší střelec: Milan Gulaš - 23 branek
Nejlepší nahrávač: Tomáš Vlasák - 28 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ryan Hollweg – 126 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Milan Gulaš +25
Nejhorší hráč v bodování +/-: Pavel Kašpařík -9
Gólmani:
Rask Tuukka – 993 minut / pr. 2,11 , 92,49%
Marek Mazanec – 599 minut / pr. 2,10 , 93,40%
Adam Svoboda – 440 minut / pr. 2,86 , 91,39%

Výsledky posledních zápasů:

HC Verva Litvínov 5
HC Kometa Brno 2
(1:1, 2:0, 2:1)






Branky a nahrávky: 14. Smolka (Kubinčák, Černý), 31. Martynek (Pšurný), 40. Majdan (Lukeš, Hübl), 41. Majdan (Kubát), 56. Hanzl (Ručínský, Stříteský) - 18. J. Hruška (J. Svoboda, Valach), 43. Divíšek (T. Svoboda, Dočekal).
HC Kometa Brno: Trvaj - Žižka, Valach, Bičánek, Švrček, Malec, Valábik - Petrovický, Čermák, Dlouhý - T. Svoboda, Divíšek, Holec - Zohorna, Hruška, Hořava - Erat, Koreis, J. Svoboda - Dočekal.



HC Škoda Plzeň 2
HC Sparta Praha 1
(0:0, 2:0, 0:1)





Branky a nahrávky: 28. Straka (Gulaš, Frolo), 29. Kašpařík (Kovář, Kratěna) - 49. Sičák (Hlinka, Rachůnek).
HC Škoda Plzeň: Svoboda - Hanzlík, Jeřábek, Marušák, St. Pierre, Mozík, Frolo - Gulaš, Straka, Vlasák - Balej, Kovář, Kratěna - Johnson, Kašpařík, Pletka - Hollweg, Lev, Dvořák.