Ohlasy 34. kolo

Václav Pletka: Jsme první a o tom to je!

Plzeň protáhla svoji vítěznou sérii na pět zápasů, když na svém ledě dokázala porazit Kometu 3:1. Třetí branka domácích byla ozdobou zápasu, když nádhernou kombinaci při přesilové hře zakončil přesnou střelou Václav Pletka. Hosté se ještě v závěru snažili zvrátit osud dnešního duelu hrou bez brankáře, málem ale sami inkasovali z hole Adama Svobody.

Třetí branku domácích vstřelil ve druhé třetině po krásné přesilovkové kombinaci Václav Pletka. „Chvilku předtím jsem měl podobnou šanci a měl jsem skórovat už tam. Kluci si to rozdali dokola a Stráča (Martin Straka) už mohl střílet, ale naznačil a dal to mně. To už stačilo jen trefit bránu,“ popsal plzeňský útočník brankovou situaci.

Plzni se v posledních zápasech daří a nadále upevňuje náskok na vedoucí pozici, „Asi to svědčí o té herní pohodě, pak si člověk dovolí víc věcí. Jsme první, o tom to je,“ říká Pletka. „Z těch přesilovek a ve druhé třetině jsme měli hodně šancí, ale Trvka (Jiří Trvaj) je podržel a měli i štěstí. My chceme Brno porazit pokaždé, ale špatně se nám proti nim hraje. Oni jsou všichni vysocí, hrajou na hraně, čekají, co rozhodčí pískne, a tomu se pak přizpůsobí,“ doplnil jeden ze střelců dnešního utkání.

Celý zápas z plzeňské branky kontroloval Adam Svoboda, který opět předvedl dobrý výkon, a přispěl tak domácím ke třem bodům. „Já se cítím dobře, mám natrénováno, ale dvě třetiny jsem si připadal jako fotbalový gólman a byla mi trochu zima. Zároveň mi však plesalo srdíčko nad těmi našimi kombinacemi i nad Jirkou Trvajem, který tam předváděl úžasné zákroky,“ uznal plzeňský brankář kvalitu soupeře.

„Je tu pohoda a neustále dokazujeme, že hrajeme dobře. Musíme hrát pořád stejně. Pokud se stejným přístupem i pokorou budeme pokračovat, tak můžeme předvádět dobré výkony. Tady není snad nikdo, kdo by byl na kopci, každý je pracovitý a odměny přichází v podobě výsledků,“ uvědomuje si Svoboda.

Svoboda inkasoval v utkání s Kometou jen jedinkrát. Střelu od modré totiž vyrazil k čekajícímu Divíškovi, který puk bez problémů dopravil do branky domácích. „Já jsem ten puk měl vyrazit, i jsem chtěl, ale čekal jsem jiný odraz a s obránci jsme už nestihli zasáhnout. Divoch je natolik zkušený, že to v pohodě umístil,“ popsal nešťastný moment dvaatřicetiletý brankář.

V závěru měl ještě gólman indiánů příležitost zapsat se mezi střelce, jeho pokus ohrozit prázdnou branku Komety mu ale nevyšel, a konečný stav se tak už neměnil. „Mířil na branku, ale puk mi trošku poskočil a jen jsem to tak dloubl. Vstřelit branku sice není můj sen, ale určitě by to bylo příjemné.“