Ohlasy 5. FIN

Rozhodně návratu na led nelituji, říká Jaroslav Špaček

Zlín - Dopoledne prosákly na veřejnost zprávy o návratu Jaroslava Špačka na led a odpoledne bylo vše potvrzeno. Zkušený zadák naskočil do utkání s oblíbenou šestkou na zádech a rozhodně byl vidět. Jeho zkušenosti se projevily nejen při hře pět na pět, ale i v jiných herních situacích.

„Hráli jsme hned od začátku výborně zezadu a udělali jsme jen jednu chybu, kterou dokázal Zlín hned potrestat,“ zhodnotil utkání dnes hrající asistent trenéra Jaroslav Špaček, který se vrátil po vice než roce do soutěžního utkání.

„Dařilo se nám výborně plnit taktické pokyny, které jsme si dali před zápasem a tím jsme si to ulehčili a i kluci usnadnili ten návrat mě,“ hovořil po utkání zkušený obránce, který se objevil na ledě v první formaci s Jiřím Hanzlíkem.

Plzeň byla od inkasované branky lepším celkem a po zaslouženém tlaku se podařilo srovnat a ve třetí části došlo na rozhodující moment utkání, kdy Veselý vyhodil branku ze svého postavení a šel pykat a Johnson rozhodl. „Byl to výborný výkon celého mužstva, které makalo a plnilo vše, co jsme si řekli. Navíc nás podpořil výborným výkonem v brance Mazi,“ uvedl zkušený rodák z Rokycan.

Plzeňští se po utkání odebrali na hotel a cesta je čeká až ve čtvrtek ráno. „Budeme se snažit se tady ve Zlíně co nejlépe vyspat a zregenerovat. Zítra si dáme lehký trénink a v pátek se na to vrhneme,“ hlesl Špaček po utkání.

Jaroslav Špaček odehrál naprosto skvělé utkání, v němž hned několikrát vypálil na Sedláčkovu klec a rozhodně se ukázal jako posila obrany. „Nebylo to pro mě jednoduché. Byl jsem postaven prakticky před hotovou věc, ale rozhodně toho nelituji. Měl jsem před zápasem bezesnou noc i celé odpoledne,“ uvedl s vážnou tváří.

Špaček naskočil v utkání za Plzeň poprvé od 30.12.2004 a hned do první formace po boku dalšího rodáka z Rokycan Jiřího Hanzlíka a vedl si opravdu dobře, když se zapojil i do přesilovek a oslabení. „Naše pětka hrála skvěle a nedali jsme Zlínu moc šancí. S Jirkou se mi hrálo dobře a výborně jsme se nacházeli,“ řekl zkušený obránce.

„Musím ještě více potrénovat, aby to bylo příště lepší. Na ledě jsem ve výstroji byl poslední dva dny. Jsem rád, že jsme si vypracovali ještě další šance a proměnili přesilovku,“ zakončil rozhovor devětatřicetiletý zadák.