Nicholas Johnson

Taktika na zítra? Vyhrát!, má jasno Nicholas Johnson

Plzeň – Včerejší utkání ve Zlíně mělo rozhodnout o tom, kdo bude blíže k titulu, komu bude chybět pouze jedna výhra. Mečbol si nakonec na soupeřově ledě vybojovala Plzeň. Vítězný gól vsítil na začátku 46. minuty Nicholas Johnson.

Plzeň nezačala středeční utkání nejlépe. Zlín na svého soupeře vlétl a prvních deset minut byl jednoznačně lepším a aktivnějším týmem. Jeho snahu navíc korunoval Köhler vstřelenou brankou, která poslala domácí do vedení. Plzeňští hráči se vzmužili až po inkasované brance a od druhé třetiny dominovali na ledě oni. „V prvních deseti minutách nastoupili ve velkém stylu, my jsme se naopak probudili až trochu později. Myslím, že jsme měli dobrou druhou a třetí třetinu,“ ví také Nicholas Johnson. „Ale náš plán byl tady prostě vyhrát. Je to velmi důležité vítězství,“ vtipkoval po úspěšném utkání americký útočník.

Rozhodujícím momentem podle modrobílého bojovníka byl gól na 1:1, který padl 11 vteřin před koncem druhé třetiny. „Jít do třetí třetiny za stavu 1:1 je velký rozdíl oproti 0:1. To Jožko Balej zvládl výborně. Stříleli jsme často, ale on přišel s nečekanou střelou, navíc tam Kovář dobře stál před brankou a naštěstí puk propadl za Sedláčka,“ ocenil snahu svých spoluhráčů Johnson. A slova chvály našel právě i pro zlínského gólmana. Aby ho dokázali indiáni překonat, nastudovali si jeho brankářské umění na videu. „Koukali jsme na jeho zákroky snad čtyřikrát. Ale jakýkoliv gólman když nevidí puk, tak nemůže zasáhnout. Zkoušeli jsme mu clonit před brankou, jít do něj, hodně střílet. Ale i přes to včera odvedl práci. Nakonec jsme ho ale dokázali překonat,“ rozpovídal se o tom, co je v play-off nejdůležitější, Johnson.

Rozhodčí finále vedou poněkud volněji, než se pískala základní část. Dost zákroků se pouští, hokej má spád a musí fanoušky bavit. Oba týmy rozhodčím pomáhají, snaží se nehrát zákeřně, soustředí se především na hokej. Přesilovky nejsou k vidění nijak často, o to víc je důležité je využívat. „Moc přesilovek jsme sice nehráli, ale vypracovali jsme si docela dost šancí. Snažili jsme se hodně střílet, ale Sedláček předvedl také pár výborných zákroků. Při tom mém gólu odvedl dobrou práci na modré čáře Jarda Špaček a opět Jan Kovář. Jeho střela mě trefila do hrudi, odrazila se mi na bekhend, rychle jsem pálil na branku. Měl jsem hroznou radost,“ popsal Johnson svůj vítězný gól.

Středeční zápas už teď však není pro hráče s číslem osmdesát důležitý. Chce se soustředit na ten zítřejší. „Taktika? Vyhrát!“, má jasno Johnson, s čím se půjde do pátečního utkání, jehož úvodní buly se vhodí v 17:30. „Musíme rozhodně začít lépe než ve středu. Ukončit sezónu a vyhrát doma je pro nás velmi vzrušující. A chceme uspět. Musíme dobře bránit, hodně střílet, zase clonit gólmanovi. Prostě nesmíme přestat dělat to, co nám přineslo úspěch v posledních dvou utkáních,“ pokračuje už s vážnou tváří americký útočník v plzeňských službách.

Plzni se letos hodně daří na venkovních kluzištích, tato sérii jí neskončila ani v play-off. Ve Zlíně dokázali modrobílí vyhrát dva ze tří zápasů, navíc jediná prohra přišla až po samostatných nájezdech. I Zlín si z Plzně odvezl jedno vítězství. Domácí prostředí se tedy zatím nedá nazvat velkou výhodou. „Tenhle bod ve finále nehraje roli. Jsme vždycky velmi nadšení z našich fanoušků, ale domácí prostředí ve finále už není takovou výhodou. Je jedno, kde hrajete. Všude chcete vyhrát. A my budeme chtít vyhrát zápas číslo šest,“ vyjádřil se k utkáním na domácím ledě Johnson. „Musíme hrát chytře, eliminovat jejich šance a střely. Pak to bude jednoduché,“ prozradil na závěr to, s čím půjde Plzeň do šestého, možná rozhodujícího finále.