Preview 1.zápas ET

Eurpean Trophy zve na první zápas!

Plzeň – A je to tady! Po roce se opět otevírají brány European Trophy. Na úvod indiáni vyzvou na svém ledě nový klub – Mountfield HK.


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
MOUNTFIELD HK

ČEZ Aréna, Plzeň
13.srpna 2013
1. zápas European Trophy

Minulý rok se oba celky potkaly při posledním přípravném utkání indiánů. V něm se Plzeň prezentovala zlepšeným výkonem a nakonec si do kabin odnesla zaslouženou výhru 5:3, kterou modrobílí potvrdili i v extralize, když zvítězili v Budvar Aréně přesvědčivě 4:1. Další výlet na jih Čech, nutno říci, že s velice prořídlou sestavou, ale již Západočechům body nepřinesl. V rámci sedmého kola ET totiž domácí brali všechny body za výhru 3:2. V extralize pak stejným výsledkem uspěli modrobílí i před svými fanoušky, ale až v nájezdech. Naposledy v Českých Budějovicích indiáni brzy prohrávali o dvě branky, nakonec však stejným rozdílem vyhráli. V posledním vzájemném měření sil Jihočeši uzmuli v Plzni dva body za úspěšné nájezdy, vybojovali tak na západě Čech tolik bodů, kolik před tím za posledních pět let. Jak si oba týmy povedou nyní?

O Mountfieldu

Žádný hokejový tým neplnil v posledních měsících stránky tisku tak pilně jako nově vzniklý subjekt Mountfield HK. Spor mezi hokejovým klubem Mountfield (ještě v Českých Budějovicích) a vedením města České Budějovice vyústil v krok, jenž rozvířil vody českého sportu. Mountfield tak po vleklých neshodách se zástupci města opustil jih Čech a zamířil do Hradce Králové. V hráčském kádru Mountfield HK se momentálně pohybuje více než třicet hráčů. Jejich jádro tvoří hokejisté bývalého českobudějovického extraligového mužstva, kteří jsou doplněni také o několik členů loňského prvoligového týmu Královských lvů. Trenérem celku je německý kouč s českým původem Peter Draisaitl. Současná sestava týmu v sobě skrývá několik velkých hvězd, jmenujme například zkušeného beka Františka Ptáčka či slovenského reprezentačního zadáka Reného Vydareného. V útoku by se měl pravidelně prosazovat loňský kapitán Jiří Šimánek či urostlý Martin Podlešák.

Akce pro fanoušky

Vedení indiánů si připravilo další akci pro své věrné fanoušky. Na všechny zápasy Europen Trophy, které se odehrají v plzeňské ČEZ Aréně, bude jednotný vstup 50Kč bez určení místa. Majitelé permanentích vstupenek mají navíc vstup zdarma.

Rozpis zápasů HC Škoda Plzeň v European Trophy 2013



Úterý  13.srpna: HC Škoda Plzeň vs. Mountfield HK vs.    od 17:30
Pátek  16.srpna: EC Red Bull Salzburg vs. HC Škoda Plzeň od 19:15
Sobota 24.srpna: HC Škoda Plzeň vs. Eisbären Berlin      od 17:30
Neděle 25.srpna: HC Škoda Plzeň vs. Hamburg Freezers     od 17:30
Pátek  30.srpna: Oulun Kärpät vs. HC Škoda Plzeň         od 18:30
Sobota 31.srpna: Luleå Hockey vs. HC Škoda Plzeň         od 17:30
Pátek    6.září: HC Kometa Brno vs. HC Škoda Plzeň       od 18:00
Neděle   8.září: HC Škoda Plzeň vs. HC Kometa Brno       od 17:30

Výsledky Mountfieldu HK v přípravě:

Orli Znojmo 2
Mountfield HK 1
(0:1, 1:0, 1:0)






Branky a nahrávky: 39. Havlík (Pucher), 55. Sova (Kilnar, Beránek) – 6. Rousek (Kolarz).

Mountfield HK: Koutský (od 32. Pavelka) – Mikuš, Pláněk, Jank, Vráblík, Plášil, Kolarz, Vágner, Kolafa – Dej, Knotek, Rob – Podlešák, Mertl, Suja – Rousek, Červený, Švihálek – Haluza, Tvrdík, Švagrovský.