Ohlasy 1. kolo

Martin Straka #28: Přesilovky nám nešly, to musíme zlepšit!

Plzeň - Snad nic jiného si plzeňští fanoušci nepřáli tak toužebně jako to, aby Martin Straka i v další sezóně nastoupil opět na led v plzeňském dresu. Jejich přání se jim splnilo a Straka znovu ukázal, jak důležitý pro Plzeň je - vstřelil dvě branky, strávil na ledě přes šestnáct minut, chodil na oslabení i přesilovky a výrazně se podepsal pod úvodní vítězství v nové sezóně.

Zcela po zásluze byl nejlepším hráčem úvodního zápasu s Vítkovicemi vyhlášen kapitán Škody Plzeň, Martin Straka. Ten začal sezónu stejně, jako ji zakončil - tedy gólem. Romana Málka v brance Vítkovic překonal už po 26 vteřinách hry. “Hodně mi ten úvodní gól pomohl, ale důležitá pro nás byla branka na 2:0, poté jsme mohli být vic v klidu. Dnes jsme zaslouženě vyhráli,” popsal důležité momenty autor dvou branek v zápase.

Podle zkušeného hracovníka je hodně důležité, že se týmu povedl vstup do nové sezóny. Zvlášt, když je Plzeň jako úřadující mistr pod větším tlakem. “Vstup do sezóny je strašně důležitý pro tým, proto jsem rád, že jsme to zvládli a získali body. Už v neděli nás ale čeká další náročný zápas,” zmínil Straka utkání na ledě Liberce, kde se proti Plzni postaví Petr Vampola, který na jaře ve Škodovce skončil v průběhu play-off.

Nad startem Martina Straky přitom visel veliký otazník. Ikona plzeňského hokeje se do přípravných duelů zapojila až v samotném závěru ve dvou zápasech s brněnskou Kometou, nebylo tak zcela jasné, zda střelec nejdůležitější branky v historii plzeňského hokeje nastoupí i do mistrovského zápasu. “Dneska jsem se cítil v pohodě, nic mi nebránilo nastoupit. Uvidíme, jak se budu cítit ráno.” Straka zároveň ale popřel, že by jeho start v úvodním utkání sezóny znamenal definitivní rozhodnutí. “Jedu teď zápas od zápasu, víc k tomu říkat nebudu. Kdybych nemoh, tak bych na led nešel, ale cítil jsem se fit, nic mi není, takže snad i v neděli nastoupím.”

Přestože Plzeň slaví vítězství, úplně se vším její kapitán být spokojen na ledě nemohl. Hodně jej trápil projev jeho týmu v početní výhodě. “Přesilovky nám bohužel nešly, to musíme zlepšit. Vypadá to, že se asi bude hodně vylučovat, takže na tom musíme ještě zapracovat.” S čím naopak spokojen být mohl, to byl výkon gólmana Machovského, který si v prvním extraligovém zápase v životě připsal důležité vítězství. “Machy dneska zachytal výborně, několikrát nás podržel a my zaslouženě vyhráli.”