Pletka a Straka

Konečně to tam napadalo, oddechli si Straka s Pletkou

Brno - Po několika rozpačitých zápasech, ve kterých sice Škodováci bodovali, přišel zápas, jenž přinesl na konto úřadujících mistrů plný bodový zisk. Na zisku tří bodů v utkání v Brně mělo velkou zásluhu duo Václav Pletka - Martin Straka.

Plzeň hlavně v posledních třech zápasech neměla moc štěstí v zakončení, což dokázali Škodováci protrhnout v utkání s Kometou. „Posledních pět zápasů jsme měli spoustu šancí, ale nedokázali jsme je využít. Dneska nám to tam napadalo,“ říká kapitán Martin Straka. Jeho slova potvrzuje Václav Pletka: „Je to tak. I minulé zápasy jsme nehráli špatně, vytvářeli jsme si spoustu šancí, které jsme však neproměnili. Na druhou stranu je dobré říct, že nám chytají výborně oba gólmani.“

Utkání s Kometou se neslo ve znamení galapředstavení první plzeňské formace ve složení Pletka-Straka-Duda. „I když jsme hráli s Tomášem Vlasákem, tak jsme si šance vytvářeli, to samé teď. Kluci s tím zamíchali trochu a dnes se to povedlo,“ uvádí Straka na změnu v sestavě prvního útoku.

Plzeňská první formace dokázala vstřelit tři ze čtyř branek. „Už jsme spolu se Stráčou hráli v Litvínově i doma, ale nespadlo nám to tam. Hrát se Stráčou je paráda a on by určitě mohl hrát ještě tak pět let,“ říká Václav Pletka na adresu svého parťáka z prvního útoku.

Plzeň se v souboji s Kometou musela sice dostat ze situace, kdy prohrávala, ale poté už opět svojí práci na jedničku odvedl gólman, tentokráte Matěj Machovský. „Gólmani nás drží od začátku sezóny, chytají fantasticky jak Mensi, tak Machy. Jen jsme zatím nepomáhali v útoku a nedávali góly, což jsme dneska prolomili,“ doufá v nastartování vítězné série Straka, kterého doplňuje Pletka: „Bylo to hodně o štěstí. V Litvínově jsme dvakrát netrefili prázdnou branku, proti Varům zase tři tyčky. Teď to tam napadalo a snad nás to nakopne.“

„Jako klíčové bych viděl, že jsme dali rychle dva góly a pak nám tam spadl i trochu šťastný gól na 3:1. Pak jsme se už cítili lépe a kromě přesilovek jsme je prakticky k ničemu nepustili. Snažili jsme se hrát svůj hokej být hodně důrazní. To se projevilo i potom, když jsme je napadali a oni kazili,“ uznává Václav Pletka, který dokázal překonat gólmana Komety Trvaje střelami od modré čáry i z předbrankového prostoru.