Ohlasy 19.kolo

Pavel Kašpařík #29: Takový výkon příště na body stačit nemusí

Plzeň - Diváci západočeského derby téměř půl zápasu neviděli branku. Jako první protrhl střeleckou nemohoucnost obou týmů Pavel Kašpařík. "Takový výkon, který jsme dnes předvedli, totiž v dalších zápasech na body stačit nemusí," nebral si však servítky po utkání čtyřiatřicetiletý útočník.

Pavle, jak jste viděl ze své pozice úvodní gól utkání?
Puk mě trefil a skákal přede mnou, tak jsem to zkusil hodit na bránu a se štěstím to tam spadlo.

V úvodní části jste měli výhodu řady přesilových her, ale nevedlo se vám. Čím to?
Bylo znát, že po desetidenní reprezentační pauze byla hra taková kostrbatá. Samozřejmě nabídnuté přesilové hry musíme využívat, hned by se nám po jejich proměnění hrálo lépe. Když máme takto dlouhou početní výhodu pět na tři a téměř nevystřelíme na bránu, tak to je opravdu špatné. Musíme se na ty situace podívat, zanalyzovat a do dalšího utkání to musíme zlepšit.

Od druhé třetiny byla Plzeň aktivnější, co pomohlo?
Samozřejmě nám trenéři k tomu řekli něco svého, ale prakticky nemuseli, protože jsme si to vlastně řekli sami. Věděli jsme, že první třetina nebyla z naší strany ideální a že pokud chceme v utkání uspět, tak musíme změnit projev celé naší hry.

Jak vůbec plošně hodnotíte celé utkání?
Pro nás jsou to tři důležité body. Předvedená hra sice nebyla úplně nejideálnější, ovšem pro nás jsou cenné body. Na utkání se ještě podíváme, každopádně v pátek do zápasu musíme vletět úplně jinak. Takový výkon, který jsme dnes předvedli, totiž v dalších zápasech na body stačit nemusí.

Plzeň je na tom s výkony stále jako na houpačce. Může tato výhra nastartovat vítěznou šňůru?
Je to těžké říct. Nyní máme v pátek šanci na tento úspěch navázat a výhru potvrdit. Letos je soutěž neskutečně vyrovnaná, každý zápas je úplně jiný. Šanci vyhrát má úplně každý. Musíme stále makat na plno a předvádět takové výkony, aby to stačilo na body.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů!