Ohlasy 21.kolo

Dominik Boháč #86: Mohlo to dopadnout jakkoliv

Plzeň - Jeden přesný zásah stačil indiánům na Kladně k zisku jednoho bodu. Postaral se o něj po ukázkové akci třiadvacetiletý Dominik Boháč. "Po buly kluci předvedli super práci. Já jsem jen jel a jel a nakonec jsem dal gól," usmíval se mladý obránce.

Dominiku, jak zhodnotit duel s Kladnem?
Já si myslím, že to byl vyrovnaný zápas. Mohlo to dopadnout jakkoliv. My jsme měli šanci, Kladno mělo šance. Nakonec rozhodly nájezdy, to už je o štěstí trošku. Škoda toho.

Je lepší hrát se soupeřem, který je v pohodě jako třeba Sparta nebo s Kladnem, které potřebovalo za každou cenu zlomit sérii nezdarů?
Sparta je v pohodě, hraje dobře, ale my jsme úplně nevnímali, že by se Kladno nějak trápilo. Nehleděli jsme, jestli před tím měli nějako sérii. My jsme do toho utkání šli jako do jakéhokoliv jiného.

Váš gól byl velmi povedený, věděl jste dopředu, co uděláte?
Nečekal jsem, že se takhle rozestoupí. Po buly kluci předvedli super práci. Tomáš Sýkora ho vyhrál na mě a uvolnili mi cestu, tak jsem jen jel a jel a nakonec jsem dal gól (úsměv).

Máte aktuálně půl bodu na zápas, asi jste zatím se sezónou spokojený?
Já osobně body příliš neřeším. Samozřejmě jsem za každý rád, ale že by to byla nějaká moje priorita? To ne. Já jsem tu od toho, abych bránil, hrál do těla a pomáhal týmu.

Extraliga nyní nabrala strhující tempo, vyhovuje vám?
Já osobně má radši, když se hraje takto vícekrát po sobě. Člověk je v zápasovém rytmu. Takže pro mě je to takhle určitě lepší.

Nyní vás čeká Slavia, to asi bude tuhý boj…
Určitě. Oni se prezentují dobrou hrou odzadu, jsou to bojovníci, hrají jednoduchý hokej. My se na to musíme dobře připravit, hlídat si zadní vrátka a vnutit jim doma náš styl hokeje.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů!