Preview 43.kolo

Indiáni vyrážejí na lov do dalekých prérií

Plzeň – Na dalekou cestu do Třince vyrážejí indiáni v rámci třiačtyřicátého kola. Do reprezentační pauzy zbývá posledních pět utkání, která se vměstnají do deseti dní.


HC OCELÁŘI TŘINEC
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Werk aréna, Třinec
28. ledna 2014
43. kolo hokejové Tipsport extraligy

Předminulý rok se celky potkaly čtyřikrát. Nejprve v rámci devátého kola, když střetnutí hostil Třinec. Po velikém boji ani šedesát minut o vítězi nerozhodlo, ale prodloužení nakonec nemělo dlouhého trvání. Po minutě a 44 vteřinách o úspěchu domácích barev rozhodl Peterek v oslabení. Reparát svěřenci kouče Jelínka zvládli. Branky padaly až ve druhé polovině zápasu a byly pouze čtyři, ale protože indiánské byly hned tři, mohli Západočeši slavit i stejný počet bodů. 7.2.2010 je datum kdy naposledy modrobílí vezli z Werk areny všechny body a na ledě je neuhráli ani tentokráte. Třinec bezchybným výkonem dokráčel k výhře 3:0. Jenže pro neoprávněný start mladého Pavlíka bylo utkání kontumováno ve prospěch Plzně. Poslední vzájemný duel v polovině února skončil po velké přestřelce lépe pro modrobílé – 7:5. Vloni lépe začala Plzeň, která doma uspěla 4:2 a v dalekém Třinci vyválčila výhru v nájezdech. Jenže Třinečtí odpověděli taktéž dvoubodovou výhrou na ledě soupeře a loňskou přetahovanou doma rozsekli vítězstvím 4:0. Letos pak uspěly domácí týmy. Plzeň doma v nájezdech, Třinec zase bez inkasované branky. Plzeň oplatila Ocelářům stejnou kartou, když také uspěla s čistým kontem. Jakou zápletku nám utkání přichystá nyní?

Změny v kádru

Nemálo změn se událo v kádru Ocelářů, kteří zatím tak trochu zůstávají za očekáváním. Tým posílil o Vojtěcha Poláka z Dinamo Riga, Davida Noska z Komety a Marka Trončinského z bratislavského Slovanu. Naopak Josef Hrabal odešel za Rubly do KHL a Ctirad Ovčačík po měsíčním hostování v Olomouci do Mladé Boleslavi. Dále hostuje v Havířově Lukáše Havel a v Chomutově Martin Lojek, střídavé starty mají vyřízené v Olomouci Marek Růžička s Radimem Matušem, v Havířově pak Peter Hamerlík.

Dosavadní výsledky

Oceláři nevstoupili po poměrně povedené letní přípravě do samotné extraligy příliš dobře, nejprve doma podlehli Liberci, aby následně neuspěli ani ledě Mountfieldu. První body tak přišly až po vítězství ve třetím kole se Zlínem. Celkově v úvodní porci třinácti utkání posbírali Třinečtí pěkných 25 bodů, když na závěr vyhráli šest ze sedmi duelů. Jenže druhá čtvrtina přinesla již pouze sedmnáct bodů, čistá výhra přišla pouze v zápase s Plzní, Slavií, Brnem a v Chomutově. Třetí část již byla opět povedenější, Oceláři zapsali dvacet bodů a šplhají znovu tabulkou vzhůru. Naposledy sice podlehli ve Zlíně, ale z posledních deseti duelů nebodovali pouze třikrát!

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Oceláři Třinec:

Postavení v tabulce: 7.
Počet bodů: 68
Počet vstřelených branek: 110
Počet inkasovaných branek: 108
Nejproduktivnější hráč: Jiří Polanksý 37 (16+21)
Nejlepší střelec: Polanský, Adamský - 16 branek
Nejlepší nahrávač: Jiří Polanský – 21 asistencí
Nejtrestanější hráč: Jiří Polanský - 40 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Vladimír Roth +11
Nejhorší hráč v bodování +/-: Josef Hrabal -14
Gólmani:

Šimon Hrubec     – 2099 minut / pr. 2,20 , 92.59%
Peter Hamerlík   –  301 minut / pr. 3,39 , 88.89%
Branislav Konrád –  126 minut / pr. 3,81 , 89.47%


HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 2.
Počet bodů: 77
Počet vstřelených branek: 108
Počet inkasovaných branek: 96
Nejproduktivnější hráč: Radek Duda 32 (14+18)
Nejlepší střelec: Václav Pletka – 20 branek
Nejlepší nahrávač: Radek Duda – 18 asistencí
Nejtrestanější hráč: Radek Duda – 100 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Pletka, Straka +8
Nejhorší hráč v bodování +/-: Daniel Seman -7
Gólmani:
Matěj Machovský – 1687 minut / pr. 1,74 , 93,51%
Lukáš Mensator  –  865 minut / pr. 2,84 , 89,59%

Výsledky posledních zápasů:

PSG Zlín 3
HC Oceláři Třinec 2
(2:0, 0:1, 1:1)






Branky a nahrávky: 6. Marušák (Leška, Kotvan), 15. Köhler (Urbanec, Tesařík), 56. Köhler (Leška, Balaštík) – 37. Galvas (Orsava), 49. Rákos (Havel, Peterek).
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Galvas, Roth – Linhart, Trončinský, Krejčí, Nosek, Foltýn, Zíb – Adamský, Polanský, Martin Růžička – Polák, Bonk, Orsava – Rákos, Peterek, Havel – Matuš, Marek Růžička, Hrňa.



HC Škoda Plzeň 1
HC Sparta Praha 0
(0:0, 0:0, 1:0)





Branky a nahrávky: 49. Vlasák (Straka, Jeřábek).
HC Škoda Plzeň: Machovský – Boháč, Jeřábek, Moravčík, Slovák, Frolo, Mozík, Holý – Straka, Lev, Kratěna, Pletka, Vlasák, Duda, Schleiss, Kašpařík, Indrák, Pitule, Sýkora T., Dvořák, Sýkora J.