Ohlasy 48. kolo

Až když se začali kluci radovat, poznal jsem, že je to gól, řekl ke své střele Jakub Jeřábek

Plzeň - První utkání po olympijské přestávce sehrála Plzeň se Slavií. Utkání bylo dlouhou dobu vyrovnané, pro sebe ho definitivně na svou stranu zlomila Plzeň až ve třetí třetině. A to, i přestože už v šesté minutě vedla zásluhou Jakuba Jeřábka, který dal svůj první gól v sezóně.

Velmi dlouho čekal Jakub Jeřábek na svoji branku. Naposledy se trefil v závěru loňské sezóny, ve finále proti Zlínu. V letošní sezóně se dočkal až v osmačtyřicátém kole. „Moc statistiky nesleduji, ale když tam pořád vidíte svítit nulu, nejde na to nemyslet. Ale velkou vědu bych z toho nedělal, hlavní je naladit formu na play-off,“ nepřeceňoval nijak svůj střelecký úspěch. Ale nebál se přiznat, že se mu ulevilo. Přitom to vypadalo, že jeho střela v přesilovce opět skončí na výstroji gólmana. Kotouč ale nakonec k překvapení všech proklouzal za Furchova záda a Jeřábek se mohl začít radovat. „Popravě, už jsem si myslel, že zase jen sklopím uši a vrátím se na střídačku. Pak jsem ale viděl, jak se Radek Duda raduje, tak jsem si říkal, že jsem asi dal gól,“ usmíval se po zápase plzeňský obránce.

Jeho gól byl dlouho jediným a také vítězným. Skóre se měnilo opět až ve třetí třetině. „Slavia hodně napadá, dvě třetiny jsme měli s jejich herním stylem docela problémy. Matěj Machovský ale výborně zachytal, chytil jim dva samostatné úniky,“ chválil Jakub Jeřábek spoluhráče i soupeře. „Až když jsme začali proměňovat naše šance, dokázali jsme zvrátit zápas na naši stranu,“ rozpovídal se. Nejvyšší hokejovou soutěž čekají ještě čtyři poslední kola. Plzeň čeká především boj o pozice a postavení v play-off. „Extraliga je vyrovnaná, okolo druhého a pátého místa a potom okolo šestého jsou týmy nahuštěné. Chceme udržet prví čtyřku, abychom začínali doma,“ prozradil nejbližší plzeňské plány obránce Jakub Jeřábek.