Preview 52. kolo

Druhé místo budou indiáni hájit v utkání s Mountfieldem

Plzeň – Poslední zápas základní části obstará duel s Mountfieldem. Oba soupeři si zatím ve vzájemných duelech drží domácí neporazitelnost. Rozhodně neváhejte a přijďte v závěru povzbudit své barvy a poděkovat indiánům za dosavadní skvělé výsledky!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
MOUNTFIELD HK

ČEZ Aréna, Plzeň
7. března 2014
52. kolo hokejové Tipsport extraligy

Indiáni se s Mountfieldem letos utkali již v rámci European Trophy. Doma však zápas nezvládli a utrpěli porážku 2:5. Ani odveta v extralize se Západočechům nevydařila. Ti byli sice v první polovině utkání lepší, ovšem z řady vyložených šancí dokázali využít pouze jedinou. Východočeši se pak oklepali a velkým obratem dokázali znovu odkráčet ke třem bodům. Odveta se ale již Západočechům podařila a doma uspěli 2:0. Jenže v novém domově Mountfieldu se Západočechům znovu nevedlo a podlehli 0:3. Jaké drama nám nabídne duel nyní?

Změny v kádru

Tým šlape a nebyl tedy důvod k velkým zásahům do kádru. Do týmu přišli pouze útočníci Josef Marha, Petr Haluza a hostování Tomáš Pospíšil. Haluza ihned zamířil do Jihlavy, Michael Kolarz do Znojma, střídavé starty si v Havlíčkově Brodě vyřídili Tomáš Rousek a Michal Švihálek, naposledy odešel hostovat do Slavie Jakub Langhammer a do Berouna Miroslav Třetina.

Základní část

Mountfield měl do nové sezóny raketový vstup, když v úvodních třinácti utkáních pouze jednou nebodoval – na úvod na Spartě. Ve druhé čtvrtině Východočeši uklonili hlavu před Plzní, Spartou a Karlovými Vary. Třetí čtvrtina již byl ve znamení pět nezdarů a zatím poslední je zcela určitě nejhorší. Východočeši zatím porazili pouze Piráty, Kladno, Slavii a v nájezdech Spartu. Venku již nevyhráli od desátého ledna – v Chomutově. I tak se ale velké překvapení stalo realitou a tým, který v Českých Budějovicích bojoval povětšinou v předkolech, nyní slaví přímý postup do čtvrtfinále play-off. Navíc je zde stále šance, že bude Mountfield začínat sérii doma, ale to by musela zaváhat jak Kometa ve Varech, tak Zlín v Liberci.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

Mountfield HK:

Postavení v tabulce: 5.
Počet bodů: 87
Počet vstřelených branek: 122
Počet inkasovaných branek: 109
Nejproduktivnější hráč: Jiří Šimánek 41 (25+16)
Nejlepší střelec: Jiří Šimánek - 25 branek
Nejlepší nahrávač: Tomáš Mertl - 21 asistencí
Nejtrestanější hráč: Tomáš Mertl - 78 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Jiří Šimánek +18
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jakub Langhammer -6
Gólmani:

Pavel Kantor  – 2540 minut / pr. 1,82 , 92,47%
Ondřej Kacetl –  575 minut / pr. 2,61 , 90,27%

HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 2.
Počet bodů: 94
Počet vstřelených branek: 132
Počet inkasovaných branek: 115
Nejproduktivnější hráč: Radek Duda 41 (17+24)
Nejlepší střelec: Václav Pletka – 20 branek
Nejlepší nahrávač: Radek Duda – 24 asistencí
Nejtrestanější hráč: Radek Duda – 141 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Straka, Slovák +10
Nejhorší hráč v bodování +/-: Daniel Seman -6
Gólmani:
Matěj Machovský – 2046 minut / pr. 1,67 , 93,67%
Lukáš Mensator  – 1048 minut / pr. 2,98 , 89,05%

Výsledky posledních zápasů:

Piráti Chomutov 1
HC Škoda Plzeň 3
(1:1, 0:1, 0:0)






Branky a nahrávky: 37. Bartečko (Bomersback, Pulpán) – 27. Mozík (Kratěna, Lev), 44. J. Sýkora (Seman), 60. T. Sýkora (Kašpařík).
HC Škoda Plzeň: Machovský – Seman, Moravčík, Boháč, Jeřábek, Frolo, Mozík, Slavík, Marcel – J. Sýkora, Kašpařík, Duda – Pletka, Lev, Kratěna – Schleiss, T. Sýkora, Indrák – Holec, Pitule, Dvořák.



Mountfield HK 3
Bílí Tygři Liberec 4sn
(1:1, 1:2, 1:0 – 0:0)




Branky a nahrávky: 18. Mertl (Šimánek, Kudrna), 26. Jank (Kudrna, Šimánek), 60. Šimánek (Kudrna, Mertl) – 7. Urban, 23. Nedvěd (Zacha, Čakajík), 36. Jass (Bulíř), rozh. nájezd Filippi.
Mountfield HK: Kacetl – Harant, Čáp, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Jank, Prokop – Kudrna, Mertl, Šimánek – Dej, Tvrdík, Pospíšil – Škoda, Červený, Podlešák – Švihálek, Knotek, Květoň.