Preview přátelsky s CEB

Po čtrnácti dnech opět proti Českým Budějovicím

Indiáni odjíždějí k odvetnému přípravnému utkání na jih Čech. Před čtrnácti dny jim domácí přátelskou premiéru Motor pokazil, když si z plzeňského ledu odvezl výhru 4:3 po samotných nájezdech. Budou se teď radovat indiáni? Náš online přenos bude samosebou u toho!

Přátelsky ONLINE: MOTOR vs. PLZEŇ od 17:30!


ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Budvar Aréna, České Budějovice
14. srpna 2014
přátelsky

Bude tomu přesně dva týdny, co Plzeňští v prvním domácím přípravném utkání této sezóny přivítali prvoligisty z Českých Budějovic. Všichni sice ještě máme tento duel v živé paměti, ale pojďme si ho rychle zopakovat - na konci 1. části se hosté ujímají vedení 1:0 po Pajičově trefě. Indiáni otáčejí vývoj utkání, když se ve 22. minutě prosadil Tomáš Pejchar a ve 37. minutě jeho jmenovec Sýkora. Budějovická odpověď na sebe nenechala dlouho čekat - 38. minuta a díky Parýzkovi znovu vyrovnáno. Téměř v polovině posledního dějství poslal domácí zpět do vedení Ján Sýkora a nájezdy zajistila vyrovnávací trefa jihočeského Růžičky. V samostatných nájezdech rozhodl vyrovnanou partii ve prospěch Motoru Emil Švec.

Přípravné zápasy Motoru

V již vzpomínaném zápase si tedy Motor na úvod série svých přípravných zápasů připsal vítězství z ledu loňského čtvrtfinalisty naší nejvyšší soutěže. Jenže hned vzápětí už tak úspěšný nebyl. V úterý 5. srpna se představil na ledě kladenských Rytířů. Čerstvý prvoligista se samozřejmě před svým budoucím soupeřem v ostrých zápasech chtěl vytáhnout, a to se mu tedy také povedlo. Hosty z jihu Čech sedmi brankami rychle vyprovodil z vlastního ledu, když Českobudějovičtí kontrovali jen dvakrát. Ani další zápas výhru Motoru nepřinesl. Hned druhý den totiž jeho hráči nastoupili už na vlastním kluzišti proti pražské Spartě, která samozřejmě i letos (jako každý rok) má v naší nejvyšší soutěži ambice nejvyšší. Svou sílu proti Českým Budějovicím potvrdila a domácí museli ve dvou dnech po sobě skousnout druhý sedmigólový nášup do své branky. Karta se obrátila pro Motor v tomto týdnu, kdy si do Budvar Arény pozval k odvetě Rytíře Kladno. Tentokrát žádné gólové hody sobě ani svému soupeři nepřipravil a po trefách Pajiče, Straky, Švihálka a Vráblíka slavil výhru 4:1.

Minulá utkání obou soupeřů


ČEZ Motor Č. Budějovice 4
Rytíři Kladno 1
(1:0, 2:1, 1:0)




Branky a nahrávky: 4 9. Pajič (Kuchejda, Punčochář), 30. Straka, 33. Švihálek (Punčochář), 47. Vráblík (Růžička, Nouza) – 34. Rudovský.
ČEZ Motor Č. Budějovice: Bláha (Gába) – Bajaník, Vráblík, Punčochář, Chmelíř, Žovinec, Semrád, Růžička, Parýzek – Nouza, Straka, M. Švihálek – Kuchejda, Pajič, Boháč – Vaniš, Bárta, Přibyl – Pašek, Prokeš, Marek.

BK Mladá Boleslav 2
HC Škoda Plzeň 0
(1:0, 0:0, 1:0)




Branky a nahrávky: 10. Látal (Květoň), 59. Hyka (Broš).
HC Škoda Plzeň: Polívka – Jeřábek, Kadlec, Pulpán, Mozík, Moravčík, Ferenc, Sklenička, Marcel – Lev, Simon, Beran – Kubalík, Kašpařík, Balej – Schleiss, Sýkora, Dvořák.