Preview 6.kolo

Indiáni vyrážejí na svou nejdelší cestu, představí se v nové WERK Areně!

Plzeň – V rámci šestého kola indiáni poprvé vyrážejí do nové Arény Ocelářů a rádi by v novém extraligovém ročníku konečně domů přivezli z ledu soupeře nějaký ten bodík.


HC OCELÁŘI TŘINEC
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

Werk aréna, Třinec
26. září 2014
6. kolo hokejové Tipsport extraligy

Předloni lépe začala Plzeň, která doma uspěla 4:2 a v dalekém Třinci vyválčila výhru v nájezdech. Jenže Třinečtí odpověděli taktéž dvoubodovou výhrou na ledě soupeře a celkovou přetahovanou doma rozsekli vítězstvím 4:0. Minulý ročník pak uspěly vždy domácí týmy. Plzeň doma v nájezdech, Třinec zase bez inkasované branky. Západočeši oplatili Ocelářům stejnou kartou, když také uspěli s čistým kontem a zatím poslední vzájemné měření sil uzmuli pro sebe Slezané po výsledku 5:1. Jakou zápletku nám utkání přichystá nyní?

Změny v kádru

Nemálo změn se přes léto událo v kádru Ocelářů. Ze sestupujícího Kladna přišli Lukáš a Milan Douderové, ze druhé švýcarské ligy Vladimír Dravecký, z Polska Aron Chmielewski, z Finska Kamil Kreps a Tomáš Plíhal, ze Slavie pak Lukáš Žejdl. Největšími posilami jsou však zajisté Zbyněk Irgl z KHL a Rostislav Klesla z NHL. Kariéru naopak ukončili tři velikáni – Jan Peterek, Radek Bonk a Václav Varaďa, KHL zlákala Martina Růžičku. Tým opustili i Šimboch, Foltýn, Kania, Krejčí, Lojek, Zíb, Hrňa, Květoň, Ostřížek, Marosz, Polák a Zgrapan.

Letní příprava

Kromě standardních letních zápasů se Třinec účastní i projektu CHL. Zatím si vede slušně. Bern doma smetl 7:0 a zvládl i odvetu na ledě soupeře v poměru 0:4. Další tři body putovali na konto Ocelářů po těsném vítězství ve Stavangeru, ten však Slezanům oplatil stejnou mincí. V nové WERK Areně uspělo naposledy i Tampere. V dalších utkáních červenobílí doma porazili Liberec 6:2, ale podlehli Olomouci 1:2 a Minsku v nájezdech. Chuť si spravili ve Zlíně po výsledku 6:3, ovšem následovala těsná prohra s Vítkovicemi. Přípravu pak Oceláři zakončili výhrami s Košicemi a Čerepovcem. I start do samotné extraligy Třinci vyšel, když na úvod porazil Pardubice 2:1 a Olomouc 6:1. Následovala sice porážka v nájezdech v Litvínově a doma od Vítkovic 3:5, ale v posledním kole vyloupili Slezané Liberec s čistým kontem – 3:0.

Výsledky posledních zápasů:

Bílí Tygři Liberec 0
HC Oceláři Třinec 3
(0:0, 0:1, 0:2)






Branky a nahrávky: 31. Dravecký (Klesla, Orsava), 48. Irgl (Roth, Polanský), 53. Roth (Orsava, Dravecký).
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Klesla (C), Roth, Doudera, Nosek, Linhart, Galvas, Trončinský – Žejdl, Plíhal, Kreps – Adamský, Polanský, Irgl – Orsava, Matuš, Dravecký – Cienciala, Kindl, Chmielewski.



HC Škoda Plzeň 6
BK Mladá Boleslav 1
(2:0, 3:0, 1:1)




Branky a nahrávky: 6. Lev (Kratěna, Jeřábek), 8. Kratěna (Pletka), 21. Johnson (Lev), 28. Johnson (Pulpán, Balej), 33. J. Sýkora (Simon, Schleiss), 47. Lev (Simon, Jeřábek) - 53. Klimenta (Mikulík).
HC Škoda Plzeň: Machovský (Mensator) – Pulpán, Kadlec (A), Jeřábek (A), Mozík, Moravčík, Kubka, Boháč – Pletka, Simon, Kratěna (C) – Johnson, Lev, Balej – J. Sýkora, T. Sýkora, Schleiss – Beran, Michel, Dvořák.