Ohlasy 6. kolo

Bylo to z naší strany tragické, nebere si servítky Jozef Balej

Třinec – Bez bodu se vracejí Indiáni z nejdelšího výjezdu v rámci extraligy na led Ocelářů Třinec. Plzeň na domácí nestačila a nakonec prohrála 3:1. Utkání okomentoval nejlepší hráč Plzně Jozef Balej.

V šestém kole čekal na Plzeň nejdelší výjezd v celé extralize na led Třince, kde se však Indiánům nepovedlo získat body do extraligové tabulky. „Těžko se to hodnotí. Přesilovky jsou jednoznačně velký problém, nechtěli jsme puk ani vystřelit. Bylo to tragické, my si musíme víc pomáhat, musíme víc chtít hrát a v tolika přesilovkách neohrozíme branku. To se nedá vyhrávat, v Třinci obzvlášť,“ hodnotí útočník Jozef Balej.

Rozhodující momenty utkání se zrodily během vyloučení na jedné i druhé straně, když první branku Škodováci inkasovali při vlastní přesilovce a následně i při početní výhodě domácích. „Bohužel to rozhodly přesilovky. My jsme dostali v naší přesilovce gól, což nás srazilo. Pak když prohráváte v Třinci 2:0, tak se to špatně otáčí. Hlavně na ty přesilovky se musíme zaměřit,“ nabádá Balej.

Kromě přesilových her zatím tým trápí hlavně koncovka. „Více se tlačit do branky, ale být i více kompaktní. My jsme při těch útocích strašně rozlítaní a pak tam necháme samotné hráče. Zbytečně zkoušíme nějaké nahrávky,“ říká slovenský útočník hovořící bezchybnou češtinou.

Jozef Balej dříve nastupoval i za Třinec a teď si vyzkoušel novou třineckou Werk Arénu, kde ale plzeňský tým body nezískal. „Mě se hraje dobře snad všude. Je to pěkná hala, ale bohužel jsme smutnější my,“ uvádí.

Už v neděli čeká na Škodovku domácí utkání proti hradeckému Mountfieldu. „Nikdo teď není lehký soupeř. Teď už se nedá v extralize říct, že je tam lehčího soupeře. My musíme rychle zregenerovat, i když nás teď „pěkná“ cesta domů. Zítra potrénovat a v neděli musíme vyhrát,“ říká Balej.