Ohlasy 22. kolo

Roman Přikryl dal první extraligový gól: Každý bod v naší situaci je důležitý

Zlín - Ve čtvrtém utkání v Tipsport extralize se dočkal útočník Roman Přikryl první extraligové trefy, která znamenala v utkání proti Zlínu vyrovnání na 1:1.

V dalším utkání zavítali plzeňští hokejisté na led, který bude zapsán navždy v historii plzeňského hokeje. Utkání ve Zlíně se pro Plzeň nevyvíjelo příliš dobře, ale dvě minuty před koncem druhé části dokázal srovnat svým prvním extraligovým gólem Roman Přikryl. „Je to super. Měl jsem už v minulých zápasech pár šancí, ale nepadlo mi to tam. Teď se mi podařilo ujet a dát gól. Ryan dokázal u mantinelu zbořit Žižku a já už jel sám,“ popisuje svojí gólovou situaci.

Roman Přikryl nastoupil v centru formace s Ryanem Hollwegem a Jozef Balejem. Tato formace má hlavně defenzivní úkoly, ale ani dopředu to nebylo špatné. „Naše formace hraje hodně defenzivní hokej, já jako centr zvlášť. Je to jiné než juniorský hokej, vůbec se to nedá porovnávat,“ říká o spolupráci ve čtvrté formaci.

Roman Přikryl a puk, kterým dal první gól!

Fotka zveřejněná uživatelem HC Škoda Plzeň (@hcplzen),

Čtvrté utkání utkání v extralize a první gól. To je krátký pohled do statistik rodáka z Rokycan. „Překvapilo mě to. V prvním zápase jsem se bál hrát, nebyl jsem si úplně jistý, ale zápas od zápasu se to jen zlepšuje,“ hovoří o výkonnostním progresu.

Utkání se Zlínem bylo nesmírně důležité pro další boje, což si hráči uvědomovali už před odjezdem do Zlína, kam se vydali už o den dříve. „To vítězství je hodně cenné. Zlín na nás ztrácel před zápasem šest bodů a každý bod je v této situaci nesmírně důležitý,“ ví mladý útočník. „Jednoznačným hrdinou byl dneska Machy, jak nás podržel, to bylo neuvěřitelné,“ pokračuje Přikryl.

Centr čtvrté formace spadá věkem ještě do juniorky a je v širším kádru reprezentační dvacítky, ale extraligu okusil až nyní. „Určitě ten přechod byl lehčí díky zápasům v první lize. V juniorském hokeji je na všechno více času než při seniorském hokeji. V Havlíčkově Brodě mi ta první liga dala hodně, úroveň je tam nižší, ale šest týmů je tam na podobné úrovni jako v extralize,“ uvádí k angažmá v Havlíčkově Brodě na začátku sezóny.

Roman Přikryl nahradil v plzeňské sestavě Michala Dvořáka. „Co si budeme povídat, každý z nás je úplně jiný typ hráče. Vlastně jednu věc máme společnou, mám jeho místo v kabině,“ uzavírá povídání s úsměvem.

Jakub Jeřábek a jeho pohled na utkání ve Zlíně