Ohlasy 26. kolo

Jakub Jeřábek: Gól na povzbuzení je dobrý, ale body nemáme

Vítkovice - Čtyřzápasová vítězná série Plzně skončila, indiáni narazili v Ostravě. Zápas přitom neměli špatně rozehraný, gólově se ale prosadili jen dvakrát v prvních deseti minutách a to na vítězství nestačilo.

K dalšímu utkání cestovala Plzeň do Ostravy a proti Vítkovicím začala výborně, když už v desáté minutě to bylo 2:0 pro Škodovku. „Povedlo se nám na vlétnout a dát dva góly, ale neřekl bych, že bychom pak hráli nějak jinak. Když dostanete za dvacet vteřin dva góly, tak se to těžko otáčí. Vítkovicím se sice nadaří, ale pořád mají kvalitní kádr,“ hodnotí utkání obránce Jakub Jeřábek.

Po skvělém nástupu se povedlo Vítkovicím snížit ještě v první části. „Dostaneme takového laciného góla, dá se říct, že prakticky z ničeho. Do druhé třetiny nastoupíme jako kdyby se nemohlo nic stát a dostaneme dva góly,“ říká zklamaně.

Plzni se povedlo v první části ještě ubránit dlouhou přesilovku pět na tři, která Západočechy stála dost sil. „Bylo to vysilující, ale od toho tam jsme, abychom to ubránili,“ uvádí Jakub Jeřábek, který při dvojnásobné přesilovce Vítkovic byl na ledě prakticky celou dobu.

Jakub Jeřábek v zápase

ice-time: 27:49
střídání: 31
body: 1+0
+/-: -1
hity: 1
střely: 4

Zlomový byl nástup do druhé části, který se povedl Vítkovicím skvěle, naopak indidáni jej nezvládli. „Po tom třetím gólu bylo pořád hodně času, prakticky dvě třetiny. Měli jsme přesilovku, přeskočily nám tam nějaké puky před prázdnou brankou. Na tohle se nemůžeme vymlouvat. Dneska jsme to štěstí urazili a vrátilo se nám to,“ myslí si.

Plzeňský obránce v první části přidal po výborné práci Jozefa Baleje a Dominika Kubalíka gól na 2:0. „Je celkem jedno, kdo ty góly dává, hlavně že jsme získávali body. Herně jsme se dokázali zvednout. Gól na povzbuzení je dobrý, ale body dnes nemáme,“ komentuje svojí premiérovou trefu v sezóně.

Tým se musel kromě soupeře potýkat i s virózou, která zasáhla hned několik hráčů a obranná řada v závěru dohrávala pouze v pěti. „Všichni na tom ledě makali na sto procent. Teď máme pár dnů, abychom se dali dohromady,“ vzhlíží ke dvěma dnům volna.