Preview 29. kolo

Poslední zápas před pauzou ve znamení derby!

Plzeň – Před reprezentační pauzou nás ještě čeká zápas jako řemen! Na led indiánů totiž dorazí v rámci derby Energie!


HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC ENERGIE KARLOVY VARY

ČEZ Aréna, Plzeň
12. prosince 2014
29. kolo hokejové Tipsport extraligy

V předloňské sezóně si po čtyřech vzájemných duelech indiáni s Karlovarskými rozdělili body rovným dílem. Už ve čtvrtém kole po dramatické bitvě hosté v lázeňském městě prohráli těsně 4:5. Za doprovodu televizních kamer ale doma svému soupeři porážku vrátili a zvítězili jasně 5:2. Pravidlo můj dům, můj hrad vzalo za své hned v dalších dvou střetnutích. V nich se pokaždé radovali hosté. Nejprve indiáni dobyli varský led 2:1, aby si pak Energie vzala body zpět po výhře 3:2 v městě piva. Vloni se po předlouhé době ve vzájemných zápasech prodlužovalo, když indiáni ztratili vedení v poslední minutě. Nakonec ovšem před vlastním publikem uspěli v nájezdech. Vše pak odčinili v lázeňském městě, když uspěli 2:1. Svou loňskou dominanci v derby demonstrovali Plzeňáci v dalších dvou utkáních, když vždy uspěli 5:3 a soupeři tak za celou sezónu darovali jediný bod! Jenže letos Energie sérii rázně uťala hned v prvním vzájemném měření sil, když na západě Čech uspěla 2:0. Jenže i indiáni vyloupili led soupeře v odvetě, i když až v prodloužení. V samotné extralize si pak oba týmy nemají zatím co vyčítat. Oba totiž shodně uspěly na svém ledě v poměru 2:1. Jakou zápletku bude mít derby tentokrát?

Změny v kádru

Energie ani v loňské sezóně nenaplnila byť nejmenší přání fanoušků a vedení tak po roce znovu sáhlo k velkým změnám v kádru. Tým opustili i dva neproduktivnější hráči – Martin Zaťovič zamířil do KHL, Roman Vlach do Zlína. Dále pak Petr Pohl zkusí v Německu ligu v dresu Eisbären Berlín, Michal Gulaši Švédsko. Jiří Drtina a Marek Hovorka se vydali do Chomutova, Dávid Buc do Znojma, Martin Parýzek do Českých Budějovic a hostování vypršelo i Tomáši Mickovi, Martinu Rýdlovi či Janu Dreslerovi. V týmu již nebude nadále působit ani Milan Kytnár, Radek Dlouhý, Daniel Vachutka, Branislav Kubka a David Zucker. Naopak tým posílil o hráče ze slovenské extraligy - Lotyše Jurise Štalsa, Radeka Deyla a Radomír Heizera. Posilou je i Roman Pšurný z Litvínova, jenž přichází na hostování, Radek Duda z Plzně, Vladimír Sičák ze Sparty a David Hruška ze Znojma. V průběhu sezóny pak dorazil na hostování ze Slavie Tomáš Micka.

První polovina

Energie nevstoupila do nového ročníku Tipsport extraligy vůbec dobře. Na úvod podlehla v Litvínově, s Vítkovicemi i v Plzni. Pak se ale karta obrátila. Z následujících sedmi duelů brali Karlovarští tři body hned v pěti případech, nestačili pouze v Mladé Boleslavi a v Třinci. Jenže v dalších osmnácti střetnutích již tolikrát výhru nezaznamenali. Porazili pouze Litvínov, Plzeň, Liberec a naposledy Vítkovice, třikrát jim k tomu dokonce stačily pouze dva vstřelené góly. Navíc přidali úspěch v prodloužení s Mladou Boleslaví a alespoň bod ubojovali v Olomouci, na Spartě, Slavii, ve Vítkovicích a doma s Zlínem.

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Energie Karlovy Vary:

Postavení v tabulce: 11.
Počet bodů: 34
Počet vstřelených branek: 63
Počet inkasovaných branek: 80
Nejproduktivnější hráč: Radek Duda 23 (13+10)
Nejlepší střelec: Radek Duda - 13 branek
Nejlepší nahrávač: David Hruška - 11 asistencí
Nejtrestanější hráč: Václav Skuhravý - 116 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Michal Vachovec +5
Nejhorší hráč v bodování +/-: Harant, Sičák -8
Gólmani:

Tomáš Závorka   – 1130 minut / pr. 2,92 , 91,68%
Vladislav Habal –  572 minut / pr. 2,10 , 93,69%

HC Škoda Plzeň:

Postavení v tabulce: 5.
Počet bodů: 43
Počet vstřelených branek: 78
Počet inkasovaných branek: 70
Nejproduktivnější hráč: Ján Sýkora 20 (13+7)
Nejlepší střelec: Ján Sýkora – 13 branek
Nejlepší nahrávač: Václav Pletka – 12 asistencí
Nejtrestanější hráč: Ryan Hollweg – 58 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Michal Moravčík +10
Nejhorší hráč v bodování +/-: Simon, Schleiss -8
Gólmani:
Matěj Machovský – 1447 minut / pr. 2,36 , 91,76%
Lukáš Mensator  –  304 minut / pr. 1,97 , 91,67%

Výsledky posledních zápasů:

HC Slavia Praha 1
HC Škoda Plzeň 2
(0:0, 1:0, 0:2)






Branky a nahrávky: 28. Vas (Čermák, Poletín) – 47. J. Sýkora (Johnson, Mozík), 50. Kadlec (Schleiss, J. Sýkora).
HC Škoda Plzeň: Machovský – Pulpán, Mozík, Jeřábek, Kadlec, Boháč, Kubka, Marcel – Hollweg, Kašpařík, Balej – Johnson, Lev, J. Sýkora – Schleiss, Simon, Indrák – Kubalík, Přikryl, Beran.



HC Energie Karlovy Vary 2
HC Vítkovice Steel 0
(0:0, 0:0, 2:0)



Branky a nahrávky: 44. Duda (D. Hruška), 60. Vachovec (Duda).
HC Energie Karlovy Vary: Habal – Harant, Sičák, Dvořák, Bičánek, J. Tomeček, Redlihs, Šidlík – V. Tomeček, Balán, Duda – D. Hruška, R. Hruška, Micka – Flek, Skuhravý, Vachovec – Koblasa, Kverka, Pšurný.