Porážka keramiky bolí

Radek DudaP r a h a - Třicet pět střel vyslali keramici na brankáře Břízu. Několikrát se ocitli sami před sparťanským veteránem, ale ani z nejvyloženějších pozic jej nedokázali překonat. Několik šancí měl i Radek Duda: "Pro nás je to hodně bolestivá porážka. 45 minut jsme byli lepším týmem, ale nedávali jsme branky," nachází oprávněně největší příčinu v produktivitě.

Brankář Bříza v současnosti chytá ve skvělé formě, jen jedna z mnoha těžkých střel skončila za jeho zády. Staronový reprezentační brankář byl největší příčinou porážky keramiků na Spartě. "Bříza předvedl fantastický výkon, nebýt jeho, zápas by dopadl úplně jinak, vysekl Duda poklonu svému kolegovi z reprezentace. Do Plzně přišel Radek právě z Holešovic, zápas však vnímal jako každý jiný. "Už to není nějak vyhecované. Přeci jen je to nějaký pátek, co jsem odsud pryč. Sparta je teď úplně jiný tým, nefauluje a dá se s ní hrát pěkný hokej," uzavírá Radek Duda.

Na pozápasovou tiskovku se za plzeňský trenérský triumvirát dostavil Radek Kampf. "Sehráli jsme dobrý zápas s nešťastným koncem. Dostali jsme první gól, trochu nešťastný, ale ve druhé třetině jsme měli několik možností k vyrovnání. Tlak se nám však nepodařilo zúročit. Pak jsme spálili v té závěrečné i sólový nájezd, naopak se sami dopustili dvou hrubých chyb a inkasovali rozhodující dvě branky," zhodnotil krátce zápas asistent trenéra Fardy Radek Kampf.