Preview 37. místo

S Olomoucí znovu o šest bodů

Plzeňany čeká další zápas o pověstných 6 bodů. A kdy by jej měli zvládnout než s fanouškovskou podporou v zádech? Na západ Čech přijíždí nováčkovská Olomouc, která se aktuálně nemůže pochlubit oslnivou formou - z posledních devíti zápasů vyhrála jen třetinu z nich. Ale v minulém zápase rozstřílela Mladou Boleslav sedmi brankami. Jak se kohoutům povede v PLzni?

HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC OLOMOUC

ČEZ Aréna, Plzeň
11. ledna 2015
37. kolo hokejové Tipsport extraligy

HC Olomouc

Nováček z Olomouce se ve společnosti nejlepších českých klubů pohybuje s důstojností. Aktuálně mu patří osmá příčka s 50 body, tedy jen jedna za sedmými indiány, kteří mají o jeden bodík navíc. Olomouc zdobí přesilovky - v extraligovém hodnocení ji patří 5. místo s úspěšností využití 17,78 % (180 přesilovek - 32 využitých). Naopak s ubráněním oslabení to není už tak růžové - úspěšnost 82,67 % - Olomoučtí už inkasovali 35 branek při soupeřově početní výhodě. V Radegast indexu si ale vedou skvěle - patří jim 3. místo (za Plzní a Třincem), takže se dá lehce očekávat, že i na plzeňském ledě nechají pro svůj tým všechno.

Produktivitu Olomouckých táhne Rostislav Marosz, který už zaznamenal 9 branek a skvělých 21 gólových asistencí. Zdatně mu sekunduje Roman Rác s 28 kanadskými body (9+19).

Děda legenda

Statistiky gólmanů si nechme do vlastní sekce. Dvojice Jiří Trvaj a Tomáš Vošvrda působí velice kompaktně. Staršímu z dvojice - čtyřicetiletému Trvajovi - patří v extraligových statistikách s úspěšností 91,42 % 9. místo a Vošvrdovi (90,58 %) 14. pozice.

Jiří Trvaj totiž ve 33. kole v zápase na Spartě dokázal zastavit všechny střely sparťanů a tím si připsal 46. extraligovou nulu v základní části, čímž vyrovnal rekord Zdeňka Orcta. „Když je někdo v těch statistikách nahoře, asi má i něco za sebou. Jsem za to rád," cenil si Jiří Trvaj v rozhovoru pro Olomoucký deník.

Z plzeňské kabiny

Výsledky posledních zápasů

Bílí Tygři Liberec 3
HC Škoda Plzeň 1
(1:0, 1:0, 1:1)






Branky a nahrávky: 17. Balaštík (Šimek, Vampola), 38. Bakoš (Bulík, Vampola), 60. Šimek – 58. J. Sýkora (Kratěna, Mozík).
HC Škoda Plzeň: Machovský (Mensator) – Jeřábek, Pulpán, Boháč, Mozík, Moravčík, Kubka, Pavlíček – Johnson, Lev, J. Sýkora – Pletka, Bližňák, Kratěna – Schleiss, Simon, Indrák – Kubalík, T. Sýkora, Suchý.


HC Olomouc 7
BK Mladá Boleslav 4
(1:0, 5:2, 1:2)





Branky a nahrávky: 20. Buc (Zuzin), 21. Rác (Marosz, Cibák), 22. Herman (Zuzin, Škůrek), 23. Marosz (Vyrůbalík, Majeský), 32. Ondrušek (Škůrek, Zuzin), 35. Rác (Marosz, Cibák), 57. Patera (Rachůnek, Vyrůbalík) – 25. Skříteský (Bárta), 25. Robar (Ovčačík, Broš), 47. Bárta (Skříteský, Trončinský), 53. Klimenta (Robar, Broš).
HC Olomouc: Trvaj – Majeský, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Škůrek, Ondrušek, Rašner – Rác, Marosz, Cibák – Rachůnek, Patera (C), Matai – Zuzin, Herman, Laš – Kucharczyk, Knotek, Buc.