Preview přátelsky s KLA

Nová sezóna je tu! Indiáni se postaví Rytířům!

Plzeň – První domácí zápas indiánů je tu! Brány nové sezóny otevřou Západočeši proti prvoligovému Kladnu!

HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
RYTÍŘI KLADNO

HM Aréna, Plzeň
28. července 2015
přátelské utkání


V poslední extraligové sezóně Rytíři nejprve vyrabovali Plzeň po výsledku 5:3, když domácí po celý zápas tahali za kratší konec. V odvetě sice indiáni vedli, ovšem nakonec podlehli 1:2 po nájezdech. V posledním duelu roku 2013 zvítězili Západočeši 4:2 a v zatím posledním extraligovém vzájemném zápase uspěli na Kladně po fotbalovém výsledku 1:0. Oba týmy se potkaly i v loňské přípravě, Západočeši generálku na extraligu zvládli 4:1. Jak si oba soupeři povedou nyní?

Z Kladenské kuchyně

Rychlý návrat mezi hokejovou smetánku Rytířům nevyšel. Ti doplatili mimo jiné i na administrativní zásah v závěru sezóny, který je stál lepší výchozí pozici do vyřazovacích bojů. Ve čtvrtfinále tak čekala silná Jihlava, která dokázala v šestém zápase na ledě soupeře odvrátit vyřazení a stvrdit následně doma svůj vlastní postup.
V týmu Středočechů byl hodně vidět i staronový indián Tomáš Pitule, jenž posbíral v základní části čtyřicet bodů v osmačtyřiceti duelech. Lepší byl pouze Dragoun, Hořava a Rudovský. V celé lize to pak stačilo na sedmnácté místo, navíc dva body přišly ještě v play-off.
Kladnu se nyní pokusí vypomoci k návratu do extraligy i explzeňský Lukáš Mensator, který má nahradit na Slovensko odejivšího Jana Cháberu. U mužstva také skončil Tomáš Kaberle, jenž zamířil do Brna či trenér Čelanský. Naopak s týmem trénuje Marek Posmyk či Václav Skuhravý. Trenéři Jindřich Lidický a David Čermák mají k dispozici i osmadvacetiletého kanadského obránce se zkušenostmi z NHL Brendona Nashe.

Z plzeňské kabiny

MICHAL STRAKA po prvním týdnu na ledě

"Starší hráče zapojíme až v sobotu," nastínil před prvními přátelskými zápasy hlavní trenér indiánů MICHAL STRAKA.

Posted by HC Plzeň on 28. červenec 2015

Vstupenky na přípravné duely

Vstupné na přípravné zápasy je jednotné, částka činí 50 korun. Vstupenky lze poprvé koupit i na internetu! Majitelé aktuálních permanentek mají vstup opět zdarma, stejně tak i děti.

Seznam přátelských utkání indiánů doma: