Preview přátelsky se BB

Indiáni se postaví slovenskému vicemistrovi!

Plzeň – Předposlední domácí utkání v rámci přípravných duelů přivál na západ Čech dalšího zahraničního soupeře – slovenskou Banskou Bystricu!

HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC 05 BANSKÁ BYSTRICA

HM Aréna, Plzeň
31. srpna 2015
přátelské utkání


Poslední zkušenosti indiánů se slovenským celkem se datují k sedmadvacátému srpnu roku 2011, kdy na západ Čech v rámci European Tour zavítal bratislavský Slovan. Ten měl od začátku utkání navrch a nakonec dokráčel k vítězství 5:4 v nájezdech. V týmu našich východních soupeřů byl i Preisinger, který jednu branku připravil pro svého spoluhráče, další sám vstřelil a nakonec i rozhodl samotné nájezdy. Dále se podruhé (a také naposledy) za posledních deset let posouváme do roku 2008, kdy na turnaji Kellys Cup vyřadili modrobílí Martin 5:3. O branky Západočechů se postaral dvakrát Vampola, Benák, Vlasák a Fabuš. Jak měření se slovenským týmem dopadne do třetice?

Pod pokličkou Banské Bystrice

Slovenský tým patří k nejlepším v své zemi. V poslední sezóně skončil druhý, když ve finále nestačil v poměru 2:4 na Košice, které vyhrály i základní část. V té Bystrice skončila třetí, ve čtvrtfinále porazila s přehledem Trenčín a v sedmém zápase i druhou Nitru. Rok před tím tým skončil bronzový, když se situace zcela opakovala jen s tím rozdílem, že semifinále ovládl soupeř. V historii klubu získal tým pouze tři medaile, kromě dvou již zmíněných ještě přišlo jedno třetí místo před čtyřmi lety.
K úspěšnému tažení pomohl v minulé sezóně i Petr Kafka, nejlepší střelec ligy. V týmu kromě českých hráčů působí i čtyři ze zámoří nebo dokonce Chorvat Rosandič. Lodivodem je Vladimír Orságh a asistentem Richard Zedník. Bánská Bystrice má za sebou aktuálně deset přátelských duelů před novou sezónou s bilancí čtyř výher, pěti porážek a jedné remízy. S českými týmy se potkala třikrát, padla 1:2 ve Zlíně, lépe zvládla nájezdy v Hradci Králové a nestačila v Mladé Boleslavi.

Marcel Hossa poprvé v indiánském dresu

Poprvé se na plzeňském ledě představí fanouškům nová posila, kterou není nikdo jiný než slovenský útočník Marcel Hossa! Ten v pondělí dopoledne poprvé trénoval se svými novými spoluhráči, hned odpoledne už ale naskočí na levém křídle první útočné formace po boku Bližňáka a Kratěny.

Vstupenky na přípravné duely

Vstupné na přípravné zápasy je jednotné, částka činí 50 korun. Vstupenky lze poprvé koupit i na internetu! Majitelé aktuálních permanentek mají vstup opět zdarma, stejně tak i děti. PŘIPOJTE SE I VY!

Seznam přátelských zbývajících utkání indiánů doma: