Marcel Hossa #88

„Chci se v Plzni předvést,“ říká Marcel Hossa

Plzeň - První trénink má za sebou Marcel Hossa, nová slovenská posila plzeňských indiánů. Hráč s bohatými zkušenostmi z NHL i z KHL se chce předvést fanouškům na západě Čech. „Beru extraligu jako velkou výzvu. Chci fanouškům v Čechách ukázat, co ve mně je. Nechci Plzeň zklamat. Doufám, že vše bude tak pozitivní, jak se ode mě čeká,“ uvádí šikovný útočník.

Jaké máte pocity z prvního tréninku?
Určitě to ještě není ono. Pro mě to byl záběr. Jdu na zápas po delší době, naposledy jsem hrál tuším v dubnu. Těším se, že se sehrajeme s klukama v pětce, abychom byli připraveni na ostrý start extraligové sezóny. Musím se co nejrychleji sžít s celým týmem.

Je příjemné slyšet v kabině slovenštinu?
Vždy je super slyšet v zahraničí rodný jazyk. Ale už jsem za ta léta zvyklý být v mužstvu i sám. Navíc Čechy beru jako domácí, jako Slováky.

Jak dlouho jste se přemýšlel nad nabídkou Plzně?
Dohodli jsme se hned. Nějakou dobu jsem byl v kontaktu se Stračenou (Martin Straka, pozn.red). Pak jsme se jen dohodli na podmínkách a podepsali smlouvu.

Volal jste si s některým ze slovenských hráčů, na co se máte připravit?
Volal jsem si s Mariem Bližňákem, který Plzeň chválil. Vyprávěl mi o týmu i o městě. Já se navíc znám z New York Rangers i s Ryanem Hollwegem. Některé kluky znám z televize. Některé samozřejmě vůbec. Ale to je normální, začátky bývají takové seznamovací.

Jste v HM Aréně vůbec poprvé?
Poprvé v HM Aréně i v Plzni. Měl jsem trošku problémy trefit na hotel.

Ve smlouvě máte klauzuli, že v případě zájmu můžete odejít...
Nechci nic plánovat. To se vyřeší samo. Teď hraji v Plzni. Rusko už mě nelákalo, chtěl jsem zůstat v Evropě. Je klidně možné, že zde zůstanu celý rok. Uvidí se. Beru extraligu jako velkou výzvu. Chci fanouškům v Čechách ukázat co ve mně je. Vím, že se ode mě hodně čeká a nechci Plzeň zklamat. Doufám, že vše bude pozitivní.

Jak se Vám líbí zázemí HM Arény?
Vypadá velmi kvalitně. Ještě jsem se pořádně nerozkoukal. Věřím, že vše bude na vysoké úrovni.

S jakým číslem budete nastupovat. Vaše oblíbená 18 i 81 je v Plzni zabraná.
Mám rád osmičku. Tak jsem si zvolil číslo 88.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho nejen sportovních úspěchů!