Preview přátelsky s MBL

Indiáni v domácí generálce přivítají Mladou Boleslav!

Plzeň – Pro hosty se jedná o poslední zápas přípravy, domácí ještě čeká duel v Klatovech. Proto rozhodně neváhejte a přijďte podpořit své barvy!

HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
BK MLADÁ BOLESLAV

HM Aréna, Plzeň
27. srpna 2015
přátelské utkání


Po čtyřech letech mezi hokejovou smetánkou opustili Bruslaři na dvě sezóny extraligu. Nyní jsou zpátky a my si připomeneme sezónu 2001/12. V té ve vzájemných duelech vždy uspěl domácí tým, celkově byli přeci jenom o chloupek lepší indiáni, když dokázali uloupit u soupeře alespoň jeden bodík. Letos jsou na tom zatím lépe Západočeši. Ti sice v přípravě padli ve městě automobilů bez vstřelené branky, ale v extralize následně zvládli domácí duel bez vážnějších problémů 6:1 a uspěli i na ledě soupeře – 2:1. Hattrick zkompletovali o vánočních svátcích, když svého soka zlomili opět v poměru 6:1. Poslední vzájemný duel ale již vyzněl lépe pro Středočechy. Po vyrovnaných dvou třetinách totiž domácí nastříleli tři branky a rozhodli tak o zisku všech bodů pro sebe po výsledku 6:3. A Bruslaři vstoupili lépe i do samotné série, kterou i přes problémy v závěru načali vítězstvím 5:4, v odvetě druhý den se ale již 2:1 radovali indiáni. Středočeši nakonec sérii dokázali doma rozhodnout, když dvakrát zvítězili shodně 4:2. Jaká zápletka se nám rýsuje nyní?

Pod pokličkou Mladé Boleslavi

Středočeši minulou sezónu vůbec poprvé v historii proklouzli do vyřazovacích bojů. V předkole play-off vyřadili 3:1 na zápasy Plzeň, ve čtvrtfinále sváděli boj s pozdějším finalistou z Třince, kterému nakonec podlehli 1:4, když vyhráli pouze první domácí zápas.
I letos se zatím v přípravě Bruslařům poměrně daří. Na úvod sice z dvojzápasu proti Pardubicím vydolovali pomyslný jeden bod, následně ale skolili německý Wolfsburg. Následovaly další dvě porážky, v nájezdech v Liberci a od stejného soupeře doma. Takže totožná situace jako proti Dynamu. Pak Mladá Boleslav zavítala na martinský Mountfield Cup, kde kralovala. Skolila nejprve domácí hráče, Hradec Králové i Banskou Bystricu a obhájila své vítězství z loňského roku. Naposledy v posledním domácím duelu před extraligou doma porazila Ústí nad Labem 7:4, tedy klub, se kterým Bruslařský Klub blízce spolupracuje.
Před sezónou byl na straně Bruslařů co se týče přestupního období poměrně klid. Do týmu z Liberce přišli na hostování Urban a Voráček, stejnou formou zde bude působit i z Karlových Varů Radim Hruška. Z Třince pak dorazil bek Trončinský. Naopak Milan Hruška je již ve Slavii, Vrbata v Německu, Mikulík v Bělorusku a Michal Broš ukončil svou bohatou kariéru. Zajímavostí je i fakt, že v klubu skonči Radim Vrbata, který prohlásil, že se klub na dálku řídit nedá a prodal svůj třetinový vlastnický podíl.

Z plzeňské kabiny

PETR KADLEC se vrací do sestavy

Po lehčím zranění se před utkáním s BK Mladá Boleslav vrací do sestavy obránce PETR KADLEC!"Jo, je to dobrý. Nebylo to ani nic vážnýho, normálně jsem trénoval, jen mi doktoři doporučili, abych ten jeden zápas vynechal."

Posted by HC Škoda Plzeň on 2. září 2015

Vstupenky na přípravné duely

Vstupné na přípravné zápasy je jednotné, částka činí 50 korun. Vstupenky lze poprvé koupit i na internetu! Majitelé aktuálních permanentek mají vstup opět zdarma, stejně tak i děti. PŘIPOJTE SE I VY!