Ohlasy přátelsky s MBL

Jakub Lev #30: Tyčka? Snad to tam bude padat v extralize

Plzeň – Indiáni zvládli generálku na extraligu na výbornou, v odvetě za loňské vyřazení v play-off skolili Mladou Boleslav. „Je to příprava, tak jsme to brali. Na nějaké odvety je ještě času dost,“ říká autor úvodní trefy utkání Jakub Lev.

Jakube, jak byste zhodnotil zápas s Bruslaři?
První dvě třetiny si myslím, že Mladá Boleslav byla lepší. Poslední dvacetiminutovku jsme se již zlepšili a nakonec to byl dobré.

Před vašim gólem byla tyč, pak brusle obránce na čáře, jak jste vše viděl ze svého pohledu?
My tu přesilovku dobře sehráli, nastala motanice kolem brány a puk se odrazil ke mně. Naštěstí jsem to trefil, mám pocit, že tam snad ještě byla nějaká teč.

V první třetině jste ještě napálil tyč, střela z kruhu je vaše parketa, že?
Trošku to mrzí, ale hlavní je, že jsme vyhráli, abychom měli trošku klid do ligy, že nám vyšla generálka. A ta tyčka? Snad to tam bude padat v extralize (úsměv).

Byl zápas proti bruslařům trochu odveta za loňské vyřazení v předkole play-off?
Ne, to vůbec. Je to příprava, tak jsme to brali. My se museli soustředit hlavně na sebe. Abychom odehráli dobrý zápas a měli jsme dobrý základ pro vstup do extraligy. Na nějaké odvety je ještě času dost.

Přípravné období pomalu končí, jak byste se za ním otočil?
Bylo to jako na houpačce. Některé zápasy nám vyšly, některé ne. Ale pořád je to jen příprava, začíná se jedenáctého září. Tam teprve uvidíme, jak na tom jsme.

Jak moc se těšíte, až extraliga vypukne?
Hrozně moc (úsměv). Příprava je dlouhá, jsme již prakticky dva měsíce na ledě. Takže si již přeji, aby to vypuklo.

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů!