Rozhovor Přikryl

Jsem rád za každou šanci v Plzni, říká Roman Přikryl

Plzeň - Útočník Škodovky Roman Přikryl pravidelně pendluje mezi hlavním týmem Plzně a partnerským klubem v Klatovech. Zatímco ve druhé lize dostává na ledě velký prostor, v extralize si musí zvykat na úplně jinou roli.

„Ale mně to vyhovuje. V Klatovech mám plno času na ledě, hraji i přesilovky a oslabení, což potřebuji,“ říká o svém působení v partnerském týmu. „V Plzni mi to umožněno není, ale jsem rád za každou šanci, kterou tady dostanu. Snažím se to maximálně využít,“ dodal.

V nedělním utkání na ledě Chomutova nastoupil dokonce i ve druhé formaci mezi Ondřejem Kratěnou a Jakubem Lvem. „Ondra je šikovnej hráč, to všichni víme. Kuba je zase hodně silovej, určitě se mi s nima hrálo dobře,“ řekl o spolupráci. „Obecně mi ale nevadí jednou hrát defenzivní hokej a poté zase ofenzivní,“ dodal v souvislosti s tím, že často musí měnit svůj herní styl.

Mezi druhou ligou a Tipsport extraligou vnímá největší rozdíl v taktické propracovanosti celků. „Ve druhé lize je to pomalejší, ale hlavně se tam úplně nedodržuje ten herní systém. To je v extralize jiné, tam se na to více dbá,“ porovnává soutěže, ve kterých letos pravidelně nastupuje.

Klatovy jsou momentálně na třetím místě tabulky, ačkoliv ještě nedávno byly druhé. „Přestalo se nám dařit. Každý tým potká nějaké blbé období, my ho máme nyní,“ přiznává Roman Přikryl. „Máme ale dobrý tým, tak doufám, že se zvedneme. Snažíme se o to.“

Se 141 góly jsou Klatovy nejofenzivnějším týmem 2. ligy skupiny Západ. „Hraje nás tam dost mladých, takže je třeba ve třetí třetině poznat, jak máme fyzicky navrch,“ vysvětluje Přikryl. „Obecně ale padá hrozně gólů, vyhráváme třeba 7:6. Často dostaneme takové laciné branky, to se už nemůže stávat,“ nabádá.

Sám dvacetiletý útočník ani nepřemýšlí nad tím, jak dlouho ho ještě trenéři Michal Straka a Ladislav Čihák budou v hlavním týmu potřebovat. „Snažím se hrát zápas od zápasu. Uvidíme, jak dlouho tu budu,“ uzavřel rozhovor.