David Kvasnička #7

David Kvasnička #7: Chtěli jsme udělat úspěch, ale zůstali jsme za očekáváním

Plzeň – Domů se vrací plzeňský obránce David Kvasnička z Kanady, kde pro národní mužstvo skončilo putování mistrovstvím světa do dvaceti let.

Češi nakonec vypadli ve čtvrtfinále, když 1:3 padli s favoritem turnaje – výběrem USA. Ve skupině mužstvo 2:1 v prodloužení vyzrálo na Švýcary, 4:0 na Dány a podlehli 1:5 Kanadě a 1:2 Rusku. Ve výběru trenéra Václava Varadi nechyběli ani dva indiáni – Jakub Pour a David Kvasnička. Právě obránce Západočechů byl třetím nejproduktivnějším hráčem týmu, když ze všech devíti branek na turnaji svých barev byl u tří (1+2), bitvu se Švýcary pak dokonce rozsekl v prodloužení. Produktivnější již byli pouze o bod Martinové Nečas a Kaut. Spolu s druhým jmenovaným a gólmanem Lukášem Dostálem byl navíc direktoriátem turnaje vybrán za nejlepšího hráče turnaje z českého mužstva!

Davide, jaké jsou nyní pocity z turnaje?
Samozřejmě jsme zklamaní. Pro náš ročník 1999 to byl navíc poslední turnaj v juniorské reprezentaci. Všichni jsme si toho byli vědomi, chtěli jsme udělat úspěch, ale zůstali jsme za očekáváním.

Šlo z vašeho pohledu něco udělat lépe?
To nedokážu říct, myslím ale, že příprava na turnaj proběhla, jak měla. Všechno jsme udělali, tak jak jsme chtěli, ale bohužel...

Byl jste vyhlášen jedním ze tří nejlepších hráčů týmu na turnaji, to je jistě cenné…
Určitě je to příjemný pocit, ovšem pořád je ve mně zklamání z týmového neúspěchu.

Jak vidíte následující dny po návratu do ČR?
Vracíme se v pondělí sedmého ledna a mám se hned hlásit v Plzni po příletu. Ale co bude dál, to vůbec netuším.

Turnaj byl hodně vyrovnaný, že? Přeci jenom Švýcaři předváděli dobré výkony a jsou v semifinále, Kanada chybí v boji o medaile podruhé za 21 let...
Již i minulá mistrovství byla vyrovnaná. Ale je pravda, že letos je to asi nejvíce. I Dánové nebyli špatní, jen je trápila koncovka.

Jak člověk vnímá být zrovna přes dobu vánočních svátků daleko od všeho a všech?
Před dvěma roky jsem již také na Vánoce nebyl doma, tak už jsem věděl, jaké to je. Už nejsme malí kluci, ale samozřejmě je to zvláštní být takto daleko od rodiny.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!