Rozhovor Krliš

První dvě třetiny jsme odehráli suprově, říká Václav Krliš

Plzeň - I junioři vstoupili vítězně do vyřazovacích bojů, hostující Zlín nakonec přestříleli 6:4. K vítězství přispěl gólem a asistencí kapitán Západočechů Václav Krliš.

Prvních čtyřicet minut zápasu byli jasně lepší domácí borci, kteří si vypracovali náskok 5:1. Pátou trefu Plzně přidal ve čtyřicáté minutě Václav Krliš: „První a druhou třetinu jsme odehráli suprově. Potom jsme si to celkem zkazili, takže z toho byla nakonec ještě honička. Ve třetí části jsme si mysleli, že to půjde samo, hráli jsme špatně z obrany a nedostávali puky z naší třetiny. Oni se toho chytili a dali skoro ze všeho gól.“

Plzeňský kapitán ví, že se Zlínem tato osmifinálová série nebude procházka růžovou zahradou. „Zlín má dobrou lajnu, která byla často na ledě a dělala nám veliké problémy, protože nás rychle napadali. Sami jsme to zkazili, když jsme jen odhazovali puky a dávali jim šance,“ uvědomuje si útočník indiánů.

Sám Krliš je však spokojen s hrou své lajny i s výkony svých spoluhráčů. „My spolu hrajeme dlouho, padalo nám to tam i v základní části. Já osobně jsem se trochu obával, že si na nás budou dávat v play-off větší pozor, ale bodově a celkově se nám dařilo." V prvním osmifinále se o výhru domácích postarali i jiní: „Nakonec jsme to urvali, ale štěstí je, že máme druhou lajnu, která dnes zařídila skoro všechno,“ chválí své parťáky plzeňský bojovník s číslem 17.

Ve druhém utkání bude rozhodně důležitá psychická příprava, indiáni se navíc mohou dostat do vedení 2:0 na zápasy, což by byla před venkovními duely obrovská výhoda. To potvrzují i slova Václava Krliše: „Mám obavy, aby se nám to trochu nezvrtlo v hlavě a nepodcenili to. Musíme to ukočírovat a zápas si pohlídat, budeme se snažit, abychom do Zlína jeli s vedením 2:0!“