DOR: PLZ - EBB 6:2

V bojovném utkání indiáni zkrotili berlínské medvědy!

Plzeň - Pro domácí Škodovku turnaj pokračoval čtvrtým zápasem, v malé hale se střetla s medvědy z Berlína. Už před zápasem bylo jasné, že pokud Plzeň utkání zvládne, celý turnaj, bez ohledu na ostatní výsledky, ovládne.

HC Škoda Plzeň - Eisbären Berlin

6:2
1:1, 3:1, 2:0

Branky a nahrávky: 3. Bílek (Buzek), 22. Kaiser, 33. Benák, 35. Eichler (Benák), 50. Mazanec (Benák), 60. Hořejší (Benák) – 4. Tripcke (Jäger), 36. Feldhus (Sager)
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 6:2

Rozhodčí: Kosnar, Hrůza

vyloučení
8:8
Využití
1:0
V Oslabení
0:0

HC Škoda Plzeň

Mečl (Mařík) – Buzek (A), Eichler, Skala, Lučan (A), Hnát, Tolar, Prošek, Hájek, Benák, Hořejší (C), Beran, Mazanec, Bílek, Řehoř, Kučera, Kaiser, Makovec, Hofratr, Čech

Eisbären Berlin

Viellard (Brandt) – Bajai, Engel, Gärtner, Kretzschmar, Morsch, N. Plauschin, O. Plauschin, Beer, Elwing, Belimenko, Feldhus, Haberling, Tripcke, Jahn, Jäger, Klassen, Markelov, Ockert, Panocha, Rehlerg, Sager, Abramov

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Německý Berlín je zatím otloukánkem turnaje a i Plzeň se do svého soupeře pustila s vervou. Již ve třetí minutě dostal Jan Bílek přihrávku do volného prostoru a domácí útočník se nemýlil. Jenomže v minutě následující už bylo opět srovnáno. Hann Jere Tripcke se uvolnil na levém kruhu a následnou ranou prostřelil Mečla v bráně. Poté si indiáni zahráli první početní výhodu, leč sami mohli inkasovat. Klassen se dostal do samostatného úniku, nadějný brejk ale nedotáhl do zdárného konce. Na druhé straně udělal protisměrnou kličku Jan Kučera, plzeňský hráč záhy mířil mezi betony, tam gólman místo nenechal. Krátce před koncem prvního dějství se stejný hráč dostal do brejku, jeho střelu parádně zastavil Viellard svou lapačku. Hezký hokejový moment od obou hráčů. Prvních dvacet minut hry tak nabídlo po jedné brance na každé straně.

Stejným duchem, jak indiáni vstoupili do zápasu, začala i druhá třetina. Šimon Kaiser se dostal ke kotouči u pravé tyčky a následnou přesnou střelou pod břevno nedal brankáři šanci. Škodovka poté hrála ve čtyřech, leč na ledě to nebylo vůbec znát. Zápas hodně bolel, dveře od trestné se netrhli ani na jedné straně. Při hře ve čtyřech tečoval pobídku před brankou střelec první branky Jan Bílek, tentokrát těsně minul. Krátce za polovinou utkání vzal Gärtner odpovědnost v situaci dvou na jednoho na sebe, hostující hráč trefil ale jen bližší tyč. Naopak na druhé straně Škodovka mířila do černého. Adam Benák se ujal odraženého kotouče, s ním objel hostující svatyni, aby ho poté zasunul u druhé tyče do brány. O tři minuty později Západočeši ukázali svému německému soupeři jak se využívají početní výhody, indiáni na to potřebovali pouhých osm vteřin. Po vyhraném buly našel Benák na druhém kruhu volného Josefa Eichlera a jeho dělovku zastavila až síť v bráně. Poslední slovo ve druhé periodě měli ale hosté. Sager našel na druhé vlně rozjetého Kevina Feldhuse, který se trefil přesně k levé tyči. Zpátky na rozdíl tří branek mohl zápas upravit Jan Kučera, leč místo prázdné brány puk poslal jen do zadního mantinelu.

Třetí dvacetiminutovku odšpuntoval svým průnikem Jakub Hnát, jeho křižná rána ovšem šla těsně vedle. Lépe si nevedl ani nedlouho poté Ondřej Hájek, proti kterému se Viellard vyznamenal. Plzeňský brankář dlouho čekal na jakýkoliv zákrok, ale když se k němu hra konečně dostala, tak stál za to. Domácí gólman už byl prakticky překonaný, leč puk nakonec včas dokázal zachytit na brankové čáře. Na opačné straně měl na hokejce branku Aleš Mazanec, Viellard už ležel na ledě, přesto plzeňský útočník nezakončil přesně. Co se nepovedlo teď, ovšem povedlo se o půl minuty později. Stejný hráč se opět dostal ke kotouči, z levého kruhu vyslal přesnou ránu a brankář Berlína už kapituloval. To už bylo na Eisbären příliš a poslední minuty to spíš byl jeden velký boj, než hezký hokej. K vidění bylo i několik šarvátek. Tečku za utkáním udělal Marek Hořejší, který v poslední minutě zužitkoval přihrávku Benáka od zadního mantinelu. Vítězstvím nad Berlínem 6:2 Plzeň stvrdila vítězství v turnaji.



Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Byl to pro nás čtvrtý zápas ve dvou dnech. Všechny duely jsme odehráli v podobném duchu, hráli jsme agresivně a v tomhle směru chceme pokračovat. Důležité je, že hráči pochopili naší vizi, jak chceme hrát, nicméně je nadále před námi spousta práce.“