DOR: PLZ - KLN 7:2

Dorost znovu naděloval, odnesl to německý Kolín nad Rýnem!

Po vítězství v turnaji nastoupily plzeňské mladé pušky proti dalšímu německému soupeři, tentokrát proti Kolínu nad Rýnem, a ani dnes neodcházeli z ledu poražení.

HC Škoda Plzeň - Kölner Haie

7:2
2:0, 4:1, 1:1

Branky a nahrávky: 4. Benák (Jiříček), 10. Bílek, 28. Prošek (Hnát), 30. Benák (Hnát, Bílek), 36. Benák (Hnát), 37. Makovec (Štulc, Kaiser), 55. Beran – 31. Rudkovski (Klein), 56. Rudkovski.
Průběh utkání: 0:0, 4:0, 4:1, 6:1, 6:2.

Rozhodčí: Hacaperka – Sýkora, Hrůza

vyloučení
4:5
Využití
1:0
V Oslabení
0:0

HC Škoda Plzeň

Mečl (Mařík) – Hromádka, Jiříček, Skala, Hnát, Prošek, Štulc – Benák, Bílek (C), Kaiser, Beran, Makovec, Hofrajtr, Čech, Trachta, Fousek

Kölner Haie

Majewski (Hassler) – Mullejans, Vladelchtnikov, Pathmann, Shell, Klein, Giesen (A), Hickl, Bosbach – Hemr, Rentmeestu, Kosprez, Rudkovski (C), Sohn, D. Val, N. Munzenberger, Kreps, M. Munzenberger (A), Ziergiebel, Chodorowski, J. Val

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Plzeň do utkání vstoupila v pozměněné sestavě, leč na hře indiánů to vůbec nebylo znát. Již ve čtvrté minutě předvedl své šikovné ruce Adam Benák. Domácí hráč se prokličkoval celou obranou Kolína a následně se mu povedlo obelstít i gólmana Majewskiho. Německý soupeř mohl odpovědět z přesilové hry, jenomže ránu Krepse z osy hřiště zastavila pravá tyč Mečlovy brány. V polovině úvodního dějství už to bylo o dva góly. Jan Bílek získal na vlastní modré čáře puk, s ním se dostal až na opačný kout hřiště a milimetrovou střelou od pravého mantinelu nedal brankáři šanci. Hodně aktivní byl, jako již tradičně, Adam Benák, ten byl v další šanci zaparkovaný na brankovišti, ovšem přehodit beton se mu už nepovedlo. V poslední vteřině byl vyloučený za hákování hostující Kreps, do druhé části tak Škodovka vstoupila v početní výhodě.

Tu ale indiáni nevyužili, Kolín nad Rýnem se se štěstím ubránil. Plzeň nadále pokračovala ve vysokém tempu a hosté nestíhali. Výsledkem toho byly další nedovolené zákroky, tentokrát hrála Škoda dokonce přesilovou hru pět na tři. V té sice indiáni neskórovali, leč povedlo se záhy při klasické výhodě o jednoho muže. Hynek Prokeš zůstal osamocen mezi kruhy, plzeňský hráč si navedl kotouč mírně na levou stranu a poté prostřelil vše co mu stálo v cestě. Za další dvě minuty se opět měnil stav. Adam Benák prokázal důraz v útočné třetině a jeho ránu Majewski nedokázal zastavit. Sedm vteřin po vhození buly už ale musel lovit puk ze své sítě i domácí brankář Mečl. Hostující kapitán Alex Rudkovski vystřelil krátce za modrou čárou a plzeňský gólman puk nestačil zachytit. Brankostroj ve druhém dějství pokračoval, tentokrát už na místo určení opět dovezli puk domácí. Jakub Hnát vystřelil od modré čáry, střídající brankář Hassler jeho ránu neudržel, puku se chopil na brankovišti Jan Bílek, který puk pohotově dopravil do opuštěné klece. O minutu později už měli hosté v bráně plný půltucet branek. Petr Makovec před brankou šikovně tečoval pobídku svého spoluhráče a německý brankář se zmohl jen smutně otočit za svá záda. Poslední šanci prostřední periody měla opět Škoda. Nejprve sám na brankáře jel Makovec, nedlouho poté i Bílek, skóre se už ovšem neměnilo.

Třetí třetinu odšpuntoval domácí úprk při vlastním oslabení, leč bez zakončení. Poté byl na brankovišti Šimon Kaiser, brankáře Hasslera se snažil překonat rychlou střelou, jenomže to se mu nepovedlo. Neujalo se přečíslení dvou na nikoho, jako poslední zakončoval Jan Bílek, ale pouze do boční sítě. V polovině třetí periody dostala Škodovka k dispozici další početní výhodu, v té létal puk ze strany, Hasser nevěděl, kde mu hlava stojí, ale těžkou situaci ustál. Pak už ovšem kapituloval. Matyáš Beran vystřelil z vrcholu kruhu, puk se všelijak procpal mezi betony a pomalinku se doklouzal až za brankovou čáru. Kolín zase brzo korigoval. Po šestnácti vteřinách rychlý brejk německého týmu zakončil opět Alex Rudkovski. Více už toho utkání nenabídlo a po Berlínu slaví Plzeň skalp dalšího německého celku.




Ohlasy trenérů

Petr Kořínek (HC Škoda Plzeň): „Dneska to byl zápas navíc, duel jsme si domluvili zhruba před měsícem. Byla to pro nás dobrá zkouška, dali jsme šanci mladším hráčům, dokonce hráli i dva kruci z devítky. Chtěli jsme si je vyzkoušet, jak reagují. Každé vítězství se počítá, takže jsme rádi, ale znova opakuji, je to jen příprava.“