JUN: KOM - PLZ 4:5

Junioři ve fantastické přestřelce zlomili Brno!

Mladí indiáni směřovali v Brně v polovině střetnutí k pohodlnému vítězství, vše ale nakonec musela rozetnout až závěrečná tříminutovka základní hrací doby.

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň

4:5
0:1, 1:2, 3:2

Branky a nahrávky: 40. Horváth (Němec, Svoboda), 45. Sedláček (Fajmon, Horváth), 48. Fajmon (Bělohlav, Bárta), 58. Masař (Sedláček) – 10. Jiříček (Mazanec, Borák), 29. D. Soukup (Matuška, Pešek), 30. Kučera (Titlbach, Houdek), 58. Borák (Houdek, Hodinář), 59. D. Soukup (Houdek, Remeš). Průběh utkání: 0:3, 4:3, 4:5.

Rozhodčí: Kubičík, Cabák – Gebauer, Rožánek

vyloučení
3:5
Využití
2:2
střely na branku
29:42
Diváci
74

HC Kometa Brno

Maleček (Kavan) – Eich, Bůžek, Ulbricht, Fajmon (A), Svoboda, Němec, Řehák (C) – Boltvan, Masař, Horváth, Sedláček (A), Harimim, Bělohlav, Rakus, Nesvadba, Otava, Bárta, Šantora, Horký.

HC Škoda Plzeň

Vondraš (Bočan) – Kubíček (A), Hodinář, Jiříček, Eichler, Jánský, Buzek, Houdek – Pešek, Kučera, Kreuzman, Remeš, Mazanec (A), Soukup, Kaiser, Matuška, Borák, Dáňa (C), Soukup, Titlbach.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jakub Vondraš 60 29 4 25 86,21 2

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Borák 1 1 2 -1 0
Adam Buzek 0 0 0 0 2
Josef Dáňa 0 0 0 -1 0
Josef Eichler 0 0 0 -1 0
Jan Hodinář 0 1 1 0 0
Matěj Houdek 0 3 3 3 0
Martin Jánský 0 0 0 1 0
Adam Jiříček 1 0 1 -1 2
Daniel Kaiser 0 0 0 0 0
Jaroslav Kreuzman 0 0 0 0 0
Petr Kubíček 0 0 0 0 0
Jan Kučera 1 0 1 1 0
Jan Matuška 0 1 1 1 0
Aleš Mazanec 0 1 1 0 0
Ondřej Pešek 0 1 1 0 2
Alexandr Remeš 0 1 1 1 0
Marek Soukup 0 0 0 0 0
Dominik Soukup 2 0 2 1 2
Adam Titlbach 0 1 1 1 0

komentář

Indiáni jako první v utkání museli do čtyř, situaci ale zvládli. Ne tak ale Brno, jehož trest Západočeši potrestali za jednatřicet vteřin. Dokonce již po šesti Borák ihned po buly orazítkoval brankovou konstrukci, ale síť rozvlnil vzápětí Adam Jiříček umístěnou střelou z levého kruhu ke vzdálenější tyči. Po chvilce se protáhl až k Vondrašovi Sedláček, oslovil u druhé tyče Bártu, ten ovšem na plzeňského muže s maskou nevyzrál.

Podobně odstartovali prostřední periodu hosté a zakončující Dominik Soukup ztroskotal na betonu Malečka. Mrzet ho to ale příliš nemuselo, brzy totiž zakončil přesilovkový ťukes svých barev. Navíc za necelou minutu přiťukl Titlbach na Jana Kučeru, který trefil k pravé tyči. Za nedlouho poté pláchl všem na ledě Dáňa a byl faulován. Trestné střílení ovšem neproměnil, když jeho kličku do bekhendu brankář Jihomoravanů ustál. Naopak korigování měl na čepeli z mezikruží z první Svoboda, leč i Vondraš se činil. Těsně před druhou pauzou nakonec Kometa vykřesla jiskřičku naděje, když Kevin Horváth z levého kruhu zamířil přesně mezi tělo a vyrážečku.

Na začátku třetího dějství musela Škoda dokonce do tří. To ještě zvládla, ale ve zbytku standardního oslabení již Brno zadělalo na drama, když z levé strany zamířil přesně k bližší tyči Ivo Sedláček. Navíc brzy na to ze stejného místa Patrik Fajmon trefil milimetrově přesně bližší horní růžek a rázem se tak začínalo od nuly. Plzeň si rázem mohla vzít vedení zpět, ovšem hned dvakrát trefila brankovou konstrukci, zejména cinkající spojnice po ráně Kreuzmana z pravého kruhu vyloženě křičela po gólu. A tak platilo otřepané: Nedáš - dostaneš. Sedláček proskočil mezi dvěma protihráči před Vondraše, který ještě zvládl zakročit, avšak na dorážku Jakuba Masaře již dosáhnout nemohl. To ale z dnešního duelu nebylo vše! Za sedmadvacet vteřin si sjel na brankoviště Matyáš Borák a hezky protečoval střílenou přihrávku Houdka. V čase 58:52 nakonec o své výhře rozhodla Plzeň po střele Dominika Soukupa, Brnu již následně nepomohla ani hra bez brankáře.

Nyní můžete mladé indiány přijít podpořit do LOGSPEED CZ Arény, představí se hned pětkrát v řadě na svém ledě! Přesný rozpis naleznete - ZDE!

FOTO: Markéta Křiižová.

Ohlasy trenérů

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): „Celý zápas jsme tahali za kratší konec, protože už od začátku jsme taktickými chybami a fauly poslali soupeře do dvoubrankového vedení. Díky vůli jsme se dokázali dostat do vedení. Jenže následně jsme dostali strach, že dostaneme gól a nevěděli jsme, co máme dělat. To jsou věci, které se ti kluci musí naučit. Vyhrávat zápasy je hrozně pro nás těžké a bodovat ve dvou zápasech taky.“

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Byl to blázinec. Odehráli jsme slušně první dvě třetiny, kde jsme měli vést více než 3:1. Zkazili jsme si to fauly, ale co se stalo ve třetí třetině, to nebyl ani dorostenecký hokej, spíš žákovský. Z obou stran nesmyslné ztráty, nezodpovědnost a pak to tam padalo na obě strany. Jediným pozitivem jsou tři body.“