DOR: PLZ - DOR 6:1

Pirátská loď potopena, dorost doma stále stoprocentní!

Po čtvrteční prohře v Litvínově se plzeňské mladé pušky opět vrátily na domácí led. Soupeřem jim byli Piráti z Chomutova, kteří v sezóně ještě nezískali z pěti zápasů ani bod.

HC Škoda Plzeň - Piráti Chomutov

6:1
1:1, 2:0, 3:0

Branky a nahrávky: 2. Kocek, 21. Benák, 26. Tolar (Titlbach, Prošek), 45. Pittr (Beran, Makovec), 52. Holubec (Beran, Benák), 56. Tolar (Makovec) – 4. Patočka (Ibl, Kurelovič).
Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1, 6:1.

Rozhodčí: Vokoun – Hošťálek, Kaiser.

vyloučení
4:4
Využití
2:0
V Oslabení
1:0
střely na branku
40:25
Diváci
54

HC Škoda Plzeň

Mařík (Pavlis) – Kocek, Skala (A), Holubec, Prošek, Mašek, Tolar – Matějka, Pittr (C), Makovec (A), Titlbach, Klatovský, Fábera, Beran, Hofrajtr, Benák, Pavlák, Slačík.

Piráti Chomutov

Štěrba (56. Civiš) – Malý, Malcovský, Švarc, Ibl, Záhorec (C), Pokorný – Grosskopf, Patočka, Pospíšil (A), Bečvář, Novák, Chládek, Nastoupil (A), Patočka, Halfar, Kurelovič, Sochor.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matyáš Mařík 60 25 1 24 96,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Adam Benák 1 1 2 0 0
Matyáš Beran 0 2 2 1 0
Dominik Fábera 0 0 0 0 0
Aleš Hofrajtr 0 0 0 0 0
Tomáš Holubec 1 0 1 1 0
Antonín Klatovský 0 0 0 2 0
Petr Kocek 1 0 1 2 2
Petr Makovec 0 2 2 2 0
Matouš Mašek 0 0 0 -1 0
Jiří Matějka 0 0 0 0 0
Sebastián Pavlák 0 0 0 0 2
Tomáš Pittr 1 0 1 1 0
Hynek Prošek 0 1 1 2 0
Tomáš Skala 0 0 0 -1 2
David Slačík 0 0 0 0 0
Adam Titlbach 0 1 1 1 2
Vojtěch Tolar 2 0 2 3 0

komentář

Plzeň v úvodu zápasu na nic nečekala a již po 75 vteřinách se ujala vedení. Petr Kocek střílel od modré čáry a jeho ránu nešťastně srazil do vlastní brány bruslí jeden z bránicích hráčů. Avšak hosté přispěchali s rychlou odpovědí. Ránu Ibla Mařík pouze vyrazil, odražený kotouč si na levém kruhu našel Oliver Patočka, domácí brankář následně nechal mírně poodkrytou pravou část brány a přesně tam hostující útočník následně poslal kotouč. Škoda si chtěla rychle vzít zpět ztracené vedení, Vojtěch Tolar pálil bleskově od pravého mantinelu, brankář Chomutova nepředvedl nejjistější zákrok, přesto puk za svá záda nepustil. V polovině úvodního dějství se dostal za hostující obránce Petr Makovec, plzeňský útočník se pokoušel o bekhendovou kličku, ale možná i díky jemnému faulu mu nakonec kotouč mírně poodjel od hokejky a zakončení se do branky nevešlo. Poté si indiáni zahráli první početní výhodu, v ní Adam Benák z levé strany připravil palebnou pozici pro Matyáše Berana, ten ovšem branku přestřelil. Tomáš Holubec zase mířil jen doprostřed brány, kde byl zaparkovaný David Štěrba. A když Tomáš Skala rozvlnil jen boční síťku, první třetina tak skončila za nerozhodného stavu 1:1.

Hosté začali druhou třetinu v početní výhodě, nicméně do vedení znovu šla plzeňská Škodovka. Adam Benák dobruslil domácí vyhození, o puk posléze obral brankáře Chomutova a následně mu ho do branky zasunul u druhé tyče. Už při rovnovážném stavu na ledě nabral velkou rychlost ve středním pásmu Tomáš Pittr, z vrcholu levého kruhu trefil domácí kapitán ale jen břevno. Nedlouho poté již několik fanoušků zvedalo ruce nad hlavy, avšak Sebastián Pavlák branku těsně minul, opět se zavlnila jen boční síť. Z další šance už nicméně zapršelo. Po vyhraném buly se ocitl sám na levém kruhu Adam Titlbach, jenže ten si ještě všiml přes celou šíři pásma volného Vojtěcha Tolara, který hostujícího brankáře prostřelil potřetí. Adam Titlbach měl následně na hokejce sám branku, ve velké rychlosti přebruslil všechny hráče Chomutova, záhy ale svatyni Chomtuova o malý kousek minul. Hrálo se prakticky jen na jednu branku, čtvrtou branku mohl vsítit Matyáš Beran, který nadvakrát dorážel svou vlastní střelu, skrz beton Štěrby ovšem do branky puk neprocpal. To se nepovedlo ani Jiřímu Matějkovi, který jel dokonce sám na brankáře Severočechů. Po dvou třetinách tak vedla domácí Škoda jen 3:1.

Třetí dějství odšpuntoval Tomáš Pittr, jenž se propracoval k dorážce na brankovišti, avšak bekhendem minul soupeřovu klec. Z další šance už se nicméně domácí kapitán prosadil. Indiáni dokázali využít přesilovou hru, když David Štěrba pouze vyrazil ránu Berana a prázdnou bránu posléze trefil Tomáš Pittr. Hosté mohli zásluhou Sochora skóre mírně zkorigovat, ostrou ranou z mezikruží Matyáše Maříka ale neprostřelil. A tak udeřila opět Škoda. V další početní výhodě našel Matyáš Beran mezi kruhy volného Tomáše Holubce, který se přesným švihem trefil k pravé tyči. Modrobílí dohrávali utkání v mírné exhibici, za další tři minuty se skóre měnilo znovu. Škodovka se opět velmi rychle dostala do útočného pásma, odražený puk si našel na modré čáře Vojtěch Tolar a rychlou střelou nedal Štěrbovi šanci, ten toho tentokrát příliš moc neviděl. Plzeň je tak nadále na domácím ledě stoprocentní, ze čtyř zápasů má dvanáct bodů, nyní porazila vysoko Chomutov 6:1.



Ohlasy trenérů

Dušan Andrašovský (HC Škoda Plzeň): „Začali jsme slušně, dali jsme rychle gól, avšak oni nám to bleskově vrátili. Chvílemi hrajeme v obraně v panice, nedáme si dobré puky, tam nám to někdy nejde. Nicméně poté naší prací, kterou děláme na tréninkách, jsme to zlomili a ve třetí třetině již vypadala hra, tak jak si představujeme. Stále tam ale chybí větší dovednosti a klid na hokejce. Důležité vítězství, i když soupeř byl trochu slabší.“

Marco Vrba (Piráti Chomutov): „Dnešní utkání hodnotím negativně. Obraz hry, který jsme převedli, nebyl ideální, k tomu bylo hodně daleko. Asi nám nezbývá nic jiného než poblahopřát soupeři, protože na jeden gól se vyhrát nedá. Zápas jsme si prohráli vlastními chybami.“