DOR: CHM - PLZ 0:2

Dorost po reprezentační pauze zvítězil v Chomutově!

Po reprezentační přestávce se opět rozběhl kolotoč zvaný Extraliga dorostu. Do konce první části už zbývá odehrát poslední dva zápasy, dnes nastoupili svěřenci Jiřího Hanzlíka na půdě posledního Chomutova.

Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň

0:2
0:0, 0:1, 0:1

Branky a nahrávky: 39. Makovec (Holubec, Úbl), 49. Úbl
Průběh utkání: 0:0, 0:2.

Vyšší tresty: Navíc Patočka (CHM), Beran (PLZ) - 5+OK, bitka

Rozhodčí: Valda – Beneš, Sýkora.

vyloučení
3:1
Využití
0:1
střely na branku
22:29
Diváci
90

Piráti Chomutov

Štěrba (Hájek) – Malý, Pokorný, Malcovský, Švarc, Ibl (A), Záhorec (C), Kůrka – Novák, Chládek, Bečvář, Halfar, Nastoupil (A), Kalvoda, Grosskopf, Sochor, Novák, Patočka.

HC Škoda Plzeň

Mařík (Pavlis) – Holubec, Prošek, Tolar, Kocek, Skala (A), Kamas – Beran, Fehér, Klatovský, Matějka, Úbl, Pittr (C), Fábera, Makovec (A), Hofrajtr, Slačík.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matyáš Mařík 60 22 0 22 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Beran 0 0 0 1 25
Dominik Fábera 0 0 0 0 0
Adam Fehér 0 0 0 0 0
Aleš Hofrajtr 0 0 0 0 0
Tomáš Holubec 0 1 1 0 2
Jiří Kamas 0 0 0 0 0
Antonín Klatovský 0 0 0 1 0
Petr Kocek 0 0 0 0 0
Petr Makovec 1 0 1 0 0
Jiří Matějka 0 0 0 0 0
Tomáš Pittr 0 0 0 0 0
Hynek Prošek 0 0 0 0 0
Tomáš Skala 0 0 0 1 2
David Slačík 0 0 0 0 0
Vojtěch Tolar 0 0 0 1 0
Matyáš Úbl 1 1 2 1 0

komentář

Na startu utkání byla aktivnější Plzeň, ta více držela koutouč, avšak pohotový David Štěrba v bráně Chomutova vyřešil i obrovský závar před jeho svatyní. Indiáni si následně zahráli i úvodní přesilovou hru, gólu se ale nedočkali. Neuspěl ani při rovnovážném stavu na ledě Tomáš Holubec, který bekhendem těsně minul branku. Na druhé straně se pokoušel nadvakrát zakončit Bečvář, ani jeden jeho pokus v brance Matyáše Maříka neskončil. Plzeňský gólman uspěl i proti ráně Nastoupila, který využil menšího zaváhání Petra Makovce na modré čáře. Následně na opačně straně napřáhl Tomáš Pittr, gólman domácího celku byl ale pozorný. Proti střele Chládka zase zakročil Mařík svou lapačkou. V poslední minutě první třetiny se do obrovské šance dostal opět Nastoupil. Hostující obrana se nedohodla na převzetí puku, díky čemuž mohl prudce vypálit domácí forvard, Mařík vytasil pohotový zákrok levicí. Úvodní část tak branku nenabídla.

Prostřední dějství odšpuntovali lépe domácí Piráti. Chomutov ujel do přečíslení dvou na jednoho, v tom se stal hrdinou gólman Mařík, který zakročil svými betony. Na plzeňské straně se snažil vstřelit úvodní branku Matyáš Úbl, který krátce za modrou čárou vytasil parádní švih, Štěrba nicméně stačil včas zasáhnout svou lapačkou. Nedlouho poté Antonín Klatovský našel od zadního mantinelu v předbrankovém prostoru Matyáše Berana, ten ale ve vyložené šanci selhal, domácí brankář jeho pokus vykopl svým betonem. Krátce za polovinou utkání pláchl Chládek s Grosskopfem do rychlého brejku, v další situaci dvou na jednoho první jmenovaný vzal vše na sebe, jeho pokus tahem vyrazil Mařík. Vzápětí udeřili Plzeňané na druhé straně. V početní výhodě Holubec našel u levé tyče Úbla, který se neunáhlil, našel před brankou ještě volného Petra Makovce, který povedenou a hlavně rychlou ranou otevřel skóre. Chomutov chtěl bleskově odpovědět, ke střele se dostal Filip Nastoupil, který vyprášil betony Maříka. Po čtyřiceti minutách tak vedla hostující Škoda o jednu branku.

Začátek závěrečné periody byl ve znamení vyrovnané hry, až po pěti minutách měli hosté velkou šanci, navíc ve vlastním oslabení. Sám na Štěrbu ujel Matyáš Úbl, brankáře soupeře si roztáhl, pod beton mu ale puk nevměstnal. Jen o chvilku později měl stejný hráč ještě jednu šanci, plzeňský útočník pálil z voleje mezi kruhy, ty ovšem k sobě sklaply včas. Říká se do třetice všeho dobrého a u hráče Škodovky to platilo stoprocentně. Piráti zachybovali uvnitř svého pásma, Matyáš Úbl se následně dostal sám před brankáře Štěrbu, kterého záhy prostřelil přesnou ranou k pravé tyči. Zkorigovat skóre se poté pokoušel Matyáš Patočka, Mařík svou vyrážečkou vytěsnil mimo ledovou plochu. Dvě minuty před koncem uháněl na brankáře Pirátů David Slačík, forvarda Škody zastavil nedovoleně Zbyněk Švorc a hlavní rozhodčí bez váhání nařídil trestné střílení. K němu se rozjel sám faulovaný hráč, avšak náskok hostů nezvýšil. V samotném závěru došlo i na pěstní souboj. Do sebe se pustili Beran s Patočkou, vítězem bitky se stal plzeňský hráč. Pár vteřin před závěrečnou sirénou mohl dát výsledku ještě definitivní podobu Petr Makovec, plzeňský hráč ale netrefil prázdnou bránu. Přesto se hráči Škody radovali, Chomutov porazili i podruhé v sezóně, tentokrát 2:0 a nadále jsou na prvním místě tabulky.



FOTO: Ronald Hansel.

Ohlasy trenérů

Marco Vrba (Piráti Chomutov): I přes nepříznivý výsledek hodnotím utkání pozitivně. Herní obraz naší hry se neustále zvedá. Pro nás je důležitý to, co začíná příští týden. Ale jinak si myslím, že jsme podali dobrý výkon, i když na nula gólů se nedá vyhrát. Takže tři body míří do Plzně. V některých pasážích jsme soupeře i přehrávali a jsem rád, že se zvedáme. Gratulujeme soupeři a musíme se teď připravit na skupinu o udržení.

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Až na koncovku, tak jsme byli s herním projevem spokojeni. Myslím, že výsledek neodpovídá dění na hřišti, měli jsme vyhrát rozhodně výraznějším rozdílem.“