JUN: PLZ - PIS 6:3

Junioři v generálce na ligu půltuctem skolili Písek!

Mladí indiáni v posledním přípravném utkání nezaváhali a i podruhé v sezóně vyzráli na písecké Krále.

HC Škoda Plzeň - IHC Králové Písek

6:3
4:0, 1:0, 1:3

Branky a nahrávky: 4. M. Soukup (Jiříček), 5. Skok (Titlbach, Beránek), 10. Mazanec (Borák, Jiříček), 15. Kreuzman, 34. Houdek (Dáňa, Mazanec), 45. Houdek (Titlbach) - 53. Šindelář (Pitel), 55. Sládek (Zátopek), 60. Šipla (Polák). Průběh utkání: 6:0, 6:3.

vyloučení
2:3
Využití
1:0
V Oslabení
1:0

HC Škoda Plzeň

Korytar (Bočan) - Eichler, Kubíček, Houdek, Jiříček, Skok, Buzek, Mazanec, Borák, Eremiáš, Dáňa, D. Soukup, M. Soukup, Korčák, Titlbach, Beránek, Pešek, Kučera, Kreuzman, Kaiser.

IHC Králové Písek

Tesař (Jansa) - Reiser, Lechnýř, Cháb, Šindelář, Pitel, Zralý, Šipla, Řehoř, Sabioniok, Hořejší, Velíšek, Polák, Hlaváček, Zátopek, Sládek, Bejšák, Strnad, Koutník.

Statistiky nejsou k dispozici.

komentář

Plzeňští junioři se do týdne a dne opět postavili Písku. Před týdnem ve čtvrtek na ledě svého soupeře naplnili roli favorita a uspěli 10:3. A i dnes se v generálce na extraligu úřadující mistr nezaváhal.

Již ve čtvrté minutě otevřel skóre Marek Soukup, za dalších šestačtyřicet vteřin navýšil náskok domácích Skok. Jenže to stále nebylo vše. Svěřenci kouče Vojana ještě do poloviny úvodního dějství navýšili náskok Mazancem a čtyřgólovou smršť završil Kreuzman.

V prostřední periodě si obě mužstva zahrála v početní výhodě, leč skóre se neměnilo. To až v plných stavech, když již na 5:0 upravil Houdek. Stejný hráč navíc zkraje poslední periody zakulatil půltucet. Poté o sobě dal vědět i Písek, který dokonale využil domácí pohodu v závěru střetnutí. Třemi přesně mířenými ranami totiž značně ze svého pohledu zásluhou Šindeláře, Sládka a Šipla vylepšil skóre.

Úřadující mistr ČR tak zakončil přípravné období. Odehrál jedenáct duelů, ve kterých pomyslně pouze dvakrát nebodoval. Soutěž pro modrobílé startuje v sobotu třetího září, kdy se od 13:00 představí v repríze loňského semifinále na ledě pražské Sparty.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Dnešní generálka snesla nějaká měřítka akorát v první třetině, kterou jsme vyhráli 4:0 a relativně předváděli hokej, který po hráčích chceme a který trénujeme. Pak jsme ale od druhé části sklouzli do totální bramboračky a za stavu 6:0 se chlapci na poslední periodu úplně vybodli. Ten závěr už komentovat nebudu, to jsme si hned za tepla po zápase vyříkali s chlapci v šatně i s důsledky z toho pro ně vyplývajícími... Takže kromě ztráty dvou hodin času, který se dal využít zcela jinak pro všechny aktéry utkání, měla dnes význam snad jen plánovaná pozápasová posilovna.“