DOR: PCE - PLZ 1:8

Dorost si na úvod nadstavby smlsnul na perníčku, zářil Adam Titlbach!

Plzeňští dorostenci opanovali první část sezóny, avšak nyní se začíná opět od nuly. Na startu nadstavbové části zajížděli indiáni na půdu Pardubic, které se do lepší skupiny dostaly doslova za minutu dvanáct. Hvězdou večera byl bezesporu Adam Titlbach, který nasázel soupeři hned pět branek!

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň

1:8
1:5, 0:2, 0:1

Branky a nahrávky: 16. Kučera (Šmerda) – 5. Titlbach (Fábera, Beran), 12. Titlbach (Prošek), 16. Úbl (Tolar, Beran), 18. Makovec (Slačík, Prošek), 20. Titlbach (Beran), 25. Titlbach (Beran, Holubec), 33. Titlbach (Úbl), 58. Skala (Holubec, Makovec).
Průběh utkání: 0:0, 0:3, 1:3, 1:8.

Rozhodčí: Borecký – Bohuněk, Hájková.

vyloučení
6:3
Využití
0:2
střely na branku
29:35
Diváci
50

HC Dynamo Pardubice

Antoš (21. Tuláček) – Šmerda (C), Úlehla, Křečan, Kaštánek, Oliva, Švec – Kopecký, Mikeska, Lempach (A), Pilař, Korec, Krčál, Kučera, Kantor, Bartoň, Rolinek.

HC Škoda Plzeň

Mařík (Pavlis) – Kocek, Tolar, Prošek, Holubec, Černý, Skala (A), Kamas – Beran, Slačík, Klatovský, Matějka, Úbl, Pittr (C), Fábera, Makovec (A), Hofrajtr, Titlbach.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matyáš Mařík 60 29 1 28 96,55 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Beran 0 4 4 6 0
Martin Černý 0 0 0 3 0
Dominik Fábera 0 1 1 1 0
Aleš Hofrajtr 0 0 0 0 0
Tomáš Holubec 0 2 2 1 0
Jiří Kamas 0 0 0 0 0
Antonín Klatovský 0 0 0 -1 0
Petr Kocek 0 0 0 2 0
Petr Makovec 1 1 2 1 0
Jiří Matějka 0 0 0 -1 0
Tomáš Pittr 0 0 0 2 0
Hynek Prošek 0 2 2 1 2
Tomáš Skala 1 0 1 2 2
David Slačík 0 1 1 0 0
Adam Titlbach 5 0 5 3 0
Vojtěch Tolar 0 1 1 1 0
Matyáš Úbl 1 1 2 4 0

komentář

Zkraje utkání vystřelil Vojtěch Tolar, domácí brankář jeho úmysl ale přečetl. Z další šance už šla Škoda do nicméně do vedení. Pardubice špatně vystřídaly, do rychlého brejku ujel Dominik Fábera s Adamem Titlbachem a druhý jmenovaný poslal Západočechy do vedení. Hosté nadále hrozili, v další zajímavé šanci se ocitl Aleš Hofrajtr, jeho bekhend ale skončil těsně vedle brány. Avšak o minutu později už zapršelo. Hynek Prošek napřáhl na modré čáře a jeho ránu lehkou tečí usměrnil za Antoše opět Adam Titlbach. Následně zůstal před brankářem Pardubic zapomenut Matyáš Úbl a plzeňský forvard mu záhy poslal puk mezi betony. Uběhlo pouhých 58 vteřin a domácí se dočkali zkorigování skóre. Po krásné individuální akci se prosadil Dominik Kučera. Avšak Plzeň si vzala bleskově zpět tříbrankový náskok. V početní výhodě našel Slačík střílenou přihrávkou na brankovišti Petra Makovce, který usměrnil puk do sítě. Těsně před odchodem do šaten vstřelili indiáni dokonce ještě pátou branku. Adam Titlbach se proháčkoval až před Antoše, kterému poté puk zavěsil pod horní tyčku. Hostující útočník již v první periodě tak dovršil svůj hattrick.

To už bylo na pardubického brankáře příliš a od druhé třetiny přepustil své místo Tuláčkovi. Ten hned čelil rychlé akci dvou na nikoho, Titlbach s Matějkou ale vše překombinovali. Na druhé straně si Krčál všiml u druhé tyče Šimona Bartoně, který z první ovšem orazítkoval jen brankovou konstrukci. To Škodovka si na opačné straně počínala o mnoho lépe. Adam Titlbach se před gólmanem rychle otočil s kotoučem a následně ho Tuláčkovi zasunul do poloodkryté brány. Pardubice si vzápětí vyzkoušely přesilovou hru, avšak gólu se nedočkaly. To se povedlo až krátce za polovinou utkání Adamu Titlbachovi, kterému v zápase vyšlo prakticky vše. Jeho ránu si nyní nešťastně srazil do vlastní branky jeden z domácích hráčů. V poslední příležitosti prostředního dějství se ocitl Kučera, na Maříka ovšem nevyzrál.

Domácí odšpuntovali poslední dvacetiminutovku velkou šancí, Lempach v úniku mířil pod horní tyčku, avšak trefil pouze připravenou lapačku Matyáše Maříka. Plzeňskému brankáři následně po ráně Rolinka vypadl kotouč z lapačky, nikdo z domácích nicméně puk do sítě nedorazil. Na opačné straně si udělal prostor mezi kruhy Skala, i Tuláček se blýskl zákrokem svou rukavicí. Poté Švec svou přihrávkou našel pouze Pittra, plzeňský kapitán další branku nepřidal. To se povedlo až necelé tři minuty před koncem Tomáši Skalovi, který od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě. Škoda Plzeň vstoupila skvěle do druhé části sezóny, na úvod zničila Pardubice 8:1.

FOTO: Ronald Hansel.

Ohlasy trenérů

Jiří Fibiger (HC Dynamo Pardubice): „V první třetině jsme samozřejmě my doma očekávali lepší zápas. Ale vyvíjelo se to tak, jak se to vyvíjelo. Do druhé třetiny jsme udělali změny: změnili jsme brankáře, prohodili obranné dvojice a do zápasu jsme se potřebovali dostat. I za stavu 1:5 jsme pořád chtěli hrát a myslím si, že se náš výkon postupně zlepšoval. Bylo to vidět i na střelách na branku, ve druhé třetině už jsme měli nějakých osm, devět střel, v první pouze dvě. Kluky jsme tlačili stále dopředu, ať nekoukají na výsledek z první třetiny a posouvají se dál do zápasu. Poslední třetinu jsme prohráli 0:1, opět nám zase přibyly nějaké další dobré věci. Budeme se v této skupině snažit posouvat se dál. Soupeři jsou opravdu těžcí, ale víme, o co nám jde a budeme na tom pracovat.”

Jiří Hanzlík (HC Škoda Plzeň): „Měli jsme dobrý vstup do utkaní a rychle šli do vedení, které jsme zvyšovali. Průběh utkání jsme kontrolovali.“