DOR: PLZ - PCE

Dorost zvládl tuhou bitvu s Pardubicemi, rozhodlo prodloužení

Druhým zápasem pokračovala domácí série plzeňských dorostenců. Po nevydařeném zápase s Karlovými Vary tentokrát přivítali svěřenci Jiřího Hanzlíka mladé pušky pardubického Dynama.

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice

4:3p
2:0, 1:1, 0:1 - 1:0

Branky a nahrávky: 3. Makovec (Beran, Pittr), 6. Klatovský (Úbl, Skala), 38. Prošek (Makovec), 62. Holubec (Prošek) – 40. Pražan (Krčál), 48. Úlehla (Krčál, Úlehla), 57. Kučera (Pilař, Turena).
Průběh utkání: 0:0, 3:0, 3:3, 4:3.

Rozhodčí: Matoušek – Kučera, Hradil.

vyloučení
3:3
Využití
2:0
střely na branku
45:37
Diváci
43

HC Škoda Plzeň

Mařík (Pavlis) – Černý, Skala (A), Kocek, Prošek, Holubec, Mašek, Tolar – Matějka, Pittr (C), Makovec (A), Klatovský, Hofrajtr, Beran, Úbl, Slačík, Pavlák, Fehér.

HC Dynamo Pardubice

Antoš (Tuláček) – Novosad, Vápeník, Šmerda, Kaštánek (A), Oliva (C), Křečan – Krčál, Rolinek, Úlehla, Pilař, Andrushchenko, Pražan, Kučera, Kantor, Bartoň, Turena (A).

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matyáš Mařík 62 37 3 34 91,89 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Beran 0 1 1 -1 0
Martin Černý 0 0 0 -1 0
Adam Fehér 0 0 0 -1 0
Aleš Hofrajtr 0 0 0 0 0
Tomáš Holubec 1 0 1 0 0
Antonín Klatovský 1 0 1 1 0
Petr Kocek 0 0 0 -1 0
Petr Makovec 1 1 2 -1 0
Matouš Mašek 0 0 0 -1 2
Jiří Matějka 0 0 0 0 0
Sebastián Pavlák 0 0 0 0 0
Tomáš Pittr 0 1 1 -1 2
Hynek Prošek 1 1 2 0 0
Tomáš Skala 0 1 1 1 0
David Slačík 0 0 0 0 0
Vojtěch Tolar 0 0 0 0 0
Matyáš Úbl 0 1 1 0 0

komentář

Jako první v zápase zahrozil hostující Krčál, leč Matyáš Mařík si našel kotouč ve své lapačce. To indiáni udeřili hned ze své úvodní střely v utkání. Petr Makovec si vzal kotouč ve středním pásmu, následně se s ním dostal až na levý kruh, odkud vykouzlil fantastickou ránu pod horní tyčku. A to nebylo vše. Za další tři minuty přiťukl Matyáš Úbl puk do jízdy Antonínu Klatovskému, který si nejprve pohrál s obránci a posléze i brankáři nasadil forhendovou kličku. Po skvělém úvodu vedla Škoda rychle o dvě branky. A nemuselo zůstat pouze u toho, jelikož v další příležitosti Makovec vybojoval zdánlivě ztracený kotouč, poté oslovil před brankou Tomáše Pittra, ten ovšem z první orazítkoval jen beton Antoše. Následně Jiří Matějka ukázal své dovednosti, když jednou rukou nejprve podržel kotouč, vzápětí oslovil na modré čáře Tomáše Holubce, ten puk do sítě nicméně nedostal. Na druhé straně mohl snížit David Krčál, který byl v rychlostním souboji u kotouče dříve než brankář, ale forvard Východočechů poté netrefil zcela prázdnou bránu. Těsně před sirénou zase mohl udeřit Pavlák, avšak gólman Pardubic si na jeho ránu počkal.

Na úvod druhé periody mohly Pardubice snížit na rozdíl jediné branky, Kaštánek ale od modré čáry trefil pouze spojnici břevna a tyče. Aleš Hofrajtr zase zahrozil ve vlastním oslabení, plzeňský útočník se dostal do útočného pásma, navíc až před gólmana a nechybělo moc, aby domácí forvard zasunul kotouč až do branky. V další šanci Tomáš Holubec, už při rovnovážném stavu na ledě, vyzkoušel pozornost Antoše ranou z levého kruhu, betony gólmana k sobě sklaply včas. Hrál se rychlý hokej nahoru dolů, oba brankáři museli být v plném soustředění. Plzeň zahrozila po rychlém brejku, Matyáš Beran našel na levé straně Tomáše Pittra, ten ovšem tváří v tvář brankáři neuspěl. Beran byl záhy zcela sám mezi kruhy, po skvělé přihrávce ale trestuhodně přestřelil branku soupeře. A tak Škoda navýšila svůj náskok až z početní výhody, kterou navíc využila za šest vteřin. Po vyhraném buly vypálil od modré čáry Hynek Prošek a jeho přesná rána zapadla přesně k pravé tyči. Poslední slovo ve druhé třetině ale měly nakonec přece jen Pardubice. Domácí zachybovali za svou brankou, puk se následně dostal k Tadeáši Pražanovi, který doslova vymetl levou šibenici.

Pardubice na startu poslední dvacetiminutovky tlačily, avšak zapomněly také na zadní vrátka. Do samostatného úniku se dostal Matyáš Beran, domácí útočník avšak trefil pouze horní tyčku. Nedlouho poté na sebe vzal Jiří Matějka rychlé přečíslení, z pravé strany ovšem poslal kotouč jen do hrudi gólmana. Vzápětí na druhé straně Pardubice vykřesaly gól naděje. Na modré čáře napřáhl Kaštánek, Mařík jeho pokus vyrazil jen k volnému Eriku Úlehlovi, který poté dopravil kotouč do prázdné brány. O minutu později mohl domácím vrátit klid Antonín Klatovský, forvard Škody přetlačil svého soupeře, následně se dostal do zakončení bekhendem, avšak o malý kousek minul bránu. Stejný hráč posléze pálil znovu, křižnou ranou ale minul zařízení. Necelé čtyři minuty dokázali hosté srovnat. Odražený kotouč si našel před brankou Dominik Kučera, kterému poté zbývalo jen přehodit beton Maříka. Škodovka podruhé v řadě ztratila tříbrankový náskok. V poslední minutě Východočeši špatně vystřídali, v poslední vteřině mohl tři body domácím vystřelit Tomáš Holubec, jenomže těsně minul, zápas tak musel do prodloužení.

To nakonec trvalo jen 65 vteřin, jelikož modrobílí dokázali využít početní výhodu čtyři na tři. Hynek Prošek našel na levém kruhu Tomáše Holubce, který již svou třetí velkou šanci proměnil v branku a rozhodl tak o druhém bonusovém bodu pro Plzeň.


Ohlasy trenérů

Dušan Andrašovský (HC Škoda Plzeň): „Začali jsme dobře, ale poté jsme usnuli na vavřínech. Mohli jsme v klidu hrát, přidat další góly a soupeře dostat ještě více pod sebe, avšak to se nám nepovedlo. Místo toho, abychom hru zjednodušili a hráli to, co umíme a chceme, tak si raději dáme sami tři branky. Určitě jsme mohli zvládnout zápas lépe, což je škoda. Dnes jsme jeden bod ztratili.“

Vojtěch Faltys (HC Dynamo Pardubice): „Úvod zápasu nebyl takový, jaký bychom chtěli, avšak také nebyl úplně špatný. Brzy jsme prohrávali 2:0, nám se pak hrálo těžce a do konce první třetiny jsme se z toho nedokázali oklepat. Do druhé třetiny jsme ale vstoupili dobře a s následnou hrou za čtyřicet minut jsme spokojení. Ceníme si toho, že jsme dokázali srovnat ze stavu 0:3 na 3:3. Bohužel špatným střídáním jsme se sami připravili o možnost hrát prodloužení tři na tři, oslabení jsme nakonec neubránili, i když už to vypadalo, že to zvládneme. Pozitivní je naše vyrovnání a předvedená hra za druhou a třetí třetinu.“